Seuraa meitä

Helppo tomaattikeitto

Rated 4.2 stars out of 5
4.2
(5)

4 annosta (pääruoaksi)

10 min (valmistus) +

15 min (keittäminen)


Gluteeniton 


Helppo tomaattikeitto on kevyt lounas, joka sopii myös
alkuruoaksi. Siinä on käytetty sekä tomaattimurskaa että tuoreita tomaatteja. Viimeisen silauksen antaa balsamiviinietikka.

Ainekset

4 annosta

6

tomaattia

2

sipulia 

400 g

tomaattimurskaa (esim. Mutti)

5 dl

vettä

1

kasvisliemikuutio

2 rkl

ketsuppia

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

200 g 

tuorejuustoa (Philadelphia)

1 rkl

balsamiviinietikkaa (tumma)

Helppo tomaattikeitto on vaivaton tehdä.

Ohje

  1. Pese ja halkaise tomaatit. Poista niistä kannat. 
  2. Kuori ja paloittele sipulit. Laita tomaatit ja sipulit tehosekoittimeen. Lisää tomaattimurska ja soseuta sileäksi. 
  3. Laita tomaattiseos kattilaan. Lisää vesi ja kasvisliemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi. 
  4. Lisää ketsuppi ja mustapippuri. Hauduta keittoa noin 15 minuutin ajan. (Pienennä lieden tehoa niin, että keitto juuri ja juuri kiehuu. Sekoita välillä.)
  5. Lisää tuorejuusto ja kuumenna välillä sekoitellen, kunnes juusto sulaa tasaisesti tomaattikeiton joukkoon. Käytä tarvittaessa apuna vispilää. 
  6. Mausta balsamiviinietikalla juuri ennen tarjoilua. Maista. Voit halutessasi pehmentää makua ripauksella sokeria. 

   


Vinkit


  • Jos sinulla on pieni tehosekoitin, soseuta ainekset parissa erässä.
  • Pääruokana tämä keitto kannattaa tarjota leivän kanssa. Annos on gluteeniton, kun tarjoat sen gluteenittoman leivän kanssa. Alkuruokana keitosta riittää useammalle kuin neljälle ruokailijalle.
  • Halutessasi voit helposti koristella tomaattikeiton esimerkiksi tuoreella oreganolla, basilikalla tai krutongeilla.




Katso myös 






Seuraa meitä

Helppo tomaattikeitto

Rated 4.2 stars out of 5
4.2
(5)

4 annosta (pääruoaksi)

10 min (valmistus) +

15 min (keittäminen)


Gluteeniton 


Helppo tomaattikeitto on kevyt lounas, joka sopii myös
alkuruoaksi. Siinä on käytetty sekä tomaattimurskaa että tuoreita tomaatteja. Viimeisen silauksen antaa balsamiviinietikka.

Ainekset

4 annosta

6

tomaattia

2

sipulia 

400 g

tomaattimurskaa (esim. Mutti)

5 dl

vettä

1

kasvisliemikuutio

2 rkl

ketsuppia

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

200 g 

tuorejuustoa (Philadelphia)

1 rkl

balsamiviinietikkaa (tumma)

Helppo tomaattikeitto on vaivaton tehdä.

Ohje

  1. Pese ja halkaise tomaatit. Poista niistä kannat. 
  2. Kuori ja paloittele sipulit. Laita tomaatit ja sipulit tehosekoittimeen. Lisää tomaattimurska ja soseuta sileäksi. 
  3. Laita tomaattiseos kattilaan. Lisää vesi ja kasvisliemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi. 
  4. Lisää ketsuppi ja mustapippuri. Hauduta keittoa noin 15 minuutin ajan. (Pienennä lieden tehoa niin, että keitto juuri ja juuri kiehuu. Sekoita välillä.)
  5. Lisää tuorejuusto ja kuumenna välillä sekoitellen, kunnes juusto sulaa tasaisesti tomaattikeiton joukkoon. Käytä tarvittaessa apuna vispilää. 
  6. Mausta balsamiviinietikalla juuri ennen tarjoilua. Maista. Voit halutessasi pehmentää makua ripauksella sokeria. 

   


Vinkit


  • Jos sinulla on pieni tehosekoitin, soseuta ainekset parissa erässä.
  • Pääruokana tämä keitto kannattaa tarjota leivän kanssa. Annos on gluteeniton, kun tarjoat sen gluteenittoman leivän kanssa. Alkuruokana keitosta riittää useammalle kuin neljälle ruokailijalle.
  • Halutessasi voit helposti koristella tomaattikeiton esimerkiksi tuoreella oreganolla, basilikalla tai krutongeilla.




Katso myös 






Seuraa meitä

Helppo tomaattikeitto

Rated 4.2 stars out of 5
4.2
(5)

4 annosta (pääruoaksi)

10 min (valmistus) +

15 min (keittäminen)


Gluteeniton 


Helppo tomaattikeitto on kevyt lounas, joka sopii myös
alkuruoaksi. Siinä on käytetty sekä tomaattimurskaa että tuoreita tomaatteja. Viimeisen silauksen antaa balsamiviinietikka.

Ainekset

4 annosta

6

tomaattia

2

sipulia 

400 g

tomaattimurskaa (esim. Mutti)

5 dl

vettä

1

kasvisliemikuutio

2 rkl

ketsuppia

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

200 g 

tuorejuustoa (Philadelphia)

1 rkl

balsamiviinietikkaa (tumma)

Helppo tomaattikeitto on vaivaton tehdä.

Ohje

  1. Pese ja halkaise tomaatit. Poista niistä kannat. 
  2. Kuori ja paloittele sipulit. Laita tomaatit ja sipulit tehosekoittimeen. Lisää tomaattimurska ja soseuta sileäksi. 
  3. Laita tomaattiseos kattilaan. Lisää vesi ja kasvisliemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi. 
  4. Lisää ketsuppi ja mustapippuri. Hauduta keittoa noin 15 minuutin ajan. (Pienennä lieden tehoa niin, että keitto juuri ja juuri kiehuu. Sekoita välillä.)
  5. Lisää tuorejuusto ja kuumenna välillä sekoitellen, kunnes juusto sulaa tasaisesti tomaattikeiton joukkoon. Käytä tarvittaessa apuna vispilää. 
  6. Mausta balsamiviinietikalla juuri ennen tarjoilua. Maista. Voit halutessasi pehmentää makua ripauksella sokeria. 

   


Vinkit


  • Jos sinulla on pieni tehosekoitin, soseuta ainekset parissa erässä.
  • Pääruokana tämä keitto kannattaa tarjota leivän kanssa. Annos on gluteeniton, kun tarjoat sen gluteenittoman leivän kanssa. Alkuruokana keitosta riittää useammalle kuin neljälle ruokailijalle.
  • Halutessasi voit helposti koristella tomaattikeiton esimerkiksi tuoreella oreganolla, basilikalla tai krutongeilla.




Katso myös