Herkulliset joululimput

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

2 kpl

noin 2,5 tuntia 

(aktiivinen aika 30 min)


Joululimput maustetaan siirapilla, fenkolilla, aniksella sekä pomeranssilla. Taikina tehdään kuivahiivalla, joten muista lämmittää taikinan alku riittävän lämpimäksi (kohta 1) mikrossa tai liedellä. Näin taikina kohoaa nopeammin.


Ainekset

2 kpl

5 dl

piimää

1 dl (140 g)

siirappia

2 tl

fenkolia (kuivattuja siemeniä)

2 tl

anista (kuivattuja siemeniä)

2 tl

pomeranssinkuorta (maustejauhe)

- - -

2tl

suolaa

2 pss

kuivahiivaa

3 dl

ruisjauhoja

8dl

vehnäjauhoja

0,5dl

rypsiöljyä

Voiteluun

2 rkl siirappia

2 rkl vettä

Joululimput maustetaan muun muassa fenkolilla.

Ohje

  1. Yhdistä piimä, siirappi, fenkoli, anis ja pomeranssinkuori. Kuumenna seos hieman kädenlämpöistä lämpimämmäksi (noin 42 °c). 
  2. Lisää suola, kuivahiiva ja ruisjauhot. Sekoita hyvin. 
  3. Aloita taikinan vaivaaminen. Lisää vehnäjauhot vähän kerrallaan. Vaivaa taikina hyvin (käsin tai yleiskoneella). 
  4. Lisää lopuksi rypsiöljy, vaivaa se taikinan joukkoon. Hyvin vaivattu taikina ei tartu puhtaaseen sormeen. Taikina jää kuitenkin pullataikinaa tahmeammaksi - jauhoja ei kannata lisätä liikaa, jotta leivästä tulee mehevä.
  5. Peitä taikina liinalla. Anna kohota kaksinkertaiseksi (noin 45 min). 

 

Muotoilu ja paistaminen


  1. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle. Jaa kahteen osaan. Muotoile limpuiksi. Käytä apuna hieman jauhoja, jotta taikina ei jää pöytään kiinni.
  2. Laita leivät pellille leivinpaperin päälle. Anna kohota liinan alla kaksinkertaiseksi (noin 45 min). 
  3. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sekoita siirappi (2 rkl) ja vesi (2 rkl) keskenään. 
  4. Pistele joululimput muutaman kerran hammastikulla. 
  5. Paista 200 asteessa uunin alaosassa noin 30 minuuttia. Voitele siirappivedellä suunnilleen paistamisen puolivälissä sekä heti paistamisen jälkeen. 




Vinkit


  • Jos et halua limppuun tahmeaa pintaa, jätä voitelu tekemättä.
  • Leipä voi olla pinnalta hyvän värinen, vaikka on vielä raaka. Testaa kypsyys kopauttamalla pohjaa: Kypsä joululimppu kuulostaa kumealta.



Herkulliset joululimput

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

2 kpl

noin 2,5 tuntia 

(aktiivinen aika 30 min)


Joululimput maustetaan siirapilla, fenkolilla, aniksella sekä pomeranssilla. Taikina tehdään kuivahiivalla, joten muista lämmittää taikinan alku riittävän lämpimäksi (kohta 1) mikrossa tai liedellä. Näin taikina kohoaa nopeammin.


Ainekset

2 kpl

5 dl

piimää

1 dl (140 g)

siirappia

2 tl

fenkolia (kuivattuja siemeniä)

2 tl

anista (kuivattuja siemeniä)

2 tl

pomeranssinkuorta (maustejauhe)

- - -

2tl

suolaa

2 pss

kuivahiivaa

3 dl

ruisjauhoja

8dl

vehnäjauhoja

0,5dl

rypsiöljyä

Voiteluun

2 rkl siirappia

2 rkl vettä

Joululimput maustetaan muun muassa fenkolilla.

Ohje

  1. Yhdistä piimä, siirappi, fenkoli, anis ja pomeranssinkuori. Kuumenna seos hieman kädenlämpöistä lämpimämmäksi (noin 42 °c). 
  2. Lisää suola, kuivahiiva ja ruisjauhot. Sekoita hyvin. 
  3. Aloita taikinan vaivaaminen. Lisää vehnäjauhot vähän kerrallaan. Vaivaa taikina hyvin (käsin tai yleiskoneella). 
  4. Lisää lopuksi rypsiöljy, vaivaa se taikinan joukkoon. Hyvin vaivattu taikina ei tartu puhtaaseen sormeen. Taikina jää kuitenkin pullataikinaa tahmeammaksi - jauhoja ei kannata lisätä liikaa, jotta leivästä tulee mehevä.
  5. Peitä taikina liinalla. Anna kohota kaksinkertaiseksi (noin 45 min). 

