Seuraa meitä

Helmipuuro

Rated 4.8 stars out of 5
4.8
(10)

2 annosta

15 min (valmistus) 

5 min (hautuminen)


Gluteeniton


Perunasuurimoista keitetyssä helmipuurossa on pehmeä maku ja jännittävä, helmimäinen rakenne.

Ainekset

2 annosta

5 dl

maitoa (täysmaito)

1,5 dl

perunasuurimoita (helmi-suurimoita)

0,25 tl

suolaa

Tarjoiluun esimerkiksi:


Nokare voita tai hilloa

Helmipuuro tehdään perunasuurimoista.

Ohjeet

  1. Mittaa maito kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi - sekoittele samalla, jotta maito ei pala pohjaan.
  2. Kun maito kiehuu selvästi, ripottele joukkoon perunasuurimot (sekoita samalla hyvin esimerkiksi vispilällä).
  3. Anna kiehua 10 minuuttia. Sekoittele hyvin pohjaa myöten varsinkin keittämisen alkuvaiheessa. Pidä liesi sellaisella teholla, että maito juuri juuri kiehuu.
  4. Mausta suolalla. 
  5. Ota kattila pois liedeltä. Anna helmipuuron vielä tekeytyä kannen alla noin 5 minuutin ajan.



Vinkit 


  • Kuumenna maito kiehuvaksi ennen suurimoiden lisäämistä, jotta onnistut. 
  • Tarjoa puuro esimerkiksi voisilmän tai hillon kanssa.
  • Helmipuuro sakeutuu jäähtyessään. Jos et tarjoa sitä heti, voit käytää maitoa hieman reilummin. 




Katso myös


Seuraa meitä

Helmipuuro

Rated 4.8 stars out of 5
4.8
(10)

2 annosta

15 min (valmistus) 

5 min (hautuminen)


Gluteeniton


Perunasuurimoista keitetyssä helmipuurossa on pehmeä maku ja jännittävä, helmimäinen rakenne.

Ainekset

2 annosta

5 dl

maitoa (täysmaito)

1,5 dl

perunasuurimoita (helmi-suurimoita)

0,25 tl

suolaa

Tarjoiluun esimerkiksi:


Nokare voita tai hilloa

Helmipuuro tehdään perunasuurimoista.

Ohjeet

  1. Mittaa maito kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi - sekoittele samalla, jotta maito ei pala pohjaan.
  2. Kun maito kiehuu selvästi, ripottele joukkoon perunasuurimot (sekoita samalla hyvin esimerkiksi vispilällä).
  3. Anna kiehua 10 minuuttia. Sekoittele hyvin pohjaa myöten varsinkin keittämisen alkuvaiheessa. Pidä liesi sellaisella teholla, että maito juuri juuri kiehuu.
  4. Mausta suolalla. 
  5. Ota kattila pois liedeltä. Anna helmipuuron vielä tekeytyä kannen alla noin 5 minuutin ajan.



Vinkit 


  • Kuumenna maito kiehuvaksi ennen suurimoiden lisäämistä, jotta onnistut. 
  • Tarjoa puuro esimerkiksi voisilmän tai hillon kanssa.
  • Helmipuuro sakeutuu jäähtyessään. Jos et tarjoa sitä heti, voit käytää maitoa hieman reilummin. 




Katso myös


Seuraa meitä

Helmipuuro

Rated 4.8 stars out of 5
4.8
(10)

2 annosta

15 min (valmistus) 

5 min (hautuminen)


Gluteeniton


Perunasuurimoista keitetyssä helmipuurossa on pehmeä maku ja jännittävä, helmimäinen rakenne.

Ainekset

2 annosta

5 dl

maitoa (täysmaito)

1,5 dl

perunasuurimoita (helmi-suurimoita)

0,25 tl

suolaa

Tarjoiluun esimerkiksi:


Nokare voita tai hilloa

Helmipuuro tehdään perunasuurimoista.

Ohjeet

  1. Mittaa maito kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi - sekoittele samalla, jotta maito ei pala pohjaan.
  2. Kun maito kiehuu selvästi, ripottele joukkoon perunasuurimot (sekoita samalla hyvin esimerkiksi vispilällä).
  3. Anna kiehua 10 minuuttia. Sekoittele hyvin pohjaa myöten varsinkin keittämisen alkuvaiheessa. Pidä liesi sellaisella teholla, että maito juuri juuri kiehuu.
  4. Mausta suolalla. 
  5. Ota kattila pois liedeltä. Anna helmipuuron vielä tekeytyä kannen alla noin 5 minuutin ajan.



Vinkit 


  • Kuumenna maito kiehuvaksi ennen suurimoiden lisäämistä, jotta onnistut. 
  • Tarjoa puuro esimerkiksi voisilmän tai hillon kanssa.
  • Helmipuuro sakeutuu jäähtyessään. Jos et tarjoa sitä heti, voit käytää maitoa hieman reilummin. 




Katso myös