Helppo uunilohi ilman kermaa

Rated 4.355555555555555 stars out of 5
4.4
(45)

5 annosta

5 min (valmistus) + 

25 min (uunissa)


Helppo uunilohi on koko perheen kestosuosikki.

Ainekset

5 annosta

800 g

lohifileetä

0,75 tl

suolaa

0,25 tl

sitruunapippuria 

(tai mustapippuria)

2 tl

kuivattua tilliä (tai 2 rkl tuoretta tilliä)

Tarjoiluun esim.


Tuoretta tilliä


Sitruunaa


Kermaviilikastiketta (katso ohje)

Uunilohi ilman kermaa kypsyy uunissa.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Laita lohi uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Pyyhi tarvittaessa talouspaperilla suomut pois lohifileen pinnalta.
  3. Ripottele lohen päälle suolaa, sitruunapippuria ja tilliä.
  4. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 20-25 min (800 g lohifilee), tai kunnes lohi on kypsää.



Vinkit



  • Varaa lohifilettä noin 150 g / hlö.
  • Lohi kannattaa ottaa huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista. Näin se kypsyy tasaisemmin.
  • Halutessasi voit käyttää uunivuoassa leivinpaperia tai sipaisun rypsiöljyä, jolloin lohi irtoaa vuoasta helpommin. Voit paistaa uunilohen myös pellillä leivinpaperin päällä.
  • Tunnistat kypsän kalan siitä, että kala lohkeilee helposti esim. haarukalla kokeiltaessa. Kalan väri on muuttunut myös sisältä kalan paksuimmasta kohdasta. Kala kannattaa ottaa uunista heti, kun se on kypsää.
  • Voit lisätä tillin lohen päälle myös paistamisen jälkeen.
  • Tarjoa uunilohen kanssa esimerkiksi keitettyjä perunoita ja kermaviilikastiketta.


Helppo uunilohi ilman kermaa

Rated 4.355555555555555 stars out of 5
4.4
(45)

5 annosta

5 min (valmistus) + 

25 min (uunissa)


Helppo uunilohi on koko perheen kestosuosikki.

Ainekset

5 annosta

800 g

lohifileetä

0,75 tl

suolaa

0,25 tl

sitruunapippuria 

(tai mustapippuria)

2 tl

kuivattua tilliä (tai 2 rkl tuoretta tilliä)

Tarjoiluun esim.


Tuoretta tilliä


Sitruunaa


Kermaviilikastiketta (katso ohje)

Uunilohi ilman kermaa kypsyy uunissa.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Laita lohi uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Pyyhi tarvittaessa talouspaperilla suomut pois lohifileen pinnalta.
  3. Ripottele lohen päälle suolaa, sitruunapippuria ja tilliä.
  4. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 20-25 min (800 g lohifilee), tai kunnes lohi on kypsää.



Vinkit



  • Varaa lohifilettä noin 150 g / hlö.
  • Lohi kannattaa ottaa huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista. Näin se kypsyy tasaisemmin.
  • Halutessasi voit käyttää uunivuoassa leivinpaperia tai sipaisun rypsiöljyä, jolloin lohi irtoaa vuoasta helpommin. Voit paistaa uunilohen myös pellillä leivinpaperin päällä.
  • Tunnistat kypsän kalan siitä, että kala lohkeilee helposti esim. haarukalla kokeiltaessa. Kalan väri on muuttunut myös sisältä kalan paksuimmasta kohdasta. Kala kannattaa ottaa uunista heti, kun se on kypsää.
  • Voit lisätä tillin lohen päälle myös paistamisen jälkeen.
  • Tarjoa uunilohen kanssa esimerkiksi keitettyjä perunoita ja kermaviilikastiketta.


Helppo uunilohi ilman kermaa

Rated 4.355555555555555 stars out of 5
4.4
(45)

5 annosta

5 min (valmistus) + 

25 min (uunissa)


Helppo uunilohi on koko perheen kestosuosikki.

Ainekset

5 annosta

800 g

lohifileetä

0,75 tl

suolaa

0,25 tl

sitruunapippuria 

(tai mustapippuria)

2 tl

kuivattua tilliä (tai 2 rkl tuoretta tilliä)

Tarjoiluun esim.


Tuoretta tilliä


Sitruunaa


Kermaviilikastiketta (katso ohje)

Uunilohi ilman kermaa kypsyy uunissa.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Laita lohi uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Pyyhi tarvittaessa talouspaperilla suomut pois lohifileen pinnalta.
  3. Ripottele lohen päälle suolaa, sitruunapippuria ja tilliä.
  4. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 20-25 min (800 g lohifilee), tai kunnes lohi on kypsää.



Vinkit



  • Varaa lohifilettä noin 150 g / hlö.
  • Lohi kannattaa ottaa huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista. Näin se kypsyy tasaisemmin.
  • Halutessasi voit käyttää uunivuoassa leivinpaperia tai sipaisun rypsiöljyä, jolloin lohi irtoaa vuoasta helpommin. Voit paistaa uunilohen myös pellillä leivinpaperin päällä.
  • Tunnistat kypsän kalan siitä, että kala lohkeilee helposti esim. haarukalla kokeiltaessa. Kalan väri on muuttunut myös sisältä kalan paksuimmasta kohdasta. Kala kannattaa ottaa uunista heti, kun se on kypsää.
  • Voit lisätä tillin lohen päälle myös paistamisen jälkeen.
  • Tarjoa uunilohen kanssa esimerkiksi keitettyjä perunoita ja kermaviilikastiketta.