 

Muotoilu ja paistaminen


  1. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle. Jaa kahteen osaan. Muotoile limpuiksi. Käytä apuna hieman jauhoja, jotta taikina ei jää pöytään kiinni.
  2. Laita leivät pellille leivinpaperin päälle. Anna kohota liinan alla kaksinkertaiseksi (noin 45 min). 
  3. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sekoita siirappi (2 rkl) ja vesi (2 rkl) keskenään. 
  4. Pistele joululimput muutaman kerran hammastikulla. 
  5. Paista 200 asteessa uunin alaosassa noin 30 minuuttia. Voitele siirappivedellä suunnilleen paistamisen puolivälissä sekä heti paistamisen jälkeen. 




Vinkit


  • Jos et halua limppuun tahmeaa pintaa, jätä voitelu tekemättä.
  • Leipä voi olla pinnalta hyvän värinen, vaikka on vielä raaka. Testaa kypsyys kopauttamalla pohjaa: Kypsä joululimppu kuulostaa kumealta.



Herkulliset joululimput

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

2 kpl

noin 2,5 tuntia 

(aktiivinen aika 30 min)


Joululimput maustetaan siirapilla, fenkolilla, aniksella sekä pomeranssilla. Taikina tehdään kuivahiivalla, joten muista lämmittää taikinan alku riittävän lämpimäksi (kohta 1) mikrossa tai liedellä. Näin taikina kohoaa nopeammin.


Ainekset

2 kpl

5 dl

piimää

1 dl (140 g)

siirappia

2 tl

fenkolia (kuivattuja siemeniä)

2 tl

anista (kuivattuja siemeniä)

2 tl

pomeranssinkuorta (maustejauhe)

- - -

2tl

suolaa

2 pss

kuivahiivaa

3 dl

ruisjauhoja

8dl

vehnäjauhoja

0,5dl

rypsiöljyä

Voiteluun

2 rkl siirappia

2 rkl vettä

Joululimput maustetaan muun muassa fenkolilla.

Ohje

  1. Yhdistä piimä, siirappi, fenkoli, anis ja pomeranssinkuori. Kuumenna seos hieman kädenlämpöistä lämpimämmäksi (noin 42 °c). 
  2. Lisää suola, kuivahiiva ja ruisjauhot. Sekoita hyvin. 
  3. Aloita taikinan vaivaaminen. Lisää vehnäjauhot vähän kerrallaan. Vaivaa taikina hyvin (käsin tai yleiskoneella). 
  4. Lisää lopuksi rypsiöljy, vaivaa se taikinan joukkoon. Hyvin vaivattu taikina ei tartu puhtaaseen sormeen. Taikina jää kuitenkin pullataikinaa tahmeammaksi - jauhoja ei kannata lisätä liikaa, jotta leivästä tulee mehevä.
  5. Peitä taikina liinalla. Anna kohota kaksinkertaiseksi (noin 45 min). 

 

Muotoilu ja paistaminen


  1. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle. Jaa kahteen osaan. Muotoile limpuiksi. Käytä apuna hieman jauhoja, jotta taikina ei jää pöytään kiinni.
  2. Laita leivät pellille leivinpaperin päälle. Anna kohota liinan alla kaksinkertaiseksi (noin 45 min). 
  3. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sekoita siirappi (2 rkl) ja vesi (2 rkl) keskenään. 
  4. Pistele joululimput muutaman kerran hammastikulla. 
  5. Paista 200 asteessa uunin alaosassa noin 30 minuuttia. Voitele siirappivedellä suunnilleen paistamisen puolivälissä sekä heti paistamisen jälkeen. 




Vinkit


  • Jos et halua limppuun tahmeaa pintaa, jätä voitelu tekemättä.
  • Leipä voi olla pinnalta hyvän värinen, vaikka on vielä raaka. Testaa kypsyys kopauttamalla pohjaa: Kypsä joululimppu kuulostaa kumealta.