Seuraa meitä

Haukipullat uunissa

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

5annosta (25 kpl)

20 min (valmistelut) +

20min (paistaminen)

Haukipullat valmistuvat helposti, kun paistat ne uunissa. Ruohosipulin makuinen tuorejuusto tuo pulliin lisää makua, mutta tarvittaessa voit korvata sen noin desillä kermaa.

Ainekset      5:lle

500 g

haukea (perattu)

200 g

tuorejuustoa, ruohosipulin makuinen

1

kananmuna

0,75 dl

korppujauhoja

- - - 

1 rkl

tilliä, kuivattu (tai 0,5 dl tuoretta tilliä silppuna)

1 tl 

suolaa

2 tl

sipulijauhetta

0,3 tl

valkopippuria (jauhettu)

1,5 rkl

sitruunamehua

Haukipullat on helppo paistaa uunissa.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Laita valmiiksi pelti ja leivinpaperi. 
  2. Jauha hauki monitoimikoneella (tai isossa kulhossa sauvasekoittimella).
  3. Lisää tuorejuusto, kananmuna ja korppujauhot. Jatka sekoittamista.
  4. Lisää loput ainekset: tilli, suola, sipulijauhe, valkopippuri ja sitruunamehu. Sekoita hyvin (jatka sekoittamista monitoimikoneella tai sauvasekoittimella). 
  5. Muotoile massa pyöryköiksi kylmään veteen kastetuin käsin (jos et välitä muodosta, voit pyörittelyn sijaan tehdä pellille kasoja kahden lusikan avulla). Laita pyörykät pellille leivinpaperin päälle.
  6. Paista (hieman uunin keskitason yläpuolella) noin 20 minuuttia, kunnes haukipullat saavat hieman väriä ja ovat läpikypsiä.



Vinkit


  • Tarjoa lisäksi esimerkiksi kermaviilikastiketta, kananmunakastiketta tai sitruunakastiketta.

  • Halutessasi voit viimeistellä haukipullat paistinpannulla, jolloin saat niihin lisää makua ja ilmettä: paista kypsiä pyöryköitä voissa paistinpannulla, kunnes ne saavat kauniin värin. 


Katso myös

Seuraa meitä

Haukipullat uunissa

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

5annosta (25 kpl)

20 min (valmistelut) +

20min (paistaminen)

Haukipullat valmistuvat helposti, kun paistat ne uunissa. Ruohosipulin makuinen tuorejuusto tuo pulliin lisää makua, mutta tarvittaessa voit korvata sen noin desillä kermaa.

Ainekset      5:lle

500 g

haukea (perattu)

200 g

tuorejuustoa, ruohosipulin makuinen

1

kananmuna

0,75 dl

korppujauhoja

- - - 

1 rkl

tilliä, kuivattu (tai 0,5 dl tuoretta tilliä silppuna)

1 tl 

suolaa

2 tl

sipulijauhetta

0,3 tl

valkopippuria (jauhettu)

1,5 rkl

sitruunamehua

Haukipullat on helppo paistaa uunissa.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Laita valmiiksi pelti ja leivinpaperi. 
  2. Jauha hauki monitoimikoneella (tai isossa kulhossa sauvasekoittimella).
  3. Lisää tuorejuusto, kananmuna ja korppujauhot. Jatka sekoittamista.
  4. Lisää loput ainekset: tilli, suola, sipulijauhe, valkopippuri ja sitruunamehu. Sekoita hyvin (jatka sekoittamista monitoimikoneella tai sauvasekoittimella). 
  5. Muotoile massa pyöryköiksi kylmään veteen kastetuin käsin (jos et välitä muodosta, voit pyörittelyn sijaan tehdä pellille kasoja kahden lusikan avulla). Laita pyörykät pellille leivinpaperin päälle.
  6. Paista (hieman uunin keskitason yläpuolella) noin 20 minuuttia, kunnes haukipullat saavat hieman väriä ja ovat läpikypsiä.



Vinkit


  • Tarjoa lisäksi esimerkiksi kermaviilikastiketta, kananmunakastiketta tai sitruunakastiketta.

  • Halutessasi voit viimeistellä haukipullat paistinpannulla, jolloin saat niihin lisää makua ja ilmettä: paista kypsiä pyöryköitä voissa paistinpannulla, kunnes ne saavat kauniin värin. 


Katso myös

Seuraa meitä

Haukipullat uunissa

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

5annosta (25 kpl)

20 min (valmistelut) +

20min (paistaminen)

Haukipullat valmistuvat helposti, kun paistat ne uunissa. Ruohosipulin makuinen tuorejuusto tuo pulliin lisää makua, mutta tarvittaessa voit korvata sen noin desillä kermaa.

Ainekset      5:lle

500 g

haukea (perattu)

200 g

tuorejuustoa, ruohosipulin makuinen

1

kananmuna

0,75 dl

korppujauhoja

- - - 

1 rkl

tilliä, kuivattu (tai 0,5 dl tuoretta tilliä silppuna)

1 tl 

suolaa

2 tl

sipulijauhetta

0,3 tl

valkopippuria (jauhettu)

1,5 rkl

sitruunamehua

Haukipullat on helppo paistaa uunissa.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Laita valmiiksi pelti ja leivinpaperi. 
  2. Jauha hauki monitoimikoneella (tai isossa kulhossa sauvasekoittimella).
  3. Lisää tuorejuusto, kananmuna ja korppujauhot. Jatka sekoittamista.
  4. Lisää loput ainekset: tilli, suola, sipulijauhe, valkopippuri ja sitruunamehu. Sekoita hyvin (jatka sekoittamista monitoimikoneella tai sauvasekoittimella). 
  5. Muotoile massa pyöryköiksi kylmään veteen kastetuin käsin (jos et välitä muodosta, voit pyörittelyn sijaan tehdä pellille kasoja kahden lusikan avulla). Laita pyörykät pellille leivinpaperin päälle.
  6. Paista (hieman uunin keskitason yläpuolella) noin 20 minuuttia, kunnes haukipullat saavat hieman väriä ja ovat läpikypsiä.



Vinkit


  • Tarjoa lisäksi esimerkiksi kermaviilikastiketta, kananmunakastiketta tai sitruunakastiketta.

  • Halutessasi voit viimeistellä haukipullat paistinpannulla, jolloin saat niihin lisää makua ja ilmettä: paista kypsiä pyöryköitä voissa paistinpannulla, kunnes ne saavat kauniin värin. 


Katso myös