Seuraa meitä

Herrasväen pikkuleivät

Rated 4 stars out of 5
4.0
(6)

n. 40 kpl

yli tunti

Herrasväen pikkuleivät eivät ole helpoimpia leivonnaisia, mutta sitäkin herkullisempia! 
Erikoishieno sokeri tarttuu tavallista sokeria paremmin pikkuleivän pinnalle - pienikiteisenä se sopii erinomaisesti myös taikinan tekoon.


Ainekset

40 kpl

200 g

voita (huoneenlämpöinen)

1 dl (80 g)

sokeria (esim. erikoishieno)

3 dl (180 g)

vehnäjauhoja

1 dl (70 g)

perunajauhoja

2 tl

vanilliinisokeria

0,5 tl

leivinjauhetta

Väliin


Vadelmamarmeladia (n. 300 g)


Pinnalle


Sokeria (esim. erikoishieno) 

Herrasväen pikkuleivät sopivat hyvin juhliin.

Ohje

  1. Ota voi huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen leipomista tai pehmennä sitä varovasti mikrossa - älä anna sulaa!
  2. Yhdistä voi ja sokeri. Sekoita sähkövatkaimella (tai hyvin esim. puuhaarukalla).
  3. Sekoita toisessa kulhossa keskenään vehnäjauhot, perunajauhot, vanilliinisokeri ja leivinjauhe. Lisää jauhot voi-sokeriseokseen ja sekoita.
  4. Pakkaa taikina tiiviisti kelmun sisään. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään 15 minuutin ajan. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Valmistele pellit ja leivinpapereita.
  5. Kauli taikina n. 4 mm paksuiseksi levyksi. Kauli vain pieni osa taikinasta kerrallaan: Tee pallo ja taputtele se ohuemmaksi käsin. Kauli, ja varmista ohuella metallilastalla, että taikinalevy irtoaa pöydästä. Käytä apuna hieman vehnäjauhoja.  
  6. Ota taikinasta pyöreitä, halkaisijaltaan n. 5 cm pikkuleipiä. Laita ne heti pellille leivinpaperin päälle (käytä apuna lastaa). 
  7. Paista 175 asteessa uunin keskitason yläpuolella noin 6-8 minuuttia. Herrasväen pikkuleivät saavat jäädä vaaleiksi. Ota ne uunista viimeistään, kun ensimmäiset pikkuleivät alkavat saada vähänkin väriä reunoilta. Liu'uta leivinpaperi heti pois kuuman pellin päältä. Anna jäähtyä.
  8. Laita joka toiselle pikkuleivälle marmeladia (noin 1 tl kullekin). Paina kaksi pikkuleipää varovasti vastakkain. 
  9. Pyörittele täytetyt pikkuleivät sokerissa tai sihtaa niiden päälle tomusokeria.



Vinkit


  • Vanhanajan herrasväen pikkuleivät leivotaan voilla, ja tähän ohjeeseen kannattaakin ehdottomasti käyttää aitoa voita (ei leivontamargariinia). Se vaikuttaa sekä makuun että rakenteeseen. 
  • Pikkuleivät saattavat joskus levitä paistettaessa. Jos haluat varmistaa hyvän lopputuloksen, paista ensin kokeeksi vain yksi pikkuleipä. Jos se ei pysy muodossaan, lisää taikinaan hieman jauhoja. Jos mahdollista, punnitse ainekset taikinaa tehdessä. Näin mitat ovat tarkempia.
  • Kuuluu asiaan, että tämä taikina murenee helposti sekä leivottaessa että valmiina pikkuleipänä. 
  • Herrasväen pikkuleivät säilyvät muutamia päiviä huoneenlämmössä. Rakenne ja maku jopa paranevat säilytyksen aikana. Peitä pikkuleivät kevyesti, sillä tiiviisti pakattuna rakenne saattaa muuttua liiankin pehmeäksi. (Sen sijaan mahdollinen pakastaminen kannattaa tehdä tiiviissä rasiassa.)




