Helppo patonki kuivahiivalla

Rated 4.142857142857143 stars out of 5
4.1
(7)

2 kpl

2 h 30 min (josta työskentelyä 10 min)

Helppo patonki vaatii hieman aikaa, mutta valmistuu vähällä vaivalla. Ohjeen taikina kohoaa kuivahiivalla, joten ainekset ehkä löytyvätkin jo kaapistasi.

Ainekset   

3 dl

vettä

2 tl (0,5 pss)

kuivahiivaa

1 tl

suolaa

1 rkl

siirappia (tai sokeria)

6 dl

vehnäjauhoja

Leipomiseen 


vehnäjauhoja

Patongit voi muotoilla rennosti kiertämällä.

Muotoile patongit rennosti kiertämällä.

Helppo patonki kohotetaan kuivahiivalla.

Ohje

  1. Lämmitä vesi noin 42 asteiseksi (tuntuu hieman lämpimältä käteen). 
  2. Lisää kuivahiiva, suola, siirappija noin puolet vehnäjauhoista. Sekoita voimakkaasti.
  3. Lisää loppu vehnäjauho. Sekoita voimakkaasti tai vaivaa taikinaa hetken aikaa, kunnes siihen muodostuu sitkoa (venyvää rakennetta). Taikina saa jäädä pehmeäksi ja tahmeaksi.
  4. Peitä kulho liinalla. Anna taikinan kohota noin kolminkertaiseksi (1 ½ tuntia, hyvin lämpimässä keittiössä 1 tunti voi riittää). 

 

 Muotoilu ja paistaminen


  1. Ripottele pöydälle jauhoja. Kaada taikina jauhon päälle - älä vaivaa. Käytä sen verran jauhoja, että taikina ei jää kiinni pöytään.
  2. Leikkaa taikina kahteen osaan. Älä taputtele tai vaivaa taikinaa.
  3. Venytä paloja varovasti suorakaiteen muotoisiksi tangoiksi. Kierrä tankoja muutaman kerran. Siirrä ne pellille leivinpaperin päälle. 
  4. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Anna patonkien kohota uunin kuumenemisen ajan.  
  5. Paista 250 asteessa uunin keskitasolla noin 15-20 minuuttia, kunnes patongit ovat kauniin ruskeita.


Helppo patonki kuivahiivalla

Rated 4.142857142857143 stars out of 5
4.1
(7)

2 kpl

2 h 30 min (josta työskentelyä 10 min)

Helppo patonki vaatii hieman aikaa, mutta valmistuu vähällä vaivalla. Ohjeen taikina kohoaa kuivahiivalla, joten ainekset ehkä löytyvätkin jo kaapistasi.

Ainekset   

3 dl

vettä

2 tl (0,5 pss)

kuivahiivaa

1 tl

suolaa

1 rkl

siirappia (tai sokeria)

6 dl

vehnäjauhoja

Leipomiseen 


vehnäjauhoja

Patongit voi muotoilla rennosti kiertämällä.

Muotoile patongit rennosti kiertämällä.

Helppo patonki kohotetaan kuivahiivalla.

Ohje

  1. Lämmitä vesi noin 42 asteiseksi (tuntuu hieman lämpimältä käteen). 
  2. Lisää kuivahiiva, suola, siirappija noin puolet vehnäjauhoista. Sekoita voimakkaasti.
  3. Lisää loppu vehnäjauho. Sekoita voimakkaasti tai vaivaa taikinaa hetken aikaa, kunnes siihen muodostuu sitkoa (venyvää rakennetta). Taikina saa jäädä pehmeäksi ja tahmeaksi.
  4. Peitä kulho liinalla. Anna taikinan kohota noin kolminkertaiseksi (1 ½ tuntia, hyvin lämpimässä keittiössä 1 tunti voi riittää). 

 

 Muotoilu ja paistaminen


  1. Ripottele pöydälle jauhoja. Kaada taikina jauhon päälle - älä vaivaa. Käytä sen verran jauhoja, että taikina ei jää kiinni pöytään.
  2. Leikkaa taikina kahteen osaan. Älä taputtele tai vaivaa taikinaa.
  3. Venytä paloja varovasti suorakaiteen muotoisiksi tangoiksi. Kierrä tankoja muutaman kerran. Siirrä ne pellille leivinpaperin päälle. 
  4. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Anna patonkien kohota uunin kuumenemisen ajan.  
  5. Paista 250 asteessa uunin keskitasolla noin 15-20 minuuttia, kunnes patongit ovat kauniin ruskeita.


Helppo patonki kuivahiivalla

Rated 4.142857142857143 stars out of 5
4.1
(7)

2 kpl

2 h 30 min (josta työskentelyä 10 min)

Helppo patonki vaatii hieman aikaa, mutta valmistuu vähällä vaivalla. Ohjeen taikina kohoaa kuivahiivalla, joten ainekset ehkä löytyvätkin jo kaapistasi.

Ainekset   

3 dl

vettä

2 tl (0,5 pss)

kuivahiivaa

1 tl

suolaa

1 rkl

siirappia (tai sokeria)

6 dl

vehnäjauhoja

Leipomiseen 


vehnäjauhoja

Patongit voi muotoilla rennosti kiertämällä.

Muotoile patongit rennosti kiertämällä.

Helppo patonki kohotetaan kuivahiivalla.

Ohje

  1. Lämmitä vesi noin 42 asteiseksi (tuntuu hieman lämpimältä käteen). 
  2. Lisää kuivahiiva, suola, siirappija noin puolet vehnäjauhoista. Sekoita voimakkaasti.
  3. Lisää loppu vehnäjauho. Sekoita voimakkaasti tai vaivaa taikinaa hetken aikaa, kunnes siihen muodostuu sitkoa (venyvää rakennetta). Taikina saa jäädä pehmeäksi ja tahmeaksi.
  4. Peitä kulho liinalla. Anna taikinan kohota noin kolminkertaiseksi (1 ½ tuntia, hyvin lämpimässä keittiössä 1 tunti voi riittää). 

 

 Muotoilu ja paistaminen


  1. Ripottele pöydälle jauhoja. Kaada taikina jauhon päälle - älä vaivaa. Käytä sen verran jauhoja, että taikina ei jää kiinni pöytään.
  2. Leikkaa taikina kahteen osaan. Älä taputtele tai vaivaa taikinaa.
  3. Venytä paloja varovasti suorakaiteen muotoisiksi tangoiksi. Kierrä tankoja muutaman kerran. Siirrä ne pellille leivinpaperin päälle. 
  4. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Anna patonkien kohota uunin kuumenemisen ajan.  
  5. Paista 250 asteessa uunin keskitasolla noin 15-20 minuuttia, kunnes patongit ovat kauniin ruskeita.