Helppo riisipuuro

Rated 4 stars out of 5
4.0
(4)

6 annosta

1 tunti


Helppo riisipuuro on vaivaton keittää! Riisi kypsennetään vedessä, ja puuron joukkoon lisätään maitojauhetta vasta lopuksi.

Ainekset

6 annosta

14 dl

vettä

3 dl

puuroriisiä

- - - 

3 dl

maitojauhetta

1,5 dl

vettä (maitojauheen joukkoon)

50 g

voita

1 tl

suolaa

Helppo riisipuuro tehdään maitojauheella.

Ohje

  1. Kuumenna vesi (14 dl) kiehuvaksi reilunkokoisessa kattilassa. Lisää riisi. Sekoita. 
  2. Pienennä lieden tehoa ja anna riisin kiehua hiljalleen kannen alla 40 minuutin ajan. Sekoita välillä.
  3. Sekoita maitojauhe ja kylmä vesi (1,5 dl) keskenään. Ota puurokattila pois liedeltä ja lisää maitojauheseos puuroon. Lisää myös voi ja suola, sekoita. 
  4. Anna riisipuuron tekeytyä kannen alla vielä vähintään 5 minuutin ajan (älä enää keitä).



Vinkit 



  • Maitojauhetta ei kannata keittää. Lisää siis maitojauhe vasta lopuksi, kuten ohjeessa.
  • Riisipuuro sakeutuu vielä liedeltä pois nostamisen jälkeen ja jäähtyessään.
  • Tarjoa puuro esimerkiksi kanelin ja sokerin, mehukeiton tai marjojen kanssa.


Helppo riisipuuro

Rated 4 stars out of 5
4.0
(4)

6 annosta

1 tunti


Helppo riisipuuro on vaivaton keittää! Riisi kypsennetään vedessä, ja puuron joukkoon lisätään maitojauhetta vasta lopuksi.

Ainekset

6 annosta

14 dl

vettä

3 dl

puuroriisiä

- - - 

3 dl

maitojauhetta

1,5 dl

vettä (maitojauheen joukkoon)

50 g

voita

1 tl

suolaa

Helppo riisipuuro tehdään maitojauheella.

Ohje

  1. Kuumenna vesi (14 dl) kiehuvaksi reilunkokoisessa kattilassa. Lisää riisi. Sekoita. 
  2. Pienennä lieden tehoa ja anna riisin kiehua hiljalleen kannen alla 40 minuutin ajan. Sekoita välillä.
  3. Sekoita maitojauhe ja kylmä vesi (1,5 dl) keskenään. Ota puurokattila pois liedeltä ja lisää maitojauheseos puuroon. Lisää myös voi ja suola, sekoita. 
  4. Anna riisipuuron tekeytyä kannen alla vielä vähintään 5 minuutin ajan (älä enää keitä).



Vinkit 



  • Maitojauhetta ei kannata keittää. Lisää siis maitojauhe vasta lopuksi, kuten ohjeessa.
  • Riisipuuro sakeutuu vielä liedeltä pois nostamisen jälkeen ja jäähtyessään.
  • Tarjoa puuro esimerkiksi kanelin ja sokerin, mehukeiton tai marjojen kanssa.


Helppo riisipuuro

Rated 4 stars out of 5
4.0
(4)

6 annosta

1 tunti


Helppo riisipuuro on vaivaton keittää! Riisi kypsennetään vedessä, ja puuron joukkoon lisätään maitojauhetta vasta lopuksi.

Ainekset

6 annosta

14 dl

vettä

3 dl

puuroriisiä

- - - 

3 dl

maitojauhetta

1,5 dl

vettä (maitojauheen joukkoon)

50 g

voita

1 tl

suolaa

Helppo riisipuuro tehdään maitojauheella.

Ohje

  1. Kuumenna vesi (14 dl) kiehuvaksi reilunkokoisessa kattilassa. Lisää riisi. Sekoita. 
  2. Pienennä lieden tehoa ja anna riisin kiehua hiljalleen kannen alla 40 minuutin ajan. Sekoita välillä.
  3. Sekoita maitojauhe ja kylmä vesi (1,5 dl) keskenään. Ota puurokattila pois liedeltä ja lisää maitojauheseos puuroon. Lisää myös voi ja suola, sekoita. 
  4. Anna riisipuuron tekeytyä kannen alla vielä vähintään 5 minuutin ajan (älä enää keitä).



Vinkit 



  • Maitojauhetta ei kannata keittää. Lisää siis maitojauhe vasta lopuksi, kuten ohjeessa.
  • Riisipuuro sakeutuu vielä liedeltä pois nostamisen jälkeen ja jäähtyessään.
  • Tarjoa puuro esimerkiksi kanelin ja sokerin, mehukeiton tai marjojen kanssa.