Katso myös


Seuraa meitä

Herrasväen pikkuleivät

Rated 4 stars out of 5
4.0
(6)

n. 40 kpl

yli tunti

Herrasväen pikkuleivät eivät ole helpoimpia leivonnaisia, mutta sitäkin herkullisempia! 
Erikoishieno sokeri tarttuu tavallista sokeria paremmin pikkuleivän pinnalle - pienikiteisenä se sopii erinomaisesti myös taikinan tekoon.


Ainekset

40 kpl

200 g

voita (huoneenlämpöinen)

1 dl (80 g)

sokeria (esim. erikoishieno)

3 dl (180 g)

vehnäjauhoja

1 dl (70 g)

perunajauhoja

2 tl

vanilliinisokeria

0,5 tl

leivinjauhetta

Väliin


Vadelmamarmeladia (n. 300 g)


Pinnalle


Sokeria (esim. erikoishieno) 

Herrasväen pikkuleivät sopivat hyvin juhliin.

Ohje

  1. Ota voi huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen leipomista tai pehmennä sitä varovasti mikrossa - älä anna sulaa!
  2. Yhdistä voi ja sokeri. Sekoita sähkövatkaimella (tai hyvin esim. puuhaarukalla).
  3. Sekoita toisessa kulhossa keskenään vehnäjauhot, perunajauhot, vanilliinisokeri ja leivinjauhe. Lisää jauhot voi-sokeriseokseen ja sekoita.
  4. Pakkaa taikina tiiviisti kelmun sisään. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään 15 minuutin ajan. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Valmistele pellit ja leivinpapereita.
  5. Kauli taikina n. 4 mm paksuiseksi levyksi. Kauli vain pieni osa taikinasta kerrallaan: Tee pallo ja taputtele se ohuemmaksi käsin. Kauli, ja varmista ohuella metallilastalla, että taikinalevy irtoaa pöydästä. Käytä apuna hieman vehnäjauhoja.  
  6. Ota taikinasta pyöreitä, halkaisijaltaan n. 5 cm pikkuleipiä. Laita ne heti pellille leivinpaperin päälle (käytä apuna lastaa). 
  7. Paista 175 asteessa uunin keskitason yläpuolella noin 6-8 minuuttia. Herrasväen pikkuleivät saavat jäädä vaaleiksi. Ota ne uunista viimeistään, kun ensimmäiset pikkuleivät alkavat saada vähänkin väriä reunoilta. Liu'uta leivinpaperi heti pois kuuman pellin päältä. Anna jäähtyä.
  8. Laita joka toiselle pikkuleivälle marmeladia (noin 1 tl kullekin). Paina kaksi pikkuleipää varovasti vastakkain. 
  9. Pyörittele täytetyt pikkuleivät sokerissa tai sihtaa niiden päälle tomusokeria.



Vinkit


  • Vanhanajan herrasväen pikkuleivät leivotaan voilla, ja tähän ohjeeseen kannattaakin ehdottomasti käyttää aitoa voita (ei leivontamargariinia). Se vaikuttaa sekä makuun että rakenteeseen. 
  • Pikkuleivät saattavat joskus levitä paistettaessa. Jos haluat varmistaa hyvän lopputuloksen, paista ensin kokeeksi vain yksi pikkuleipä. Jos se ei pysy muodossaan, lisää taikinaan hieman jauhoja. Jos mahdollista, punnitse ainekset taikinaa tehdessä. Näin mitat ovat tarkempia.
  • Kuuluu asiaan, että tämä taikina murenee helposti sekä leivottaessa että valmiina pikkuleipänä. 
  • Herrasväen pikkuleivät säilyvät muutamia päiviä huoneenlämmössä. Rakenne ja maku jopa paranevat säilytyksen aikana. Peitä pikkuleivät kevyesti, sillä tiiviisti pakattuna rakenne saattaa muuttua liiankin pehmeäksi. (Sen sijaan mahdollinen pakastaminen kannattaa tehdä tiiviissä rasiassa.)




