Seuraa meitä

Helppo mutakakku ilman suklaata

Rated 4.25 stars out of 5
4.3
(8)

ø 17 cm kakku (4-6:lle)

20 min 

Helppo mutakakku valmistuu supernopeasti! 
Herkullinen maku syntyy ilman suklaata, kun käytät tummaa, sokeritonta kaakaojauhetta! Tarjoa lisäksi nokare vaniljajäätelöä.

Ainekset

100 g

voita tai leivontamargariinia

1 dl

vettä

1,5 dl

sokeria

1,5 dl

vehnäjauhoja

0,5 dl

kaakaojauhetta (tumma sokeriton)

2 tl

vanilliinisokeria

1 tl

leivinjauhetta

1

kananmuna

Vuokaan:


voita tai margariinia

Tämä mutakakku valmistuu ilman suklaata.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Pingota leivinpaperi pienen, halkaisijaltaan noin 16-17 cm irtopohjavuoan pohjalle. Voitele vuoan sisäreunat kevyesti rasvalla. 
  2. Paloittele voi (tai margariini) kattilaan. Lisää vesi. Kuumenna, kunnes rasva sulaa.
  3. Ota kattila pois liedeltä ja lisää sokeri. Sekoita esim. lusikalla.
  4. Sekoita kuivat aineet keskenään: vehnäjauhot, kaakaojauhe, vanilliinisokeri ja leivinjauhe. Sekoita huolellisesti, jotta jauhoihin ei jää paakkuja.
  5. Yhdistä kuivat aineet rasvaseokseen. Sekoita. 
  6. Riko kananmuna lasiin. Sekoita sen rakenne rikki haarukalla. Lisää kananmuna taikinaan ja sekoita hyvin (esim. lusikalla). Kaada taikina vuokaan (taikina on löysää).
  7. Paista mutakakkua heti uunin alimmalla ritilätasolla 200 asteessa noin 12 min. Lopputulos on kunnolla mutakakkumainen, kun kakku on kypsä vain 1 - 2 cm reunoilta (puutikkuun ei jää taikinaa). 



Vinkit


  • Vuoan koko vaikuttaa kakun paksuuteen ja sitä kautta paistoaikaan. Testaa mutakakkua tarvittaessa tikulla jo ennen ohjeellisen paistoajan päättymistä. Jos haluat kypsemmän kakun, paista sitä pidempään.
  • Kakkutaikinaa saattaa joskus valua uuniin irtopohjavuoan liitoskohdasta. Vuoan alle kannattaakin laittaa paistamisen ajaksi lasinen piirakkavuoka.
  • Jos et tarjoa kakkua heti, anna sen jäähtyä ennen vuoan reunuksen irrottamista. Kuuma mutakakku voi olla todella valuvaa.
  • Voit valmistaa kakun myös muuhun kuin irtopohjavuokaan. Silloin se kannattaa lusikoida tarjolle ilman vuoasta irrottamista.
  • Kun teet mutakakun ilman suklaata, valitse kaakaojuomajauheen sijaan tumma, sokeriton kaakaojauhe. Näin lopputulos on suklaisen makuinen.


Katso myös

Seuraa meitä

Helppo mutakakku ilman suklaata

Rated 4.25 stars out of 5
4.3
(8)

ø 17 cm kakku (4-6:lle)

20 min 

Helppo mutakakku valmistuu supernopeasti! 
Herkullinen maku syntyy ilman suklaata, kun käytät tummaa, sokeritonta kaakaojauhetta! Tarjoa lisäksi nokare vaniljajäätelöä.

Ainekset

100 g

voita tai leivontamargariinia

1 dl

vettä

1,5 dl

sokeria

1,5 dl

vehnäjauhoja

0,5 dl

kaakaojauhetta (tumma sokeriton)

2 tl

vanilliinisokeria

1 tl

leivinjauhetta

1

kananmuna

Vuokaan:


voita tai margariinia

Tämä mutakakku valmistuu ilman suklaata.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Pingota leivinpaperi pienen, halkaisijaltaan noin 16-17 cm irtopohjavuoan pohjalle. Voitele vuoan sisäreunat kevyesti rasvalla. 
  2. Paloittele voi (tai margariini) kattilaan. Lisää vesi. Kuumenna, kunnes rasva sulaa.
  3. Ota kattila pois liedeltä ja lisää sokeri. Sekoita esim. lusikalla.
  4. Sekoita kuivat aineet keskenään: vehnäjauhot, kaakaojauhe, vanilliinisokeri ja leivinjauhe. Sekoita huolellisesti, jotta jauhoihin ei jää paakkuja.
  5. Yhdistä kuivat aineet rasvaseokseen. Sekoita. 
  6. Riko kananmuna lasiin. Sekoita sen rakenne rikki haarukalla. Lisää kananmuna taikinaan ja sekoita hyvin (esim. lusikalla). Kaada taikina vuokaan (taikina on löysää).
  7. Paista mutakakkua heti uunin alimmalla ritilätasolla 200 asteessa noin 12 min. Lopputulos on kunnolla mutakakkumainen, kun kakku on kypsä vain 1 - 2 cm reunoilta (puutikkuun ei jää taikinaa). 



