Seuraa meitä

Hernekeitto

Rated 4.5 stars out of 5
4.5
(4)

6 annosta

herneiden liotus 

+ yli 2 tuntia 


Hernekeitto kannatta laittaa alulle jo edellisenä päivänä, sillä ohje vaatii herneiden liotuksen vedessä. Palvikinkun sijaan voit valmistaa keiton esimerkiksi yli jääneestä joulukinkusta. Jos käytät suolaisen kinkun sijasta esim. jauhelihaa, lisää suolan määrää maun mukaan. 

Ainekset

500 g

kuivattuja herneitä

2 litraa

vettä

1

sipuli

300 g

palvikinkkua

1,5 tl

suolaa

2 tl

meiramia (kuivattu)

2 rkl

sinappia

Tarjoiluun


sinappia

Hernekeitto kuivatuista herneistä.

Ohje

  1. Huuhtele herneet vedellä esim. siivilässä. Laita huuhdellut herneet isoon kattilaan. Lisää 2 litraa vettä. Anna herneiden turvota vedessä vähintään yön yli.
  2. Laita kattila (herneet + liotusvesi) liedelle. Kuumenna kiehuvaksi. Seuraa kattilaa: seos kiehuu tässä vaiheessa helposti yli. Pienennä lieden tehoa, kun vesi kiehuu.
  3. Anna herneiden kiehua kannen alla tunnin ajan.
  4. Kuori ja hienonna sipuli. Paloittele kinkku. Lisää ne keiton joukkoon.
  5. Anna kiehua miedolla lämmöllä vielä vähintään tunnin (jopa kahden) ajan. Sekoita välillä.
  6. Mausta suolalla, meiramilla ja sinapilla. Lisää tarvittaessa vettä, jos hernekeitto tuntuu liian sakealta. Lisää myös suolaa maun mukaan.



Vinkit


  • Herneet voi keittää liotusvedessään. Keitä sen sijaan pavut (esim. kikherneet, kidneypavut ja soijapavut) aina puhtaassa, uudessa vedessä ja kaada papujen liotusvesi pois. 
  • Keitto sakenee jäähtyessään. Lisää tarvittaessa vettä kuumentaessasi keittoa uudelleen.
  • Suuressa kattilassa valmistuu vaikka tuplamäärä hernekeittoa. Yli jääneen keiton voi pakastaa.




Katso myös


Seuraa meitä

Hernekeitto

Rated 4.5 stars out of 5
4.5
(4)

6 annosta

herneiden liotus 

+ yli 2 tuntia 


Hernekeitto kannatta laittaa alulle jo edellisenä päivänä, sillä ohje vaatii herneiden liotuksen vedessä. Palvikinkun sijaan voit valmistaa keiton esimerkiksi yli jääneestä joulukinkusta. Jos käytät suolaisen kinkun sijasta esim. jauhelihaa, lisää suolan määrää maun mukaan. 

Ainekset

500 g

kuivattuja herneitä

2 litraa

vettä

1

sipuli

300 g

palvikinkkua

1,5 tl

suolaa

2 tl

meiramia (kuivattu)

2 rkl

sinappia

Tarjoiluun


sinappia

Hernekeitto kuivatuista herneistä.

Ohje

  1. Huuhtele herneet vedellä esim. siivilässä. Laita huuhdellut herneet isoon kattilaan. Lisää 2 litraa vettä. Anna herneiden turvota vedessä vähintään yön yli.
  2. Laita kattila (herneet + liotusvesi) liedelle. Kuumenna kiehuvaksi. Seuraa kattilaa: seos kiehuu tässä vaiheessa helposti yli. Pienennä lieden tehoa, kun vesi kiehuu.
  3. Anna herneiden kiehua kannen alla tunnin ajan.
  4. Kuori ja hienonna sipuli. Paloittele kinkku. Lisää ne keiton joukkoon.
  5. Anna kiehua miedolla lämmöllä vielä vähintään tunnin (jopa kahden) ajan. Sekoita välillä.
  6. Mausta suolalla, meiramilla ja sinapilla. Lisää tarvittaessa vettä, jos hernekeitto tuntuu liian sakealta. Lisää myös suolaa maun mukaan.



Vinkit


  • Herneet voi keittää liotusvedessään. Keitä sen sijaan pavut (esim. kikherneet, kidneypavut ja soijapavut) aina puhtaassa, uudessa vedessä ja kaada papujen liotusvesi pois. 
  • Keitto sakenee jäähtyessään. Lisää tarvittaessa vettä kuumentaessasi keittoa uudelleen.
  • Suuressa kattilassa valmistuu vaikka tuplamäärä hernekeittoa. Yli jääneen keiton voi pakastaa.




Katso myös


Seuraa meitä

Hernekeitto

Rated 4.5 stars out of 5
4.5
(4)

6 annosta

herneiden liotus 

+ yli 2 tuntia 


Hernekeitto kannatta laittaa alulle jo edellisenä päivänä, sillä ohje vaatii herneiden liotuksen vedessä. Palvikinkun sijaan voit valmistaa keiton esimerkiksi yli jääneestä joulukinkusta. Jos käytät suolaisen kinkun sijasta esim. jauhelihaa, lisää suolan määrää maun mukaan. 

Ainekset

500 g

kuivattuja herneitä

2 litraa

vettä

1

sipuli

300 g

palvikinkkua

1,5 tl

suolaa

2 tl

meiramia (kuivattu)

2 rkl

sinappia

Tarjoiluun


sinappia

Hernekeitto kuivatuista herneistä.

Ohje

  1. Huuhtele herneet vedellä esim. siivilässä. Laita huuhdellut herneet isoon kattilaan. Lisää 2 litraa vettä. Anna herneiden turvota vedessä vähintään yön yli.
  2. Laita kattila (herneet + liotusvesi) liedelle. Kuumenna kiehuvaksi. Seuraa kattilaa: seos kiehuu tässä vaiheessa helposti yli. Pienennä lieden tehoa, kun vesi kiehuu.
  3. Anna herneiden kiehua kannen alla tunnin ajan.
  4. Kuori ja hienonna sipuli. Paloittele kinkku. Lisää ne keiton joukkoon.
  5. Anna kiehua miedolla lämmöllä vielä vähintään tunnin (jopa kahden) ajan. Sekoita välillä.
  6. Mausta suolalla, meiramilla ja sinapilla. Lisää tarvittaessa vettä, jos hernekeitto tuntuu liian sakealta. Lisää myös suolaa maun mukaan.



Vinkit


  • Herneet voi keittää liotusvedessään. Keitä sen sijaan pavut (esim. kikherneet, kidneypavut ja soijapavut) aina puhtaassa, uudessa vedessä ja kaada papujen liotusvesi pois. 
  • Keitto sakenee jäähtyessään. Lisää tarvittaessa vettä kuumentaessasi keittoa uudelleen.
  • Suuressa kattilassa valmistuu vaikka tuplamäärä hernekeittoa. Yli jääneen keiton voi pakastaa.




Katso myös