Helppo kurpitsapikkelssi

Rated 5 stars out of 5
5.0
(2)

n. 2 litraa

alle 30 min  

+ maustuminen



Kurpitsapikkelssi on helppo tehdä. Se onkin oiva tapa säilöä oranssi tai keltainen kurpitsa! Tässä ohjeessa pikkelssi maustetaan aromaattisella neilikalla sekä tutulla kanelilla.

Ainekset

2 kg

kurpitsaa (½ isosta kurpitsasta)

4 dl

vettä

2 dl

väkiviinaetikkaa

3 dl

sokeria

1 tl

neilikkaa (kokonaisia)

1

kanelitanko (tai 0,5 tl kanelia)

Kurpitsapikkelssi on helppo valmistaa kotona.

Ohje

  1. Mittaa vesi, väkiviinaetikka ja sokeri isoon kattilaan. Lisää neilikat ja kaneli(tanko). Kuumenna kiehuvaksi. Laita liesi pois päältä ja jätä liemi odottamaan kannen alle.
  2. Huuhtele ja puolita kurpitsa. Poista siemenet ja pehmeä rihmasto siementen ympäriltä. Poista kurpitsan kuoret.
  3. Leikkaa kurpitsa pieniksi kuutioiksi. Lisää palat etikkaliemeen (noin 2 litraa paloja). 
  4. Kuumenna ja anna kiehua noin 10 minuuttia, kunnes kurpitsan väri muuttuu hieman. Poista mausteet (neilikat sekä kanelitanko).
  5. Siirrä kuuma kurpitsapikkelssi puhtaisiin lasipurkkeihin, sulje kannet. Anna jäähtyä. 



Vinkit


  • Jos ison kurpitsan halkaisu tuntuu hankalalta, voit lämmittää sitä mikrossa ennen leikkaamista. 

  • Kurpitsan siemenet voi syödä, mutta pikkelssiin niitä ei kannata käyttää. Siemenet voi vaikka paahtaa ja napostella sellaisenaan.

  • Jos haluat pikkelssin säilyvän pitkään, puhdista lasipurkit ja kannet huolella ennen käyttöä (esim. pese astianpesukoneen kuumalla ohjelmalla juuri ennen käyttöä). 

  • Säilytä kurpitsapikkelssi viileässä, esimerkiksi jääkaapissa.


Helppo kurpitsapikkelssi

Rated 5 stars out of 5
5.0
(2)

n. 2 litraa

alle 30 min  

+ maustuminen



Kurpitsapikkelssi on helppo tehdä. Se onkin oiva tapa säilöä oranssi tai keltainen kurpitsa! Tässä ohjeessa pikkelssi maustetaan aromaattisella neilikalla sekä tutulla kanelilla.

Ainekset

2 kg

kurpitsaa (½ isosta kurpitsasta)

4 dl

vettä

2 dl

väkiviinaetikkaa

3 dl

sokeria

1 tl

neilikkaa (kokonaisia)

1

kanelitanko (tai 0,5 tl kanelia)

Kurpitsapikkelssi on helppo valmistaa kotona.

Ohje

  1. Mittaa vesi, väkiviinaetikka ja sokeri isoon kattilaan. Lisää neilikat ja kaneli(tanko). Kuumenna kiehuvaksi. Laita liesi pois päältä ja jätä liemi odottamaan kannen alle.
  2. Huuhtele ja puolita kurpitsa. Poista siemenet ja pehmeä rihmasto siementen ympäriltä. Poista kurpitsan kuoret.
  3. Leikkaa kurpitsa pieniksi kuutioiksi. Lisää palat etikkaliemeen (noin 2 litraa paloja). 
  4. Kuumenna ja anna kiehua noin 10 minuuttia, kunnes kurpitsan väri muuttuu hieman. Poista mausteet (neilikat sekä kanelitanko).
  5. Siirrä kuuma kurpitsapikkelssi puhtaisiin lasipurkkeihin, sulje kannet. Anna jäähtyä. 



Vinkit


  • Jos ison kurpitsan halkaisu tuntuu hankalalta, voit lämmittää sitä mikrossa ennen leikkaamista. 

  • Kurpitsan siemenet voi syödä, mutta pikkelssiin niitä ei kannata käyttää. Siemenet voi vaikka paahtaa ja napostella sellaisenaan.

  • Jos haluat pikkelssin säilyvän pitkään, puhdista lasipurkit ja kannet huolella ennen käyttöä (esim. pese astianpesukoneen kuumalla ohjelmalla juuri ennen käyttöä). 

  • Säilytä kurpitsapikkelssi viileässä, esimerkiksi jääkaapissa.


Helppo kurpitsapikkelssi

Rated 5 stars out of 5
5.0
(2)

n. 2 litraa

alle 30 min  

+ maustuminen



Kurpitsapikkelssi on helppo tehdä. Se onkin oiva tapa säilöä oranssi tai keltainen kurpitsa! Tässä ohjeessa pikkelssi maustetaan aromaattisella neilikalla sekä tutulla kanelilla.

Ainekset

2 kg

kurpitsaa (½ isosta kurpitsasta)

4 dl

vettä

2 dl

väkiviinaetikkaa

3 dl

sokeria

1 tl

neilikkaa (kokonaisia)

1

kanelitanko (tai 0,5 tl kanelia)

Kurpitsapikkelssi on helppo valmistaa kotona.

Ohje

  1. Mittaa vesi, väkiviinaetikka ja sokeri isoon kattilaan. Lisää neilikat ja kaneli(tanko). Kuumenna kiehuvaksi. Laita liesi pois päältä ja jätä liemi odottamaan kannen alle.
  2. Huuhtele ja puolita kurpitsa. Poista siemenet ja pehmeä rihmasto siementen ympäriltä. Poista kurpitsan kuoret.
  3. Leikkaa kurpitsa pieniksi kuutioiksi. Lisää palat etikkaliemeen (noin 2 litraa paloja). 
  4. Kuumenna ja anna kiehua noin 10 minuuttia, kunnes kurpitsan väri muuttuu hieman. Poista mausteet (neilikat sekä kanelitanko).
  5. Siirrä kuuma kurpitsapikkelssi puhtaisiin lasipurkkeihin, sulje kannet. Anna jäähtyä. 



Vinkit


  • Jos ison kurpitsan halkaisu tuntuu hankalalta, voit lämmittää sitä mikrossa ennen leikkaamista. 

  • Kurpitsan siemenet voi syödä, mutta pikkelssiin niitä ei kannata käyttää. Siemenet voi vaikka paahtaa ja napostella sellaisenaan.

  • Jos haluat pikkelssin säilyvän pitkään, puhdista lasipurkit ja kannet huolella ennen käyttöä (esim. pese astianpesukoneen kuumalla ohjelmalla juuri ennen käyttöä). 

  • Säilytä kurpitsapikkelssi viileässä, esimerkiksi jääkaapissa.