Seuraa meitä

Helppo raparperipiirakka (pellillinen)

Rated 4.8 stars out of 5
4.8
(5)

pellillinen (30 x 38 cm piirakka)

20 min (valmistelut) +

40 min (paistaminen)

Helppo raparperipiirakka saa pinnalle pehmeän, herkullisen täytteen. Pellillinen leikataan noin kahteenkymmeneen reilun kokoiseen palaan.

Pohja

6 dl

vehnäjauhoja

2 dl

sokeria

3 tl

leivinjauhetta

1 tl

kanelia

0,25 tl

suolaa

- - - 

2

kananmunaa

1 dl

maitoa

200 g

leivontamargariinia tai voita (sulatettu)

Täyte

1 litra (500 g)

raparperia viipaleina

2 prk (4 dl)

kermaviiliä

2 dl

sokeria

1,5 rkl

vanilliinisokeria

3

kananmunaa

Helppo raparperipiirakka on kesäinen kahvitarjottava.

Tällä ohjeella raparperipiirakkaa tulee noin 20 palaa.

Pellillinen raparperipiirakkaa valmistuu näppärästi.

Ohje (pohja)

  1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Vuoraa pelti leivinpaperilla.
  2. Sulata margariini. Jätä odottamaan.
  3. Huuhtele raparperi täytettä varten. Kuori paksuimmat varret ja viipaloi ne ohuiksi paloiksi. Jätä odottamaan.  
  4. Sekoita vehnäjauho, sokeri, leivinjauhe, kaneli ja suola kulhossa. 
  5. Lisää kananmunat, maito ja sulatettu rasva. Sekoita sen verran, että saat ainekset juuri ja juuri sekaisin.
  6. Painele taikina pellille leivinpaperin päälle. Reunoja ei tarvitse nostaa, mutta levitä taikina pellin reunoille saakka, jotta täyte pysyy raparperipiirakan päällä.


Täyte 


  1. Sekoita kermaviili, sokeri, vanilliinisokeri ja kananmunat keskenään. Kaada seos taikinan päälle.
  2. Ripottele pinnalle raparperin viipaleet.
  3. Paista 180 asteessa hieman uunin keskitasoa alempana noin 40-45 minuuttia.



Vinkit



  • Saat kauniit palat, kun leikkaat piirakan vasta jäähtyneenä.
  • Ohje on helppo puolittaa, jos et halua tehdä raparperipiirakkaa koko pellillistä. Puolikas annos sopii mainiosti pyöreään piirakkavuokaan, jonka halkaisija on 26 - 28 cm.




Katso myös


Seuraa meitä

Helppo raparperipiirakka (pellillinen)

Rated 4.8 stars out of 5
4.8
(5)

pellillinen (30 x 38 cm piirakka)

20 min (valmistelut) +

40 min (paistaminen)

Helppo raparperipiirakka saa pinnalle pehmeän, herkullisen täytteen. Pellillinen leikataan noin kahteenkymmeneen reilun kokoiseen palaan.

Pohja

6 dl

vehnäjauhoja

2 dl

sokeria

3 tl

leivinjauhetta

1 tl

kanelia

0,25 tl

suolaa

- - - 

2

kananmunaa

1 dl

maitoa

200 g

leivontamargariinia tai voita (sulatettu)

Täyte

1 litra (500 g)

raparperia viipaleina

2 prk (4 dl)

kermaviiliä

2 dl

sokeria

1,5 rkl

vanilliinisokeria

3

kananmunaa

Helppo raparperipiirakka on kesäinen kahvitarjottava.

Tällä ohjeella raparperipiirakkaa tulee noin 20 palaa.

Pellillinen raparperipiirakkaa valmistuu näppärästi.

Ohje (pohja)

  1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Vuoraa pelti leivinpaperilla.
  2. Sulata margariini. Jätä odottamaan.
  3. Huuhtele raparperi täytettä varten. Kuori paksuimmat varret ja viipaloi ne ohuiksi paloiksi. Jätä odottamaan.  
  4. Sekoita vehnäjauho, sokeri, leivinjauhe, kaneli ja suola kulhossa. 
  5. Lisää kananmunat, maito ja sulatettu rasva. Sekoita sen verran, että saat ainekset juuri ja juuri sekaisin.
  6. Painele taikina pellille leivinpaperin päälle. Reunoja ei tarvitse nostaa, mutta levitä taikina pellin reunoille saakka, jotta täyte pysyy raparperipiirakan päällä.


Täyte 


  1. Sekoita kermaviili, sokeri, vanilliinisokeri ja kananmunat keskenään. Kaada seos taikinan päälle.
  2. Ripottele pinnalle raparperin viipaleet.
  3. Paista 180 asteessa hieman uunin keskitasoa alempana noin 40-45 minuuttia.



Vinkit



  • Saat kauniit palat, kun leikkaat piirakan vasta jäähtyneenä.
  • Ohje on helppo puolittaa, jos et halua tehdä raparperipiirakkaa koko pellillistä. Puolikas annos sopii mainiosti pyöreään piirakkavuokaan, jonka halkaisija on 26 - 28 cm.




Katso myös


Seuraa meitä

Helppo raparperipiirakka (pellillinen)

Rated 4.8 stars out of 5
4.8
(5)

pellillinen (30 x 38 cm piirakka)

20 min (valmistelut) +

40 min (paistaminen)

Helppo raparperipiirakka saa pinnalle pehmeän, herkullisen täytteen. Pellillinen leikataan noin kahteenkymmeneen reilun kokoiseen palaan.

Pohja

6 dl

vehnäjauhoja

2 dl

sokeria

3 tl

leivinjauhetta

1 tl

kanelia

0,25 tl

suolaa

- - - 

2

kananmunaa

1 dl

maitoa

200 g

leivontamargariinia tai voita (sulatettu)

Täyte

1 litra (500 g)

raparperia viipaleina

2 prk (4 dl)

kermaviiliä

2 dl

sokeria

1,5 rkl

vanilliinisokeria

3

kananmunaa

Helppo raparperipiirakka on kesäinen kahvitarjottava.

Tällä ohjeella raparperipiirakkaa tulee noin 20 palaa.

Pellillinen raparperipiirakkaa valmistuu näppärästi.

Ohje (pohja)

  1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Vuoraa pelti leivinpaperilla.
  2. Sulata margariini. Jätä odottamaan.
  3. Huuhtele raparperi täytettä varten. Kuori paksuimmat varret ja viipaloi ne ohuiksi paloiksi. Jätä odottamaan.  
  4. Sekoita vehnäjauho, sokeri, leivinjauhe, kaneli ja suola kulhossa. 
  5. Lisää kananmunat, maito ja sulatettu rasva. Sekoita sen verran, että saat ainekset juuri ja juuri sekaisin.
  6. Painele taikina pellille leivinpaperin päälle. Reunoja ei tarvitse nostaa, mutta levitä taikina pellin reunoille saakka, jotta täyte pysyy raparperipiirakan päällä.


Täyte 


  1. Sekoita kermaviili, sokeri, vanilliinisokeri ja kananmunat keskenään. Kaada seos taikinan päälle.
  2. Ripottele pinnalle raparperin viipaleet.
  3. Paista 180 asteessa hieman uunin keskitasoa alempana noin 40-45 minuuttia.



Vinkit



  • Saat kauniit palat, kun leikkaat piirakan vasta jäähtyneenä.
  • Ohje on helppo puolittaa, jos et halua tehdä raparperipiirakkaa koko pellillistä. Puolikas annos sopii mainiosti pyöreään piirakkavuokaan, jonka halkaisija on 26 - 28 cm.




Katso myös