Helppo suklaatäytekakku

Rated 4 stars out of 5
4.0
(1)

10 annosta

Kakkupohja: 

15 min (valmistus) +

30 min (paistaminen) + pohjan jäähtyminen


Täyttäminen ja koristelu: 

n. 15 min 



Tämä suklaatäytekakku kannattaa koota vasta juuri ennen tarjoilua.

Kakkupohja

(ø 22 cm)

100 g

voita

100 g

taloussuklaata

3

kananmunaa (huoneenlämpöistä)

2 dl

sokeria

2,25 dl

vehnäjauhoja

1 tl

leivinjauhetta

- - - 

vuokaan:

margariinia ja korppujauhoja

Täyttäminen

200 g (1 prk)

vaniljatuorejuustoa

2 rkl

sokeria

4 dl

vispikermaa

- - - 

1 dl

maitoa (kostutukseen)

1 rkl 

kaakaojuomajauhetta (maidon joukkoon)

Koristelu

tuoreita marjoja

suklaamakeisia

(syötäviä kukkia)

Helppo suklaatäytekakku koristellaan marjoilla.

Kuvan kakku on leivottu ø 20 cm vuokaan, jolloin se on hieman korkeampi, mutta hankalampi leikata kakkulapiolla.

Kakkupohja

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan noin 22 cm (irtopohja)vuoka (ruokajakoti.fi/Kakkuvuoan+voitelu).
  3. Mittaa voi pieneen kattilaan. Paloittele mukaan suklaa. Kuumenna sekoitellen, kunnes suklaa on pääosin sulanut. Siirrä kattila liedeltä ja sekoittele, kunnes suklaa sulaa kokonaan. 
  4. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi (ruokajakoti.fi/Muna-sokerivaahto).
  5. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos kananmunavaahtoon varovasti sekoitellen (esim. yhdellä irrotetulla sähkövatkaimen terällä).
  6. Lisää taikinaan suklaa-voi-seos ohuena nauhana kaataen, samalla kevyesti sekoitellen (vältä turhaa sekoittamista, jotta kuohkeus säilyy).
  7. Kaada taikina korppujauhotettuun vuokaan. 
  8. Paista kakkupohjaa 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 30-35 minuuttia, kunnes kakkua tikulla kokeiltaessa tikkuun ei jää taikinaa. 
  9. Irrota kakku vuoasta hieman jäähtyneenä. Anna jäähtyä kunnolla ennen halkaisua ja täyttämistä.

 


Täyttäminen ja koristelu


  1. Halkaise kakkupohja vaakatasossa kahteen osaan. Aseta ensimmäinen kakkulevy tarjoilualustalle. 
  2. Sekoita vaniljatuorejuusto ja sokeri keskenään reilunkokoisessa kulhossa. 
  3. Vaahdota vispikerma toisessa kulhossa. 
  4. Lisää ensin noin puolet kermavaahdosta tuorejuustoseoksen joukkoon. Sekoita esim. yhdellä irrotetulla sähkövatkaimen terällä. Lisää loppu kermavaahto ja sekoita.
  5. Yhdistä maito ja kaakaojuomajauhe. Kostuta tarjoiluastialle olevaa kakkulevyä (n. 0,5 desillä kaakaota). 
  6. Lusikoi kakkulevylle puolet tuorejuusto-kermatäytteestä. Nosta päälle toinen kakkulevy. Kostuta, ja lusikoi päälle loppu täyte. 
  7. Koristele suklaatäytekakku esimerkiksi tuoreilla marjoilla, suklaamakeisilla ja syötävillä, myrkyttömillä kukilla.



Vinkit


  • Jos paistat kakkupohjan irtopohjavuoassa, etkä ole varma vuoan tiiviydestä, laita lasinen piirakkavuoka kakkuvuoan alle paistamisen ajaksi. Näin kakusta mahdollisesti valuva neste ei sotke uunia. 
  • Koottu suklaatäytekakku kannattaa tarjota heti. Jos haluat leipoa kakun hyvissä ajoin, kannattaa täytteen joukkoon lisätä liivatetta varmistamaan kakun koossa pysyminen.


