Seuraa meitä

Helppo mustikkapiirakka (pellillinen)

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

pellillinen (30 x 40 cm piirakka)

15 min (valmistelut) +

n. 25 min (paistaminen)

Helppo mustikkapiirakka on nopea tehdä! Valmisteluihin menee vartti ja pellillinen on uunissa noin puoli tuntia. Pinnalla voit ripotella joko tuoreita tai jäisiä mustikoita.

Pohja

8 dl

vehnäjauhoja

4 dl

sokeria

3 tl

vanilliinisokeria

2 tl

leivinjauhetta

1 tl

ruokasoodaa

(1,5 tl 

kardemummaa, jauhettu tai rouhittu)

6 dl 

piimää

3

kananmunaa

200 g

leivontamargariinia (sulatettu)

Pinnalle

6 dl (300 g)

mustikoita

2 rkl

sokeria

Pala mustikkapiirakkaa, joka on leikattu pellillisestä.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Laita valmiiksi pelti ja leivinpaperi. Sulata margariini valmiiksi (jätä odottamaan). 
  2. Mittaa isoon kulhoon vehnäjauhot, sokeri, vanilliinisokeri, leivinjauhe, ruokasooda ja kardemumma (voit jättää pois halutessasi). Sekoita huolellisesti. Tee näiden kuivien aineiden keskelle kuoppa.
  3. Lisää kuoppaan piimä ja kananmunat. Sekoita hieman. 
  4. Lisää vielä sulatettu margariini. Sekoita sen verran, että saat ainekset juuri ja juuri sekaisin. Kaada taikina pellille ja levitä se tasaiseksi.
  5. Ripottele päälle mustikat ja sokeri.
  6. Paista mustikkapiirakkaa hieman uunin keskitasoa alempana 200 asteessa noin 25-30 minuuttia, kunnes se on kauniin ruskea ja keskeltäkin kypsä.



Vinkit


  • Helppo mustikkapiirakka maistuu sellaisenaan, mutta voit halutessasi tarjota sen kanssa esimerkiksi jäätelöä tai vaniljakastiketta. Kuvan piirakan päälle on ripoteltu hieman tomusokeria.
  • Pellillisestä tulee noin 20 palaa. 


Katso myös

Seuraa meitä

Helppo mustikkapiirakka (pellillinen)

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

pellillinen (30 x 40 cm piirakka)

15 min (valmistelut) +

n. 25 min (paistaminen)

Helppo mustikkapiirakka on nopea tehdä! Valmisteluihin menee vartti ja pellillinen on uunissa noin puoli tuntia. Pinnalla voit ripotella joko tuoreita tai jäisiä mustikoita.

Pohja

8 dl

vehnäjauhoja

4 dl

sokeria

3 tl

vanilliinisokeria

2 tl

leivinjauhetta

1 tl

ruokasoodaa

(1,5 tl 

kardemummaa, jauhettu tai rouhittu)

6 dl 

piimää

3

kananmunaa

200 g

leivontamargariinia (sulatettu)

Pinnalle

6 dl (300 g)

mustikoita

2 rkl

sokeria

Pala mustikkapiirakkaa, joka on leikattu pellillisestä.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Laita valmiiksi pelti ja leivinpaperi. Sulata margariini valmiiksi (jätä odottamaan). 
  2. Mittaa isoon kulhoon vehnäjauhot, sokeri, vanilliinisokeri, leivinjauhe, ruokasooda ja kardemumma (voit jättää pois halutessasi). Sekoita huolellisesti. Tee näiden kuivien aineiden keskelle kuoppa.
  3. Lisää kuoppaan piimä ja kananmunat. Sekoita hieman. 
  4. Lisää vielä sulatettu margariini. Sekoita sen verran, että saat ainekset juuri ja juuri sekaisin. Kaada taikina pellille ja levitä se tasaiseksi.
  5. Ripottele päälle mustikat ja sokeri.
  6. Paista mustikkapiirakkaa hieman uunin keskitasoa alempana 200 asteessa noin 25-30 minuuttia, kunnes se on kauniin ruskea ja keskeltäkin kypsä.



Vinkit


  • Helppo mustikkapiirakka maistuu sellaisenaan, mutta voit halutessasi tarjota sen kanssa esimerkiksi jäätelöä tai vaniljakastiketta. Kuvan piirakan päälle on ripoteltu hieman tomusokeria.
  • Pellillisestä tulee noin 20 palaa. 


Katso myös

Seuraa meitä

Helppo mustikkapiirakka (pellillinen)

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

pellillinen (30 x 40 cm piirakka)

15 min (valmistelut) +

n. 25 min (paistaminen)

Helppo mustikkapiirakka on nopea tehdä! Valmisteluihin menee vartti ja pellillinen on uunissa noin puoli tuntia. Pinnalla voit ripotella joko tuoreita tai jäisiä mustikoita.

Pohja

8 dl

vehnäjauhoja

4 dl

sokeria

3 tl

vanilliinisokeria

2 tl

leivinjauhetta

1 tl

ruokasoodaa

(1,5 tl 

kardemummaa, jauhettu tai rouhittu)

6 dl 

piimää

3

kananmunaa

200 g

leivontamargariinia (sulatettu)

Pinnalle

6 dl (300 g)

mustikoita

2 rkl

sokeria

Pala mustikkapiirakkaa, joka on leikattu pellillisestä.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Laita valmiiksi pelti ja leivinpaperi. Sulata margariini valmiiksi (jätä odottamaan). 
  2. Mittaa isoon kulhoon vehnäjauhot, sokeri, vanilliinisokeri, leivinjauhe, ruokasooda ja kardemumma (voit jättää pois halutessasi). Sekoita huolellisesti. Tee näiden kuivien aineiden keskelle kuoppa.
  3. Lisää kuoppaan piimä ja kananmunat. Sekoita hieman. 
  4. Lisää vielä sulatettu margariini. Sekoita sen verran, että saat ainekset juuri ja juuri sekaisin. Kaada taikina pellille ja levitä se tasaiseksi.
  5. Ripottele päälle mustikat ja sokeri.
  6. Paista mustikkapiirakkaa hieman uunin keskitasoa alempana 200 asteessa noin 25-30 minuuttia, kunnes se on kauniin ruskea ja keskeltäkin kypsä.



Vinkit


  • Helppo mustikkapiirakka maistuu sellaisenaan, mutta voit halutessasi tarjota sen kanssa esimerkiksi jäätelöä tai vaniljakastiketta. Kuvan piirakan päälle on ripoteltu hieman tomusokeria.
  • Pellillisestä tulee noin 20 palaa. 


Katso myös