Seuraa meitä

Helpot mokkapalat

Rated 4.47887323943662 stars out of 5
4.5
(71)

n. 20 palaa (pellillinen)

20 min (valmistus) +

15 min (paistaminen)

+ jäähtyminen

Mokkapalat ovat lasten ja aikuisten kestosuosikkina takuuvarma hitti esimerkiksi myyjäisiin.

Ainekset

2,5 dl

sokeria

4 dl

vehnäjauhoja

2 rkl

kaakaojauhetta

2 tl

leivinjauhetta

2 tl

vanilliinisokeria

150 g

leivontamargariinia tai voita (sulatettuna)

2 dl

maitoa

3

kananmunaa

Kuorrutus

75 g

voita (sulatettuna)

noin 0,5 dl

kahvia

2 tl

vanilliinisokeria

0,5 dl

kaakaojauhetta

5 dl (300 g)

tomusokeria

Pinnalle: Nonparelleja

Mokkapalat onnistuvat helpolla ohjeella.

Ohjeet

  1. Laita uuni päälle 225 asteeseen. Laita valmiiksi pelti ja leivinpaperi (n. 30 x 35 cm).
  2. Sekoita keskenään sokeri, vehnäjauho, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vanilliinisokeri.  
  3. Sulata margariini. Jos sulatat sen mikrossa, käytä mikrokupua. Mittaa maito ja riko kananmunat valmiiksi.
  4. Sekoita jauhoseoksen joukkoon maito ja kananmunat. Lisää vielä sulatettu margariini ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. 
  5. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Kun kokeilet kypsää taikinaa puutikulla, puutikkuun ei tartu taikinaa.
  6. Jäähdytä valmis taikinalevy ennen kuorrutteen valmistamista ja levittämistä. Tähän menee noin 20 minuuttia.


Kuorrutus 


  1. Valmista vahva kahvi (esimerkiksi keittimen minimimäärä vettä ja 3 mitallista kahvinporoja).
  2. Sulata voi.
  3. Lisää sulatetun voin joukkoon 0,5 dl kahvia, vanilliinisokeri, kaakaojauhe ja tomusokeri. Sekoita tasaiseksi.   
  4. Lisää tarvittaessa hieman kahvia niin, että saat notkean, tasaisesti levittyvän, mutta mokkapalan päällä pysyvän kuorrutteen. (Jos kuorrute on liian löysää, lisää tomusokeria.)
  5. Levitä kuorrutus mokkapalalevylle. Auta levittymistä esimerkiksi lusikalla.
  6. Koristele nonparelleilla heti (ennen kuin kuorrutuksen pinta kovettuu).



Vinkit


  • Sokeroimatonta kaakaojauhetta käyttämällä saat mokkapaloihin suklaisemman maun ja tummemman värin kuin kaakaojuomajauhetta käyttämällä.
  • Kuorrutteen ohje on laadittu niin, että joudut todennäköisesti lisäämään kahvia saadaksesi tasaisesti levittyvän kuorrutteen (kuorrutteen ohjeen kohta 4). 
  • Kuorrutteen levittyvyyteen vaikuttavat ainesten määrän lisäksi lämpötilat (taikinalevy, voisula, kahvi).


Katso myös


Seuraa meitä

Helpot mokkapalat

Rated 4.47887323943662 stars out of 5
4.5
(71)

n. 20 palaa (pellillinen)

20 min (valmistus) +

15 min (paistaminen)

+ jäähtyminen

Mokkapalat ovat lasten ja aikuisten kestosuosikkina takuuvarma hitti esimerkiksi myyjäisiin.

Ainekset

2,5 dl

sokeria

4 dl

vehnäjauhoja

2 rkl

kaakaojauhetta

2 tl

leivinjauhetta

2 tl

vanilliinisokeria

150 g

leivontamargariinia tai voita (sulatettuna)

2 dl

maitoa

3

kananmunaa

Kuorrutus

75 g

voita (sulatettuna)

noin 0,5 dl

kahvia

2 tl

vanilliinisokeria

0,5 dl

kaakaojauhetta

5 dl (300 g)

tomusokeria

Pinnalle: Nonparelleja

Mokkapalat onnistuvat helpolla ohjeella.

Ohjeet

  1. Laita uuni päälle 225 asteeseen. Laita valmiiksi pelti ja leivinpaperi (n. 30 x 35 cm).
  2. Sekoita keskenään sokeri, vehnäjauho, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vanilliinisokeri.  
  3. Sulata margariini. Jos sulatat sen mikrossa, käytä mikrokupua. Mittaa maito ja riko kananmunat valmiiksi.
  4. Sekoita jauhoseoksen joukkoon maito ja kananmunat. Lisää vielä sulatettu margariini ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. 
  5. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Kun kokeilet kypsää taikinaa puutikulla, puutikkuun ei tartu taikinaa.
  6. Jäähdytä valmis taikinalevy ennen kuorrutteen valmistamista ja levittämistä. Tähän menee noin 20 minuuttia.