Helppo suklaatäytekakku

Rated 4 stars out of 5
4.0
(1)

10 annosta

Kakkupohja: 

15 min (valmistus) +

30 min (paistaminen) + pohjan jäähtyminen


Täyttäminen ja koristelu: 

n. 15 min 



Tämä suklaatäytekakku kannattaa koota vasta juuri ennen tarjoilua.

Kakkupohja

(ø 22 cm)

100 g

voita

100 g

taloussuklaata

3

kananmunaa (huoneenlämpöistä)

2 dl

sokeria

2,25 dl

vehnäjauhoja

1 tl

leivinjauhetta

- - - 

vuokaan:

margariinia ja korppujauhoja

Täyttäminen

200 g (1 prk)

vaniljatuorejuustoa

2 rkl

sokeria

4 dl

vispikermaa

- - - 

1 dl

maitoa (kostutukseen)

1 rkl 

kaakaojuomajauhetta (maidon joukkoon)

Koristelu

tuoreita marjoja

suklaamakeisia

(syötäviä kukkia)

Helppo suklaatäytekakku koristellaan marjoilla.

Kuvan kakku on leivottu ø 20 cm vuokaan, jolloin se on hieman korkeampi, mutta hankalampi leikata kakkulapiolla.

Kakkupohja

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan noin 22 cm (irtopohja)vuoka (ruokajakoti.fi/Kakkuvuoan+voitelu).
  3. Mittaa voi pieneen kattilaan. Paloittele mukaan suklaa. Kuumenna sekoitellen, kunnes suklaa on pääosin sulanut. Siirrä kattila liedeltä ja sekoittele, kunnes suklaa sulaa kokonaan. 
  4. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi (ruokajakoti.fi/Muna-sokerivaahto).
  5. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos kananmunavaahtoon varovasti sekoitellen (esim. yhdellä irrotetulla sähkövatkaimen terällä).
  6. Lisää taikinaan suklaa-voi-seos ohuena nauhana kaataen, samalla kevyesti sekoitellen (vältä turhaa sekoittamista, jotta kuohkeus säilyy).
  7. Kaada taikina korppujauhotettuun vuokaan. 
  8. Paista kakkupohjaa 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 30-35 minuuttia, kunnes kakkua tikulla kokeiltaessa tikkuun ei jää taikinaa. 
  9. Irrota kakku vuoasta hieman jäähtyneenä. Anna jäähtyä kunnolla ennen halkaisua ja täyttämistä.

 


Täyttäminen ja koristelu


  1. Halkaise kakkupohja vaakatasossa kahteen osaan. Aseta ensimmäinen kakkulevy tarjoilualustalle. 
  2. Sekoita vaniljatuorejuusto ja sokeri keskenään reilunkokoisessa kulhossa. 
  3. Vaahdota vispikerma toisessa kulhossa. 
  4. Lisää ensin noin puolet kermavaahdosta tuorejuustoseoksen joukkoon. Sekoita esim. yhdellä irrotetulla sähkövatkaimen terällä. Lisää loppu kermavaahto ja sekoita.
  5. Yhdistä maito ja kaakaojuomajauhe. Kostuta tarjoiluastialle olevaa kakkulevyä (n. 0,5 desillä kaakaota). 
  6. Lusikoi kakkulevylle puolet tuorejuusto-kermatäytteestä. Nosta päälle toinen kakkulevy. Kostuta, ja lusikoi päälle loppu täyte. 
  7. Koristele suklaatäytekakku esimerkiksi tuoreilla marjoilla, suklaamakeisilla ja syötävillä, myrkyttömillä kukilla.



Vinkit


  • Jos paistat kakkupohjan irtopohjavuoassa, etkä ole varma vuoan tiiviydestä, laita lasinen piirakkavuoka kakkuvuoan alle paistamisen ajaksi. Näin kakusta mahdollisesti valuva neste ei sotke uunia. 
  • Koottu suklaatäytekakku kannattaa tarjota heti. Jos haluat leipoa kakun hyvissä ajoin, kannattaa täytteen joukkoon lisätä liivatetta varmistamaan kakun koossa pysyminen.