n. 2 litraa
alle 30 min
+ maustuminen
Ainekset
2 kg
kurpitsaa (½ isosta kurpitsasta)
4 dl
vettä
2 dl
väkiviinaetikkaa
3 dl
sokeria
1 tl
neilikkaa (kokonaisia)
1
kanelitanko (tai 0,5 tl kanelia)
Ohje
Vinkit
Jos ison kurpitsan halkaisu tuntuu hankalalta, voit lämmittää sitä mikrossa ennen leikkaamista.
Kurpitsan siemenet voi syödä, mutta pikkelssiin niitä ei kannata käyttää. Siemenet voi vaikka paahtaa ja napostella sellaisenaan.
Jos haluat pikkelssin säilyvän pitkään, puhdista lasipurkit ja kannet huolella ennen käyttöä (esim. pese astianpesukoneen kuumalla ohjelmalla juuri ennen käyttöä).
Säilytä kurpitsapikkelssi viileässä, esimerkiksi jääkaapissa.
n. 2 litraa
alle 30 min
+ maustuminen
Ainekset
2 kg
kurpitsaa (½ isosta kurpitsasta)
4 dl
vettä
2 dl
väkiviinaetikkaa
3 dl
sokeria
1 tl
neilikkaa (kokonaisia)
1
kanelitanko (tai 0,5 tl kanelia)
Ohje
Vinkit
Jos ison kurpitsan halkaisu tuntuu hankalalta, voit lämmittää sitä mikrossa ennen leikkaamista.
Kurpitsan siemenet voi syödä, mutta pikkelssiin niitä ei kannata käyttää. Siemenet voi vaikka paahtaa ja napostella sellaisenaan.
Jos haluat pikkelssin säilyvän pitkään, puhdista lasipurkit ja kannet huolella ennen käyttöä (esim. pese astianpesukoneen kuumalla ohjelmalla juuri ennen käyttöä).
Säilytä kurpitsapikkelssi viileässä, esimerkiksi jääkaapissa.
n. 2 litraa
alle 30 min
+ maustuminen
Ainekset
2 kg
kurpitsaa (½ isosta kurpitsasta)
4 dl
vettä
2 dl
väkiviinaetikkaa
3 dl
sokeria
1 tl
neilikkaa (kokonaisia)
1
kanelitanko (tai 0,5 tl kanelia)
Ohje
Vinkit
Jos ison kurpitsan halkaisu tuntuu hankalalta, voit lämmittää sitä mikrossa ennen leikkaamista.
Kurpitsan siemenet voi syödä, mutta pikkelssiin niitä ei kannata käyttää. Siemenet voi vaikka paahtaa ja napostella sellaisenaan.
Jos haluat pikkelssin säilyvän pitkään, puhdista lasipurkit ja kannet huolella ennen käyttöä (esim. pese astianpesukoneen kuumalla ohjelmalla juuri ennen käyttöä).
Säilytä kurpitsapikkelssi viileässä, esimerkiksi jääkaapissa.