Helppo mansikkakakku

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

annosta (n. 15 x 20 cm kakku)

alle 1 tunti 


Gluteeniton ​

Tämä helppo ja nopea mansikkakakku kootaan kääretorttulevystä. Pohjan lisäksi tarvitset vain kermavaahtoa ja tuoreita mansikoita. Yksinkertainen on kaunista - sekä herkullista!

Ainekset

4

kananmunaa (huoneenlämpöistä)

1,5 dl

sokeria

1,5 dl

perunajauhoja

1 tl

leivinjauhetta

Täyte

4 dl (2 prk)

vispikermaa

2 rkl

tomusokeria (tai sokeria)

2 tl

vanilliinisokeria

500 g (10 dl)

mansikoita

(Koristeluun esim. sitruunamelissaa, syötäviä kukkia)

Helppo mansikkakakku on nopea valmistaa.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vuoraa pelti leivinpaperilla.
  2. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi, lähes valkoiseksi vaahdoksi (esim. sähkövatkaimella). 
  3. Sekoita toisessa kulhossa perunajauho ja leivinjauhe. 
  4. Siivilöi jauhot kananmuna-sokerivaahtoon, kääntele samalla kevyesti, jotta ainekset sekoittuvat, mutta kuohkeus säilyy. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle (noin 30 x 38 cm levyksi).  
  5. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 8 minuuttia. Pohja on kypsä, kun puutikkuun ei jää taikinaa pohjaa kokeiltaessa. 
  6. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille (n. 1 tl sokeria). Anna jäähtyä kunnolla (vähintään puolen tunnin ajan). Leikkaa pohja kahteen osaan. 



Täyttäminen


  1. Poista mansikoista kannat.
  2. Vaahdota vispikerma - lisää tomusokeri ja vanilliinisokeri vaahdottamisen puolivälissä.
  3. Aseta toinen pohjista tarjoilualustalle. Levitä (tai pursota) puolet kermavaahdosta tarjoilualustalle olevan kakkulevyn päälle. Viipaloi päälle puolet mansikoista
  4. Nosta päälle toinen kakkulevy. Levitä tai pursota kerma kakun pinnalle.
  5. Viipaloi loput mansikat kakun päälle. Koristele halutessasi sitruunamelissalla ja syötävillä, myrkyttömillä kukilla.   


Helppo mansikkakakku

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

annosta (n. 15 x 20 cm kakku)

alle 1 tunti 


Gluteeniton ​

Tämä helppo ja nopea mansikkakakku kootaan kääretorttulevystä. Pohjan lisäksi tarvitset vain kermavaahtoa ja tuoreita mansikoita. Yksinkertainen on kaunista - sekä herkullista!

Ainekset

4

kananmunaa (huoneenlämpöistä)

1,5 dl

sokeria

1,5 dl

perunajauhoja

1 tl

leivinjauhetta

Täyte

4 dl (2 prk)

vispikermaa

2 rkl

tomusokeria (tai sokeria)

2 tl

vanilliinisokeria

500 g (10 dl)

mansikoita

(Koristeluun esim. sitruunamelissaa, syötäviä kukkia)

Helppo mansikkakakku on nopea valmistaa.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vuoraa pelti leivinpaperilla.
  2. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi, lähes valkoiseksi vaahdoksi (esim. sähkövatkaimella). 
  3. Sekoita toisessa kulhossa perunajauho ja leivinjauhe. 
  4. Siivilöi jauhot kananmuna-sokerivaahtoon, kääntele samalla kevyesti, jotta ainekset sekoittuvat, mutta kuohkeus säilyy. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle (noin 30 x 38 cm levyksi).  
  5. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 8 minuuttia. Pohja on kypsä, kun puutikkuun ei jää taikinaa pohjaa kokeiltaessa. 
  6. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille (n. 1 tl sokeria). Anna jäähtyä kunnolla (vähintään puolen tunnin ajan). Leikkaa pohja kahteen osaan. 



Täyttäminen


  1. Poista mansikoista kannat.
  2. Vaahdota vispikerma - lisää tomusokeri ja vanilliinisokeri vaahdottamisen puolivälissä.
  3. Aseta toinen pohjista tarjoilualustalle. Levitä (tai pursota) puolet kermavaahdosta tarjoilualustalle olevan kakkulevyn päälle. Viipaloi päälle puolet mansikoista
  4. Nosta päälle toinen kakkulevy. Levitä tai pursota kerma kakun pinnalle.
  5. Viipaloi loput mansikat kakun päälle. Koristele halutessasi sitruunamelissalla ja syötävillä, myrkyttömillä kukilla.   


Helppo mansikkakakku

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

annosta (n. 15 x 20 cm kakku)

alle 1 tunti 


Gluteeniton ​

Tämä helppo ja nopea mansikkakakku kootaan kääretorttulevystä. Pohjan lisäksi tarvitset vain kermavaahtoa ja tuoreita mansikoita. Yksinkertainen on kaunista - sekä herkullista!

Ainekset

4

kananmunaa (huoneenlämpöistä)

1,5 dl

sokeria

1,5 dl

perunajauhoja

1 tl

leivinjauhetta

Täyte

4 dl (2 prk)

vispikermaa

2 rkl

tomusokeria (tai sokeria)

2 tl

vanilliinisokeria

500 g (10 dl)

mansikoita

(Koristeluun esim. sitruunamelissaa, syötäviä kukkia)

Helppo mansikkakakku on nopea valmistaa.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vuoraa pelti leivinpaperilla.
  2. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi, lähes valkoiseksi vaahdoksi (esim. sähkövatkaimella). 
  3. Sekoita toisessa kulhossa perunajauho ja leivinjauhe. 
  4. Siivilöi jauhot kananmuna-sokerivaahtoon, kääntele samalla kevyesti, jotta ainekset sekoittuvat, mutta kuohkeus säilyy. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle (noin 30 x 38 cm levyksi).  
  5. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 8 minuuttia. Pohja on kypsä, kun puutikkuun ei jää taikinaa pohjaa kokeiltaessa. 
  6. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille (n. 1 tl sokeria). Anna jäähtyä kunnolla (vähintään puolen tunnin ajan). Leikkaa pohja kahteen osaan. 



Täyttäminen


  1. Poista mansikoista kannat.
  2. Vaahdota vispikerma - lisää tomusokeri ja vanilliinisokeri vaahdottamisen puolivälissä.
  3. Aseta toinen pohjista tarjoilualustalle. Levitä (tai pursota) puolet kermavaahdosta tarjoilualustalle olevan kakkulevyn päälle. Viipaloi päälle puolet mansikoista
  4. Nosta päälle toinen kakkulevy. Levitä tai pursota kerma kakun pinnalle.
  5. Viipaloi loput mansikat kakun päälle. Koristele halutessasi sitruunamelissalla ja syötävillä, myrkyttömillä kukilla.