Seuraa meitä

Helppo marjapiirakka

Rated 3.6666666666666665 stars out of 5
3.7
(3)

1 pyöreä piirakka (ø 26 cm)

10 min (valmistus) +

30 min (paistaminen)

Tämä helppo marjapiirakka onnistuu ilman vatkainta ja on nopea tehdä! 
Voit halutessasi jättää pinnalle ripoteltavan, kaurahiutaleista valmistettavan muruseoksen laittamatta, jolloin piirakka valmistuu vieläkin helpommin.

Pohja

2,5 dl

vehnäjauhoja

1,5 dl

sokeria

1 tl

vaniljasokeria

1,5 tl

leivinjauhetta

1 prk (2 dl)

kermaviiliä

1

kananmuna

75 g

leivontamargariinia (sulatettu)

vuokaan: margariinia

Pinnalle

4 dl (200 g)

marjoja (esim. mustikoita ja vadelmia)

25 g

leivontamargariinia

2 rkl

sokeria

0,5 dl

kaurahiutaleita

Helppo marjapiirakka on nopea leipoa.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Sulata margariini (75 g). Ota täytettä varten 25 g margariinia huoneenlämpöön. Voitele halkaisijaltaan 26 cm vuoka.  
  3. Sekoita keskenään vehnäjauho, sokeri, vaniljasokeri ja leivinjauhe. 
  4. Lisää kermaviili, kananmuna ja sulatettu margariini. Sekoita sen verran, että saat ainekset juuri ja juuri sekaisin.
  5. Levitä taikina vuoan pohjalle esim. lusikan avulla (sitä ei tarvitse nostaa vuoan reunoille). 
  6. Lisää marjat taikinan päälle, lähes vuoan reunoihin asti. 
  7. Sekoita keskenään margariini (25 g), sokeri (2 rkl) ja kaurahiutaleet (onnistuu helpoiten yhden käden sormilla hieroen). Ripottele seos piirakan pinnalle.
  8. Paista marjapiirakkaa 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 25-30 minuuttia.



Vinkit



  • Voit käyttää marjat jäisenä tai tuoreena.
  • Pinnalle ripoteltavan muruseoksen voi jättää pois, jolloin marjapiirakka on vieläkin helpompi tehdä. Muruseos tuo kuitenkin pintaan hieman rapeutta. 




Katso myös


Seuraa meitä

Helppo marjapiirakka

Rated 3.6666666666666665 stars out of 5
3.7
(3)

1 pyöreä piirakka (ø 26 cm)

10 min (valmistus) +

30 min (paistaminen)

Tämä helppo marjapiirakka onnistuu ilman vatkainta ja on nopea tehdä! 
Voit halutessasi jättää pinnalle ripoteltavan, kaurahiutaleista valmistettavan muruseoksen laittamatta, jolloin piirakka valmistuu vieläkin helpommin.

Pohja

2,5 dl

vehnäjauhoja

1,5 dl

sokeria

1 tl

vaniljasokeria

1,5 tl

leivinjauhetta

1 prk (2 dl)

kermaviiliä

1

kananmuna

75 g

leivontamargariinia (sulatettu)

vuokaan: margariinia

Pinnalle

4 dl (200 g)

marjoja (esim. mustikoita ja vadelmia)

25 g

leivontamargariinia

2 rkl

sokeria

0,5 dl

kaurahiutaleita

Helppo marjapiirakka on nopea leipoa.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Sulata margariini (75 g). Ota täytettä varten 25 g margariinia huoneenlämpöön. Voitele halkaisijaltaan 26 cm vuoka.  
  3. Sekoita keskenään vehnäjauho, sokeri, vaniljasokeri ja leivinjauhe. 
  4. Lisää kermaviili, kananmuna ja sulatettu margariini. Sekoita sen verran, että saat ainekset juuri ja juuri sekaisin.
  5. Levitä taikina vuoan pohjalle esim. lusikan avulla (sitä ei tarvitse nostaa vuoan reunoille). 
  6. Lisää marjat taikinan päälle, lähes vuoan reunoihin asti. 
  7. Sekoita keskenään margariini (25 g), sokeri (2 rkl) ja kaurahiutaleet (onnistuu helpoiten yhden käden sormilla hieroen). Ripottele seos piirakan pinnalle.
  8. Paista marjapiirakkaa 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 25-30 minuuttia.



Vinkit



  • Voit käyttää marjat jäisenä tai tuoreena.
  • Pinnalle ripoteltavan muruseoksen voi jättää pois, jolloin marjapiirakka on vieläkin helpompi tehdä. Muruseos tuo kuitenkin pintaan hieman rapeutta. 




Katso myös


Seuraa meitä

Helppo marjapiirakka

Rated 3.6666666666666665 stars out of 5
3.7
(3)

1 pyöreä piirakka (ø 26 cm)

10 min (valmistus) +

30 min (paistaminen)

Tämä helppo marjapiirakka onnistuu ilman vatkainta ja on nopea tehdä! 
Voit halutessasi jättää pinnalle ripoteltavan, kaurahiutaleista valmistettavan muruseoksen laittamatta, jolloin piirakka valmistuu vieläkin helpommin.

Pohja

2,5 dl

vehnäjauhoja

1,5 dl

sokeria

1 tl

vaniljasokeria

1,5 tl

leivinjauhetta

1 prk (2 dl)

kermaviiliä

1

kananmuna

75 g

leivontamargariinia (sulatettu)

vuokaan: margariinia

Pinnalle

4 dl (200 g)

marjoja (esim. mustikoita ja vadelmia)

25 g

leivontamargariinia

2 rkl

sokeria

0,5 dl

kaurahiutaleita

Helppo marjapiirakka on nopea leipoa.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Sulata margariini (75 g). Ota täytettä varten 25 g margariinia huoneenlämpöön. Voitele halkaisijaltaan 26 cm vuoka.  
  3. Sekoita keskenään vehnäjauho, sokeri, vaniljasokeri ja leivinjauhe. 
  4. Lisää kermaviili, kananmuna ja sulatettu margariini. Sekoita sen verran, että saat ainekset juuri ja juuri sekaisin.
  5. Levitä taikina vuoan pohjalle esim. lusikan avulla (sitä ei tarvitse nostaa vuoan reunoille). 
  6. Lisää marjat taikinan päälle, lähes vuoan reunoihin asti. 
  7. Sekoita keskenään margariini (25 g), sokeri (2 rkl) ja kaurahiutaleet (onnistuu helpoiten yhden käden sormilla hieroen). Ripottele seos piirakan pinnalle.
  8. Paista marjapiirakkaa 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 25-30 minuuttia.



Vinkit



  • Voit käyttää marjat jäisenä tai tuoreena.
  • Pinnalle ripoteltavan muruseoksen voi jättää pois, jolloin marjapiirakka on vieläkin helpompi tehdä. Muruseos tuo kuitenkin pintaan hieman rapeutta. 




Katso myös