Seuraa meitä

Helppo tonnikalapiirakka

Rated 4 stars out of 5
4.0
(17)

pyöreä piirakka

15 min (valmistus) +

35 min (paistaminen)

Tämän tonnikalapiirakan teko onnistuu ilman hankalia työvaiheita - sekoittamiseen riittää lusikka.

Taikina

2,5 dl

vehnäjauhoja

1 tl 

leivinjauhetta

0,5 tl 

suolaa

1 prk (250 g)

maitorahkaa

1

kananmuna

2 rkl

rypsiöljyä

Täyte

2 prk

tonnikalaa (à 100/150 g, esim. öljyssä)

1 prk (200 g)

kermaviiliä

2

kananmunaa

0,5 tl 

suolaa

0,5 tl 

sitruunapippuria

2 rkl

tuoretta tilliä (tai 2 tl kuivattua tilliä)

3 dl (100 g)

juustoraastetta

Helppo tonnikalapiirakka on nopeasti valmis.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele halkaisijaltaan noin 28 cm piirasvuoka.
  2. Sekoita keskenään kulhossa vehnäjauho, leivinjauhe ja suola. Lisää maitorahka, kananmuna ja öljy. Sekoita tasaiseksi esim. lusikalla.
  3. Levitä taikina piirasvuoan pohjalle ja hieman reunoille. Tämä onnistuu parhaiten lusikalla levittäen, sillä taikina on tahmeaa. 
  4. Valuta tonnikala (älä valuta öljyä viemäriin). 
  5. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään. Kaada täyte vuokaan taikinan päälle.
  6. Paista tonnikalapiirakkaa uunissa 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasollanoin 35 minuuttia.



Vinkit


  • Tonnikalapiirakan juustoraasteeksi sopii hyvin kermajuusto. Valitse esimerkiksi emmentalraaste, jos haluat voimakkaampaa juuston makua.
  • Jos käytät tonnikalaa öljyssä, älä kaada öljyä viemäriin. Imeytä se biojätteeseen tai laita esimerkiksi tyhjentyneeseen maitopurkkiin ja tavalliseen roskikseen.
  • Jos haluat tehdä piirakkaa koko pellillisen, kaksinkertaista annos ja tee piirakka pellille leivinpaperin päälle.
  • Helppo tonnikalapiirakka maistuu kahvipöydän suolaisena tai esimerkiksi iltapalana. Lämmitä piirakkaa hieman, jos se on jääkaappikylmää ennen tarjoilua.




Katso myös

Seuraa meitä

Helppo tonnikalapiirakka

Rated 4 stars out of 5
4.0
(17)

pyöreä piirakka

15 min (valmistus) +

35 min (paistaminen)

Tämän tonnikalapiirakan teko onnistuu ilman hankalia työvaiheita - sekoittamiseen riittää lusikka.

Taikina

2,5 dl

vehnäjauhoja

1 tl 

leivinjauhetta

0,5 tl 

suolaa

1 prk (250 g)

maitorahkaa

1

kananmuna

2 rkl

rypsiöljyä

Täyte

2 prk

tonnikalaa (à 100/150 g, esim. öljyssä)

1 prk (200 g)

kermaviiliä

2

kananmunaa

0,5 tl 

suolaa

0,5 tl 

sitruunapippuria

2 rkl

tuoretta tilliä (tai 2 tl kuivattua tilliä)

3 dl (100 g)

juustoraastetta

Helppo tonnikalapiirakka on nopeasti valmis.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele halkaisijaltaan noin 28 cm piirasvuoka.
  2. Sekoita keskenään kulhossa vehnäjauho, leivinjauhe ja suola. Lisää maitorahka, kananmuna ja öljy. Sekoita tasaiseksi esim. lusikalla.
  3. Levitä taikina piirasvuoan pohjalle ja hieman reunoille. Tämä onnistuu parhaiten lusikalla levittäen, sillä taikina on tahmeaa. 
  4. Valuta tonnikala (älä valuta öljyä viemäriin). 
  5. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään. Kaada täyte vuokaan taikinan päälle.
  6. Paista tonnikalapiirakkaa uunissa 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasollanoin 35 minuuttia.



Vinkit


  • Tonnikalapiirakan juustoraasteeksi sopii hyvin kermajuusto. Valitse esimerkiksi emmentalraaste, jos haluat voimakkaampaa juuston makua.
  • Jos käytät tonnikalaa öljyssä, älä kaada öljyä viemäriin. Imeytä se biojätteeseen tai laita esimerkiksi tyhjentyneeseen maitopurkkiin ja tavalliseen roskikseen.
  • Jos haluat tehdä piirakkaa koko pellillisen, kaksinkertaista annos ja tee piirakka pellille leivinpaperin päälle.
  • Helppo tonnikalapiirakka maistuu kahvipöydän suolaisena tai esimerkiksi iltapalana. Lämmitä piirakkaa hieman, jos se on jääkaappikylmää ennen tarjoilua.




Katso myös

Seuraa meitä

Helppo tonnikalapiirakka

Rated 4 stars out of 5
4.0
(17)

pyöreä piirakka

15 min (valmistus) +

35 min (paistaminen)

Tämän tonnikalapiirakan teko onnistuu ilman hankalia työvaiheita - sekoittamiseen riittää lusikka.

Taikina

2,5 dl

vehnäjauhoja

1 tl 

leivinjauhetta

0,5 tl 

suolaa

1 prk (250 g)

maitorahkaa

1

kananmuna

2 rkl

rypsiöljyä

Täyte

2 prk

tonnikalaa (à 100/150 g, esim. öljyssä)

1 prk (200 g)

kermaviiliä

2

kananmunaa

0,5 tl 

suolaa

0,5 tl 

sitruunapippuria

2 rkl

tuoretta tilliä (tai 2 tl kuivattua tilliä)

3 dl (100 g)

juustoraastetta

Helppo tonnikalapiirakka on nopeasti valmis.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele halkaisijaltaan noin 28 cm piirasvuoka.
  2. Sekoita keskenään kulhossa vehnäjauho, leivinjauhe ja suola. Lisää maitorahka, kananmuna ja öljy. Sekoita tasaiseksi esim. lusikalla.
  3. Levitä taikina piirasvuoan pohjalle ja hieman reunoille. Tämä onnistuu parhaiten lusikalla levittäen, sillä taikina on tahmeaa. 
  4. Valuta tonnikala (älä valuta öljyä viemäriin). 
  5. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään. Kaada täyte vuokaan taikinan päälle.
  6. Paista tonnikalapiirakkaa uunissa 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasollanoin 35 minuuttia.



Vinkit


  • Tonnikalapiirakan juustoraasteeksi sopii hyvin kermajuusto. Valitse esimerkiksi emmentalraaste, jos haluat voimakkaampaa juuston makua.
  • Jos käytät tonnikalaa öljyssä, älä kaada öljyä viemäriin. Imeytä se biojätteeseen tai laita esimerkiksi tyhjentyneeseen maitopurkkiin ja tavalliseen roskikseen.
  • Jos haluat tehdä piirakkaa koko pellillisen, kaksinkertaista annos ja tee piirakka pellille leivinpaperin päälle.
  • Helppo tonnikalapiirakka maistuu kahvipöydän suolaisena tai esimerkiksi iltapalana. Lämmitä piirakkaa hieman, jos se on jääkaappikylmää ennen tarjoilua.




Katso myös