Katso myös


Seuraa meitä

Herrasväen pikkuleivät

Rated 4 stars out of 5
4.0
(6)

n. 40 kpl

yli tunti

Herrasväen pikkuleivät eivät ole helpoimpia leivonnaisia, mutta sitäkin herkullisempia! 
Erikoishieno sokeri tarttuu tavallista sokeria paremmin pikkuleivän pinnalle - pienikiteisenä se sopii erinomaisesti myös taikinan tekoon.


Ainekset

40 kpl

200 g

voita (huoneenlämpöinen)

1 dl (80 g)

sokeria (esim. erikoishieno)

3 dl (180 g)

vehnäjauhoja

1 dl (70 g)

perunajauhoja

2 tl

vanilliinisokeria

0,5 tl

leivinjauhetta

Väliin


Vadelmamarmeladia (n. 300 g)


Pinnalle


Sokeria (esim. erikoishieno) 

Herrasväen pikkuleivät sopivat hyvin juhliin.

Ohje

  1. Ota voi huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen leipomista tai pehmennä sitä varovasti mikrossa - älä anna sulaa!
  2. Yhdistä voi ja sokeri. Sekoita sähkövatkaimella (tai hyvin esim. puuhaarukalla).
  3. Sekoita toisessa kulhossa keskenään vehnäjauhot, perunajauhot, vanilliinisokeri ja leivinjauhe. Lisää jauhot voi-sokeriseokseen ja sekoita.
  4. Pakkaa taikina tiiviisti kelmun sisään. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään 15 minuutin ajan. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Valmistele pellit ja leivinpapereita.
  5. Kauli taikina n. 4 mm paksuiseksi levyksi. Kauli vain pieni osa taikinasta kerrallaan: Tee pallo ja taputtele se ohuemmaksi käsin. Kauli, ja varmista ohuella metallilastalla, että taikinalevy irtoaa pöydästä. Käytä apuna hieman vehnäjauhoja.  
  6. Ota taikinasta pyöreitä, halkaisijaltaan n. 5 cm pikkuleipiä. Laita ne heti pellille leivinpaperin päälle (käytä apuna lastaa). 
  7. Paista 175 asteessa uunin keskitason yläpuolella noin 6-8 minuuttia. Herrasväen pikkuleivät saavat jäädä vaaleiksi. Ota ne uunista viimeistään, kun ensimmäiset pikkuleivät alkavat saada vähänkin väriä reunoilta. Liu'uta leivinpaperi heti pois kuuman pellin päältä. Anna jäähtyä.
  8. Laita joka toiselle pikkuleivälle marmeladia (noin 1 tl kullekin). Paina kaksi pikkuleipää varovasti vastakkain. 
  9. Pyörittele täytetyt pikkuleivät sokerissa tai sihtaa niiden päälle tomusokeria.



Vinkit


  • Vanhanajan herrasväen pikkuleivät leivotaan voilla, ja tähän ohjeeseen kannattaakin ehdottomasti käyttää aitoa voita (ei leivontamargariinia). Se vaikuttaa sekä makuun että rakenteeseen. 
  • Pikkuleivät saattavat joskus levitä paistettaessa. Jos haluat varmistaa hyvän lopputuloksen, paista ensin kokeeksi vain yksi pikkuleipä. Jos se ei pysy muodossaan, lisää taikinaan hieman jauhoja. Jos mahdollista, punnitse ainekset taikinaa tehdessä. Näin mitat ovat tarkempia.
  • Kuuluu asiaan, että tämä taikina murenee helposti sekä leivottaessa että valmiina pikkuleipänä. 
  • Herrasväen pikkuleivät säilyvät muutamia päiviä huoneenlämmössä. Rakenne ja maku jopa paranevat säilytyksen aikana. Peitä pikkuleivät kevyesti, sillä tiiviisti pakattuna rakenne saattaa muuttua liiankin pehmeäksi. (Sen sijaan mahdollinen pakastaminen kannattaa tehdä tiiviissä rasiassa.)




Katso myös