Helpot kauralastut

Rated 4.888888888888889 stars out of 5
4.9
(9)

n. 27 kpl (3 pellillistä)

10 min +

paistaminen 

Kauralastut on nopea ja helppo leipoa! Halutessasi voit vielä koristella ne suklaalla.

Ainekset

100 g

voita tai leivontamargariinia

1 dl

sokeria

2 dl

kaurahiutaleita

2 rkl

vehnäjauhoja

1 tl

leivinjauhetta

1

kananmuna

Kauralastut voi koristella suklaalla.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Laita valmiiksi kolme leivinpaperia.
  2. Sulata voi (jos sulatat voin mikrossa, käytä mikrokupua).
  3. Lisää sokeri voisulan joukkoon. Sekoita (esim. isolla lusikalla).
  4. Sekoita toisessa kulhossa kaurahiutaleet, vehnäjauho ja leivinjauhe keskenään. Lisää ne voisula-seokseen. Sekoita.
  5. Lisää viimeisenä kananmuna. Sekoita.
  6. Tee taikinasta kasoja pellille leivinpaperin päälle (halkaisija noin 3 cm). Käytä apuna kahta lusikkaa. Jätä reilut välit leviämistä varten (yhdelle pellille mahtuu noin 9 kauralastua).
  7. Paista kauralastuja uunin keskitasolla noin 9 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet reunoilta hieman ruskeaa väriä.



Vinkit

 

  • Ohjeesta tulee noin 3 pellillistä. Paista yksi pellillinen kerrallaan, ellei käytössäsi ole toimivaa kiertoilmauunia.
  • Jos kauralastut leviävät uunissa toisiinsa kiinni, ne on helppo leikata irti toisistaan heti uunista ottamisen jälkeen.
  • Anna lastujen jäähtyä hyvin ennen niiden irrottamista leivinpaperista. Kuumana ne ovat pehmeitä, mutta rapeutuvat jäähtyessään.
  • Halutessasi voit koristella jäähtyneet kauralastut esimerkiksi sulalla (valko)suklaalla. Sulata suklaa, kuten suklaakoristeiden ohjeessa (ruokajakoti.fi/Helpot+suklaakoristeet). Suklaan päälle voit ripotella vielä vaikka nomparelleja.


Helpot kauralastut

Rated 4.888888888888889 stars out of 5
4.9
(9)

n. 27 kpl (3 pellillistä)

10 min +

paistaminen 

Kauralastut on nopea ja helppo leipoa! Halutessasi voit vielä koristella ne suklaalla.

Ainekset

100 g

voita tai leivontamargariinia

1 dl

sokeria

2 dl

kaurahiutaleita

2 rkl

vehnäjauhoja

1 tl

leivinjauhetta

1

kananmuna

Kauralastut voi koristella suklaalla.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Laita valmiiksi kolme leivinpaperia.
  2. Sulata voi (jos sulatat voin mikrossa, käytä mikrokupua).
  3. Lisää sokeri voisulan joukkoon. Sekoita (esim. isolla lusikalla).
  4. Sekoita toisessa kulhossa kaurahiutaleet, vehnäjauho ja leivinjauhe keskenään. Lisää ne voisula-seokseen. Sekoita.
  5. Lisää viimeisenä kananmuna. Sekoita.
  6. Tee taikinasta kasoja pellille leivinpaperin päälle (halkaisija noin 3 cm). Käytä apuna kahta lusikkaa. Jätä reilut välit leviämistä varten (yhdelle pellille mahtuu noin 9 kauralastua).
  7. Paista kauralastuja uunin keskitasolla noin 9 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet reunoilta hieman ruskeaa väriä.



Vinkit

 

  • Ohjeesta tulee noin 3 pellillistä. Paista yksi pellillinen kerrallaan, ellei käytössäsi ole toimivaa kiertoilmauunia.
  • Jos kauralastut leviävät uunissa toisiinsa kiinni, ne on helppo leikata irti toisistaan heti uunista ottamisen jälkeen.
  • Anna lastujen jäähtyä hyvin ennen niiden irrottamista leivinpaperista. Kuumana ne ovat pehmeitä, mutta rapeutuvat jäähtyessään.
  • Halutessasi voit koristella jäähtyneet kauralastut esimerkiksi sulalla (valko)suklaalla. Sulata suklaa, kuten suklaakoristeiden ohjeessa (ruokajakoti.fi/Helpot+suklaakoristeet). Suklaan päälle voit ripotella vielä vaikka nomparelleja.