Helppo appelsiinikana uunissa

Rated 4.5 stars out of 5
4.5
(2)

4 annosta

15 min (valmistelut) +

1 tunti (maustuminen) + 20 min (uunissa)


Gluteeniton



Helppo appelsiinikana paistetaan uunissa, joten voit jättää paistinpannun kaappiin. Valmistelut on hyvä tehdä tuntia aiemmin, jotta broileri ehtii maustua kunnolla ja lämmetä huoneenlämpöiseksi.

Ainekset

4:lle

500 g

broilerin fileepihvejä (miedosti suolattu)

2 kynttä

valkosipulia

2 rkl

fariinisokeria

2 rkl

soijakastiketta

1 rkl

rypsiöljyä

1 rkl

valkoviinietikkaa

1tl

inkivääriä (jauhettu)

0,5 tl

suolaa

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

- - - 

3 dl

appelsiinimehua (3 - 4 appelsiinin mehu)

1,5 rkl

maissitärkkelystä

Appelsiinikana valmistuu helposti uunissa.

Ohje

  1. Tee valmistelut noin tunti ennen paistamista: Laita broileri isoon uunivuokaan, johon fileet mahtuvat vierekkäin.
  2. Kuori ja hienonna valkosipuli. Lisää valkosipuli, fariinisokeri, soijakastike, rypsiöljy ja valkoviinietikka broilerin päälle. 
  3. Lisää myös inkivääri, suola ja mustapippuri.
  4. Kääntele fileitä (esimerkiksi pihdeillä), jotta liemi maustaa broilerin joka puolelta. Anna maustua huoneenlämmössä noin tunnin ajan. 
  5. Laita uuni kuumenemaan 225  asteeseen.
  6. Purista appelsiineista mehu (tai käytä valmista appelsiinitäysmehua). 
  7. Sekoita maissitärkkelys mehun joukkoon kattilassa. Laita kattila hellalle. Kuumenna liemi kiehuvaksi koko ajan pohjaa myöten sekoittaen. Kaada broilerin päälle. 
  8. Paista 225 asteessa (hieman uunin keskitason yläpuolella) noin 20 minuuttia (tai kunnes broileri on sisältäkin kypsää.) 



Vinkit


  • Lisää suolan määrää, jos käytät maustamatonta broileria. 
  • Tarjoa appelsiinikana esimerkiksi riisin ja kasvisten kanssa.