Seuraa meitä

Hummus eli kikhernetahna

Rated 4.5 stars out of 5
4.5
(2)

6 annosta

10 min


Vegaaninen, Gluteeniton


Hummus maistuu leivän päällä, lisukkeena tai vaikka dippinä! Voit valmistaa sen joko säilötyistä tai itse keitetyistä kikherneistä.

Ainekset

1 tölkki (380/230 g)

kikherneitä (säilötty, tai noin 3 dl keitettyjä)

1

valkosipulin kynsi

2 rkl

sitruunamehua

2 rkl

tahinia (seesamitahna)

2 rkl

oliiviöljyä

0,5 tl

juustokuminaa eli jeeraa

0,25 tl

suolaa

n. 0,5 dl

vettä

(Pinnalle: Oliiviöljyä, paprikajauhetta)

Hummus tehdään kikherneistä.

Ohje

Valmista hummus sauvasekoittimella, sauvasekoittimen teholeikkurilla tai tehosekoittimessa.


  1. Valuta kikherneet. Laita puolet niistä kulhoon (tai teholeikkurin kulhoon tai tehosekoittimeen). 
  2. Kuori ja viipaloi valkosipulin kynsi. Lisää kulhoon valkosipuli, sitruunamehu, tahini, oliiviöljy, juustokumina ja suola.
  3. Jauha ainekset sekaisin. Lisää tarvittaessa hieman vettä jo tässä vaiheessa. Vesi pehmentää massaa ja helpottaa kikherneiden jauhamista.
  4. Lisää loput kikherneet.
  5. Lisää vettä (noin puoli desiä) - sen verran, että saat sileän ja mielestäsi sopivan notkean kikhernetahnan. Jauha ainekset hyvin sekaisin.



Vinkit


  • Voit valuttaa pinnalle hieman oliiviöljyä ja ripotella koristeeksi paprikajauhetta tai vaikka tuoretta persiljaa.
  • Ohjeessa on käytetty suolattua tahinia (salted). Lisää suolaa tarvittaessa maun mukaan, jos käytät suolatonta tahinia (unsalted).
  • Jos hummus tehdään liotetuista ja keitetyistä kikherneistä, se voi kaivata enemmän suolaa kuin ohjeessa.


Katso myös

Seuraa meitä

Hummus eli kikhernetahna

Rated 4.5 stars out of 5
4.5
(2)

6 annosta

10 min


Vegaaninen, Gluteeniton


Hummus maistuu leivän päällä, lisukkeena tai vaikka dippinä! Voit valmistaa sen joko säilötyistä tai itse keitetyistä kikherneistä.

Ainekset

1 tölkki (380/230 g)

kikherneitä (säilötty, tai noin 3 dl keitettyjä)

1

valkosipulin kynsi

2 rkl

sitruunamehua

2 rkl

tahinia (seesamitahna)

2 rkl

oliiviöljyä

0,5 tl

juustokuminaa eli jeeraa

0,25 tl

suolaa

n. 0,5 dl

vettä

(Pinnalle: Oliiviöljyä, paprikajauhetta)

Hummus tehdään kikherneistä.

Ohje

Valmista hummus sauvasekoittimella, sauvasekoittimen teholeikkurilla tai tehosekoittimessa.


  1. Valuta kikherneet. Laita puolet niistä kulhoon (tai teholeikkurin kulhoon tai tehosekoittimeen). 
  2. Kuori ja viipaloi valkosipulin kynsi. Lisää kulhoon valkosipuli, sitruunamehu, tahini, oliiviöljy, juustokumina ja suola.
  3. Jauha ainekset sekaisin. Lisää tarvittaessa hieman vettä jo tässä vaiheessa. Vesi pehmentää massaa ja helpottaa kikherneiden jauhamista.
  4. Lisää loput kikherneet.
  5. Lisää vettä (noin puoli desiä) - sen verran, että saat sileän ja mielestäsi sopivan notkean kikhernetahnan. Jauha ainekset hyvin sekaisin.



Vinkit


  • Voit valuttaa pinnalle hieman oliiviöljyä ja ripotella koristeeksi paprikajauhetta tai vaikka tuoretta persiljaa.
  • Ohjeessa on käytetty suolattua tahinia (salted). Lisää suolaa tarvittaessa maun mukaan, jos käytät suolatonta tahinia (unsalted).
  • Jos hummus tehdään liotetuista ja keitetyistä kikherneistä, se voi kaivata enemmän suolaa kuin ohjeessa.


Katso myös

Seuraa meitä

Hummus eli kikhernetahna

Rated 4.5 stars out of 5
4.5
(2)

6 annosta

10 min


Vegaaninen, Gluteeniton


Hummus maistuu leivän päällä, lisukkeena tai vaikka dippinä! Voit valmistaa sen joko säilötyistä tai itse keitetyistä kikherneistä.

Ainekset

1 tölkki (380/230 g)

kikherneitä (säilötty, tai noin 3 dl keitettyjä)

1

valkosipulin kynsi

2 rkl

sitruunamehua

2 rkl

tahinia (seesamitahna)

2 rkl

oliiviöljyä

0,5 tl

juustokuminaa eli jeeraa

0,25 tl

suolaa

n. 0,5 dl

vettä

(Pinnalle: Oliiviöljyä, paprikajauhetta)

Hummus tehdään kikherneistä.

Ohje

Valmista hummus sauvasekoittimella, sauvasekoittimen teholeikkurilla tai tehosekoittimessa.


  1. Valuta kikherneet. Laita puolet niistä kulhoon (tai teholeikkurin kulhoon tai tehosekoittimeen). 
  2. Kuori ja viipaloi valkosipulin kynsi. Lisää kulhoon valkosipuli, sitruunamehu, tahini, oliiviöljy, juustokumina ja suola.
  3. Jauha ainekset sekaisin. Lisää tarvittaessa hieman vettä jo tässä vaiheessa. Vesi pehmentää massaa ja helpottaa kikherneiden jauhamista.
  4. Lisää loput kikherneet.
  5. Lisää vettä (noin puoli desiä) - sen verran, että saat sileän ja mielestäsi sopivan notkean kikhernetahnan. Jauha ainekset hyvin sekaisin.



Vinkit


  • Voit valuttaa pinnalle hieman oliiviöljyä ja ripotella koristeeksi paprikajauhetta tai vaikka tuoretta persiljaa.
  • Ohjeessa on käytetty suolattua tahinia (salted). Lisää suolaa tarvittaessa maun mukaan, jos käytät suolatonta tahinia (unsalted).
  • Jos hummus tehdään liotetuista ja keitetyistä kikherneistä, se voi kaivata enemmän suolaa kuin ohjeessa.


Katso myös