Helppo lohi-riisilaatikko

Rated 3.7142857142857144 stars out of 5
3.7
(14)

5 annosta

10 min (valmistus) +

1 h 15 min (uunissa)


Gluteeniton



Lohi-riisilaatikko savulohesta on nopea valmistaa, sillä riisiä ei tarvitse erikseen keittää.

Ainekset

5 annosta

500 g

lämminsavulohta (perattuna n. 400 g)

3 dl

puuroriisiä

0,5 dl

tuoretta tilliä (tai 1 rkl kuivattua tilliä)

2 dl

kuohukermaa

kananmunaa

6 dl

vettä

1 tl

suolaa

1 tl

sokeria

0,5 tl

sitruunapippuria (suolaton)

0,25 tl

valkopippuria (jauhettu)

2 rkl

voita

Lohi-riisilaatikko paistetaan savulohesta.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
  2. Poista lämminsavulohesta nahka (poista tarvittaessa myös ruotoja). Paloittele lohi uunivuokaan (n. 20 x 25 cm).
  3. Mittaa lohen päälle riisi (raakana) ja silppua reilusti tuoretta tilliä. Sekoita lohi ja riisi hyvin keskenään. 
  4. Yhdistä kuohukerma ja kananmunat. Sekoita munien rakenne rikki esimerkiksi vispilällä. Lisää vesi, suola, sokeri, sitruunapippuri ja valkopippuri. Sekoita. 
  5. Laita voi nokareina lohi-riisiseoksen pinnalle. Kaada päälle kananmunaseos. 
  6. Paista lohi-riisilaatikkoa 180 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 1 tunti 15 minuuttia, kunnes riisi on kypsää. 



Vinkit


  • Kypsennysaika voi hieman vaihdella esimerkiksi vuoan koon ja ainesten lämpötilan mukaan. Jos teet ruoan kovin laakeaan vuokaan, vettä voi haihtua reilummin. Lisää tarvittaessa veden määrää, jotta riisi kypsyy.
  • Tarkista maistamalla, että riisi on riittävän kypsää, kun otat lohi-riisilaatikon uunista.


Helppo lohi-riisilaatikko

Rated 3.7142857142857144 stars out of 5
3.7
(14)

5 annosta

10 min (valmistus) +

1 h 15 min (uunissa)


Gluteeniton



Lohi-riisilaatikko savulohesta on nopea valmistaa, sillä riisiä ei tarvitse erikseen keittää.

Ainekset

5 annosta

500 g

lämminsavulohta (perattuna n. 400 g)

3 dl

puuroriisiä

0,5 dl

tuoretta tilliä (tai 1 rkl kuivattua tilliä)

2 dl

kuohukermaa

kananmunaa

6 dl

vettä

1 tl

suolaa

1 tl

sokeria

0,5 tl

sitruunapippuria (suolaton)

0,25 tl

valkopippuria (jauhettu)

2 rkl

voita

Lohi-riisilaatikko paistetaan savulohesta.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
  2. Poista lämminsavulohesta nahka (poista tarvittaessa myös ruotoja). Paloittele lohi uunivuokaan (n. 20 x 25 cm).
  3. Mittaa lohen päälle riisi (raakana) ja silppua reilusti tuoretta tilliä. Sekoita lohi ja riisi hyvin keskenään. 
  4. Yhdistä kuohukerma ja kananmunat. Sekoita munien rakenne rikki esimerkiksi vispilällä. Lisää vesi, suola, sokeri, sitruunapippuri ja valkopippuri. Sekoita. 
  5. Laita voi nokareina lohi-riisiseoksen pinnalle. Kaada päälle kananmunaseos. 
  6. Paista lohi-riisilaatikkoa 180 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 1 tunti 15 minuuttia, kunnes riisi on kypsää. 



Vinkit


  • Kypsennysaika voi hieman vaihdella esimerkiksi vuoan koon ja ainesten lämpötilan mukaan. Jos teet ruoan kovin laakeaan vuokaan, vettä voi haihtua reilummin. Lisää tarvittaessa veden määrää, jotta riisi kypsyy.
  • Tarkista maistamalla, että riisi on riittävän kypsää, kun otat lohi-riisilaatikon uunista.


Helppo lohi-riisilaatikko

Rated 3.7142857142857144 stars out of 5
3.7
(14)

5 annosta

10 min (valmistus) +

1 h 15 min (uunissa)


Gluteeniton



Lohi-riisilaatikko savulohesta on nopea valmistaa, sillä riisiä ei tarvitse erikseen keittää.

Ainekset

5 annosta

500 g

lämminsavulohta (perattuna n. 400 g)

3 dl

puuroriisiä

0,5 dl

tuoretta tilliä (tai 1 rkl kuivattua tilliä)

2 dl

kuohukermaa

kananmunaa

6 dl

vettä

1 tl

suolaa

1 tl

sokeria

0,5 tl

sitruunapippuria (suolaton)

0,25 tl

valkopippuria (jauhettu)

2 rkl

voita

Lohi-riisilaatikko paistetaan savulohesta.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
  2. Poista lämminsavulohesta nahka (poista tarvittaessa myös ruotoja). Paloittele lohi uunivuokaan (n. 20 x 25 cm).
  3. Mittaa lohen päälle riisi (raakana) ja silppua reilusti tuoretta tilliä. Sekoita lohi ja riisi hyvin keskenään. 
  4. Yhdistä kuohukerma ja kananmunat. Sekoita munien rakenne rikki esimerkiksi vispilällä. Lisää vesi, suola, sokeri, sitruunapippuri ja valkopippuri. Sekoita. 
  5. Laita voi nokareina lohi-riisiseoksen pinnalle. Kaada päälle kananmunaseos. 
  6. Paista lohi-riisilaatikkoa 180 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 1 tunti 15 minuuttia, kunnes riisi on kypsää. 



Vinkit


  • Kypsennysaika voi hieman vaihdella esimerkiksi vuoan koon ja ainesten lämpötilan mukaan. Jos teet ruoan kovin laakeaan vuokaan, vettä voi haihtua reilummin. Lisää tarvittaessa veden määrää, jotta riisi kypsyy.
  • Tarkista maistamalla, että riisi on riittävän kypsää, kun otat lohi-riisilaatikon uunista.