Seuraa meitä

Hölskykurkut eli mummon kurkut

Rated 4 stars out of 5
4.0
(30)

n. 6:lle

10 min

Avomaankurkuista valmistat maistuvat hölskykurkut helposti. Käytä ne heti tai anna maustua jääkaapissa.

Ainekset

4 kpl (400 g)

avomaankurkkuja

2 rkl

väkiviinaetikkaa

2 rkl

vettä

1 rkl

sokeria

0,25 tl

suolaa

0,5 dl

tuoretta tilliä (silppuna)

Hölskykurkut eli mummon kurkut on nopea tehdä.

Ohje

  1. Sekoita esim. suuressa lasipurkissa etikka, vesi, sokeri ja suola. Sekoittele, kunnes sokeri liukenee.
  2. Huuhtele avomaankurkut hyvin ennen käyttöä. Kuori ne raidallisiksi kuorimaveitsellä.
  3. Viipaloi kurkut ja lisää ne etikkaseokseen. 
  4. Silppua tilli (esim. saksilla). Lisää se kurkkujen joukkoon. 
  5. Sulje lasipurkki kannella ja hölskytä hyvin sekaisin. 



Vinkit


  • Voit valmistaa mummon kurkut myös reilun kokoisessa kulhossa. Jos kannen tiiviys ei mahdollista hölskytystä, voit sen sijaan sekoittaa kurkkuja esim. lusikalla.
  • Hölskykurkut sopivat leivän päälle tai lisukkeeksi erilaisille ruoille.
  • Tarjoa kurkut maun mukaan heti tai maustumisen jälkeen; Heti tarjottuna hölskykurkut ovat rapeimmillaan. Kun säilytät kurkkuja seuraavaan päivään, irtoaa niistä nestettä, ja saat pehmeämpiä ja maukkaampia kurkkuja. 
  • Hölskykurkut säilyvät jääkaapissa muutaman päivän.




Katso myös


Seuraa meitä

Hölskykurkut eli mummon kurkut

Rated 4 stars out of 5
4.0
(30)

n. 6:lle

10 min

Avomaankurkuista valmistat maistuvat hölskykurkut helposti. Käytä ne heti tai anna maustua jääkaapissa.

Ainekset

4 kpl (400 g)

avomaankurkkuja

2 rkl

väkiviinaetikkaa

2 rkl

vettä

1 rkl

sokeria

0,25 tl

suolaa

0,5 dl

tuoretta tilliä (silppuna)

Hölskykurkut eli mummon kurkut on nopea tehdä.

Ohje

  1. Sekoita esim. suuressa lasipurkissa etikka, vesi, sokeri ja suola. Sekoittele, kunnes sokeri liukenee.
  2. Huuhtele avomaankurkut hyvin ennen käyttöä. Kuori ne raidallisiksi kuorimaveitsellä.
  3. Viipaloi kurkut ja lisää ne etikkaseokseen. 
  4. Silppua tilli (esim. saksilla). Lisää se kurkkujen joukkoon. 
  5. Sulje lasipurkki kannella ja hölskytä hyvin sekaisin. 



Vinkit


  • Voit valmistaa mummon kurkut myös reilun kokoisessa kulhossa. Jos kannen tiiviys ei mahdollista hölskytystä, voit sen sijaan sekoittaa kurkkuja esim. lusikalla.
  • Hölskykurkut sopivat leivän päälle tai lisukkeeksi erilaisille ruoille.
  • Tarjoa kurkut maun mukaan heti tai maustumisen jälkeen; Heti tarjottuna hölskykurkut ovat rapeimmillaan. Kun säilytät kurkkuja seuraavaan päivään, irtoaa niistä nestettä, ja saat pehmeämpiä ja maukkaampia kurkkuja. 
  • Hölskykurkut säilyvät jääkaapissa muutaman päivän.




Katso myös


Seuraa meitä

Hölskykurkut eli mummon kurkut

Rated 4 stars out of 5
4.0
(30)

n. 6:lle

10 min

Avomaankurkuista valmistat maistuvat hölskykurkut helposti. Käytä ne heti tai anna maustua jääkaapissa.

Ainekset

4 kpl (400 g)

avomaankurkkuja

2 rkl

väkiviinaetikkaa

2 rkl

vettä

1 rkl

sokeria

0,25 tl

suolaa

0,5 dl

tuoretta tilliä (silppuna)

Hölskykurkut eli mummon kurkut on nopea tehdä.

Ohje

  1. Sekoita esim. suuressa lasipurkissa etikka, vesi, sokeri ja suola. Sekoittele, kunnes sokeri liukenee.
  2. Huuhtele avomaankurkut hyvin ennen käyttöä. Kuori ne raidallisiksi kuorimaveitsellä.
  3. Viipaloi kurkut ja lisää ne etikkaseokseen. 
  4. Silppua tilli (esim. saksilla). Lisää se kurkkujen joukkoon. 
  5. Sulje lasipurkki kannella ja hölskytä hyvin sekaisin. 



Vinkit


  • Voit valmistaa mummon kurkut myös reilun kokoisessa kulhossa. Jos kannen tiiviys ei mahdollista hölskytystä, voit sen sijaan sekoittaa kurkkuja esim. lusikalla.
  • Hölskykurkut sopivat leivän päälle tai lisukkeeksi erilaisille ruoille.
  • Tarjoa kurkut maun mukaan heti tai maustumisen jälkeen; Heti tarjottuna hölskykurkut ovat rapeimmillaan. Kun säilytät kurkkuja seuraavaan päivään, irtoaa niistä nestettä, ja saat pehmeämpiä ja maukkaampia kurkkuja. 
  • Hölskykurkut säilyvät jääkaapissa muutaman päivän.




Katso myös