Vinkit


  • Vuoan koko vaikuttaa kakun paksuuteen ja sitä kautta paistoaikaan. Testaa mutakakkua tarvittaessa tikulla jo ennen ohjeellisen paistoajan päättymistä. Jos haluat kypsemmän kakun, paista sitä pidempään.
  • Kakkutaikinaa saattaa joskus valua uuniin irtopohjavuoan liitoskohdasta. Vuoan alle kannattaakin laittaa paistamisen ajaksi lasinen piirakkavuoka.
  • Jos et tarjoa kakkua heti, anna sen jäähtyä ennen vuoan reunuksen irrottamista. Kuuma mutakakku voi olla todella valuvaa.
  • Voit valmistaa kakun myös muuhun kuin irtopohjavuokaan. Silloin se kannattaa lusikoida tarjolle ilman vuoasta irrottamista.
  • Kun teet mutakakun ilman suklaata, valitse kaakaojuomajauheen sijaan tumma, sokeriton kaakaojauhe. Näin lopputulos on suklaisen makuinen.


Katso myös

Seuraa meitä

Helppo mutakakku ilman suklaata

Rated 4.25 stars out of 5
4.3
(8)

ø 17 cm kakku (4-6:lle)

20 min 

Helppo mutakakku valmistuu supernopeasti! 
Herkullinen maku syntyy ilman suklaata, kun käytät tummaa, sokeritonta kaakaojauhetta! Tarjoa lisäksi nokare vaniljajäätelöä.

Ainekset

100 g

voita tai leivontamargariinia

1 dl

vettä

1,5 dl

sokeria

1,5 dl

vehnäjauhoja

0,5 dl

kaakaojauhetta (tumma sokeriton)

2 tl

vanilliinisokeria

1 tl

leivinjauhetta

1

kananmuna

Vuokaan:


voita tai margariinia

Tämä mutakakku valmistuu ilman suklaata.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Pingota leivinpaperi pienen, halkaisijaltaan noin 16-17 cm irtopohjavuoan pohjalle. Voitele vuoan sisäreunat kevyesti rasvalla. 
  2. Paloittele voi (tai margariini) kattilaan. Lisää vesi. Kuumenna, kunnes rasva sulaa.
  3. Ota kattila pois liedeltä ja lisää sokeri. Sekoita esim. lusikalla.
  4. Sekoita kuivat aineet keskenään: vehnäjauhot, kaakaojauhe, vanilliinisokeri ja leivinjauhe. Sekoita huolellisesti, jotta jauhoihin ei jää paakkuja.
  5. Yhdistä kuivat aineet rasvaseokseen. Sekoita. 
  6. Riko kananmuna lasiin. Sekoita sen rakenne rikki haarukalla. Lisää kananmuna taikinaan ja sekoita hyvin (esim. lusikalla). Kaada taikina vuokaan (taikina on löysää).
  7. Paista mutakakkua heti uunin alimmalla ritilätasolla 200 asteessa noin 12 min. Lopputulos on kunnolla mutakakkumainen, kun kakku on kypsä vain 1 - 2 cm reunoilta (puutikkuun ei jää taikinaa). 



Vinkit


  • Vuoan koko vaikuttaa kakun paksuuteen ja sitä kautta paistoaikaan. Testaa mutakakkua tarvittaessa tikulla jo ennen ohjeellisen paistoajan päättymistä. Jos haluat kypsemmän kakun, paista sitä pidempään.
  • Kakkutaikinaa saattaa joskus valua uuniin irtopohjavuoan liitoskohdasta. Vuoan alle kannattaakin laittaa paistamisen ajaksi lasinen piirakkavuoka.
  • Jos et tarjoa kakkua heti, anna sen jäähtyä ennen vuoan reunuksen irrottamista. Kuuma mutakakku voi olla todella valuvaa.
  • Voit valmistaa kakun myös muuhun kuin irtopohjavuokaan. Silloin se kannattaa lusikoida tarjolle ilman vuoasta irrottamista.
  • Kun teet mutakakun ilman suklaata, valitse kaakaojuomajauheen sijaan tumma, sokeriton kaakaojauhe. Näin lopputulos on suklaisen makuinen.


Katso myös