Kuorrutus 


  1. Valmista vahva kahvi (esimerkiksi keittimen minimimäärä vettä ja 3 mitallista kahvinporoja).
  2. Sulata voi.
  3. Lisää sulatetun voin joukkoon 0,5 dl kahvia, vanilliinisokeri, kaakaojauhe ja tomusokeri. Sekoita tasaiseksi.   
  4. Lisää tarvittaessa hieman kahvia niin, että saat notkean, tasaisesti levittyvän, mutta mokkapalan päällä pysyvän kuorrutteen. (Jos kuorrute on liian löysää, lisää tomusokeria.)
  5. Levitä kuorrutus mokkapalalevylle. Auta levittymistä esimerkiksi lusikalla.
  6. Koristele nonparelleilla heti (ennen kuin kuorrutuksen pinta kovettuu).



Vinkit


  • Sokeroimatonta kaakaojauhetta käyttämällä saat mokkapaloihin suklaisemman maun ja tummemman värin kuin kaakaojuomajauhetta käyttämällä.
  • Kuorrutteen ohje on laadittu niin, että joudut todennäköisesti lisäämään kahvia saadaksesi tasaisesti levittyvän kuorrutteen (kuorrutteen ohjeen kohta 4). 
  • Kuorrutteen levittyvyyteen vaikuttavat ainesten määrän lisäksi lämpötilat (taikinalevy, voisula, kahvi).


Katso myös


Seuraa meitä

Helpot mokkapalat

Rated 4.47887323943662 stars out of 5
4.5
(71)

n. 20 palaa (pellillinen)

20 min (valmistus) +

15 min (paistaminen)

+ jäähtyminen

Mokkapalat ovat lasten ja aikuisten kestosuosikkina takuuvarma hitti esimerkiksi myyjäisiin.

Ainekset

2,5 dl

sokeria

4 dl

vehnäjauhoja

2 rkl

kaakaojauhetta

2 tl

leivinjauhetta

2 tl

vanilliinisokeria

150 g

leivontamargariinia tai voita (sulatettuna)

2 dl

maitoa

3

kananmunaa

Kuorrutus

75 g

voita (sulatettuna)

noin 0,5 dl

kahvia

2 tl

vanilliinisokeria

0,5 dl

kaakaojauhetta

5 dl (300 g)

tomusokeria

Pinnalle: Nonparelleja

Mokkapalat onnistuvat helpolla ohjeella.

Ohjeet

  1. Laita uuni päälle 225 asteeseen. Laita valmiiksi pelti ja leivinpaperi (n. 30 x 35 cm).
  2. Sekoita keskenään sokeri, vehnäjauho, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vanilliinisokeri.  
  3. Sulata margariini. Jos sulatat sen mikrossa, käytä mikrokupua. Mittaa maito ja riko kananmunat valmiiksi.
  4. Sekoita jauhoseoksen joukkoon maito ja kananmunat. Lisää vielä sulatettu margariini ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. 
  5. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Kun kokeilet kypsää taikinaa puutikulla, puutikkuun ei tartu taikinaa.
  6. Jäähdytä valmis taikinalevy ennen kuorrutteen valmistamista ja levittämistä. Tähän menee noin 20 minuuttia.


Kuorrutus 


  1. Valmista vahva kahvi (esimerkiksi keittimen minimimäärä vettä ja 3 mitallista kahvinporoja).
  2. Sulata voi.
  3. Lisää sulatetun voin joukkoon 0,5 dl kahvia, vanilliinisokeri, kaakaojauhe ja tomusokeri. Sekoita tasaiseksi.   
  4. Lisää tarvittaessa hieman kahvia niin, että saat notkean, tasaisesti levittyvän, mutta mokkapalan päällä pysyvän kuorrutteen. (Jos kuorrute on liian löysää, lisää tomusokeria.)
  5. Levitä kuorrutus mokkapalalevylle. Auta levittymistä esimerkiksi lusikalla.
  6. Koristele nonparelleilla heti (ennen kuin kuorrutuksen pinta kovettuu).



Vinkit


  • Sokeroimatonta kaakaojauhetta käyttämällä saat mokkapaloihin suklaisemman maun ja tummemman värin kuin kaakaojuomajauhetta käyttämällä.
  • Kuorrutteen ohje on laadittu niin, että joudut todennäköisesti lisäämään kahvia saadaksesi tasaisesti levittyvän kuorrutteen (kuorrutteen ohjeen kohta 4). 
  • Kuorrutteen levittyvyyteen vaikuttavat ainesten määrän lisäksi lämpötilat (taikinalevy, voisula, kahvi).


Katso myös