Haukipihvit

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

4 - 5 annosta (n. 16 kpl)

30 min

Nämä haukipihvit saavat täyteläisyyttä niin kermasta kuin smetanastakin. Haukimassa saa olla pehmeää, jotta pihvit voi muotoilla suoraan pannulle lusikan avulla.

Ainekset      4-5:lle

500 g

haukea (perattu)

1 dl

kermaa (esim. kuohukerma)

120 g 

smetanaa (pieni prk = 1,2 dl)

0,5 dl

korppujauhoja

2

kananmunaa

- - - 

1 rkl

tilliä (kuivattu) tai 0,5 dl tuoretta tilliä silppuna

1,25 tl 

suolaa

2 tl

sipulijauhetta 

0,3 tl

valkopippuria (jauhettu)

1,5 rkl

sitruunamehua

Paistamiseen


voita (yhteensä noin 3 rkl)

Haukipihvit voi tarjoilla sitruunan kanssa.

Ohje

  1. Jauha perattu hauki monitoimikoneella tai kulhossa sauvasekoittimella.
  2. Lisää kerma, smetana, korppujauhot ja kananmunat. Sekoita.
  3. Lisää loput ainekset: tilli, suola, sipulijauhe, valkopippuri ja sitruunamehu. Sekoita hyvin.

 

Paistaminen


  1. Kuumenna paistinpannu ja lisää pannulle voita. Lusikoi pannulle matalia pihvin muotoisia kasoja. 
  2. Paista noin 3 minuuttia kummaltakin puolelta (yhteensä noin 6 minuuttia), tai kunnes haukipihvit ovat läpikypsiä.



Vinkit​


  • Haukipihvit on näppärä paistaa kolollisella lettupannulla. Pihvien muotoilu on helppoa, kun täytät lettupannun kolot. 

  • Tarjoile lisäksi esimerkiksi perunoita tai muusia sekä sitruuna- tai kermaviilikastiketta.


Haukipihvit

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

4 - 5 annosta (n. 16 kpl)

30 min

Nämä haukipihvit saavat täyteläisyyttä niin kermasta kuin smetanastakin. Haukimassa saa olla pehmeää, jotta pihvit voi muotoilla suoraan pannulle lusikan avulla.

Ainekset      4-5:lle

500 g

haukea (perattu)

1 dl

kermaa (esim. kuohukerma)

120 g 

smetanaa (pieni prk = 1,2 dl)

0,5 dl

korppujauhoja

2

kananmunaa

- - - 

1 rkl

tilliä (kuivattu) tai 0,5 dl tuoretta tilliä silppuna

1,25 tl 

suolaa

2 tl

sipulijauhetta 

0,3 tl

valkopippuria (jauhettu)

1,5 rkl

sitruunamehua

Paistamiseen


voita (yhteensä noin 3 rkl)

Haukipihvit voi tarjoilla sitruunan kanssa.

Ohje

  1. Jauha perattu hauki monitoimikoneella tai kulhossa sauvasekoittimella.
  2. Lisää kerma, smetana, korppujauhot ja kananmunat. Sekoita.
  3. Lisää loput ainekset: tilli, suola, sipulijauhe, valkopippuri ja sitruunamehu. Sekoita hyvin.

 

Paistaminen


  1. Kuumenna paistinpannu ja lisää pannulle voita. Lusikoi pannulle matalia pihvin muotoisia kasoja. 
  2. Paista noin 3 minuuttia kummaltakin puolelta (yhteensä noin 6 minuuttia), tai kunnes haukipihvit ovat läpikypsiä.



Vinkit​


  • Haukipihvit on näppärä paistaa kolollisella lettupannulla. Pihvien muotoilu on helppoa, kun täytät lettupannun kolot. 

  • Tarjoile lisäksi esimerkiksi perunoita tai muusia sekä sitruuna- tai kermaviilikastiketta.


Haukipihvit

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

4 - 5 annosta (n. 16 kpl)

30 min

Nämä haukipihvit saavat täyteläisyyttä niin kermasta kuin smetanastakin. Haukimassa saa olla pehmeää, jotta pihvit voi muotoilla suoraan pannulle lusikan avulla.

Ainekset      4-5:lle

500 g

haukea (perattu)

1 dl

kermaa (esim. kuohukerma)

120 g 

smetanaa (pieni prk = 1,2 dl)

0,5 dl

korppujauhoja

2

kananmunaa

- - - 

1 rkl

tilliä (kuivattu) tai 0,5 dl tuoretta tilliä silppuna

1,25 tl 

suolaa

2 tl

sipulijauhetta 

0,3 tl

valkopippuria (jauhettu)

1,5 rkl

sitruunamehua

Paistamiseen


voita (yhteensä noin 3 rkl)

Haukipihvit voi tarjoilla sitruunan kanssa.

Ohje

  1. Jauha perattu hauki monitoimikoneella tai kulhossa sauvasekoittimella.
  2. Lisää kerma, smetana, korppujauhot ja kananmunat. Sekoita.
  3. Lisää loput ainekset: tilli, suola, sipulijauhe, valkopippuri ja sitruunamehu. Sekoita hyvin.

 

Paistaminen


  1. Kuumenna paistinpannu ja lisää pannulle voita. Lusikoi pannulle matalia pihvin muotoisia kasoja. 
  2. Paista noin 3 minuuttia kummaltakin puolelta (yhteensä noin 6 minuuttia), tai kunnes haukipihvit ovat läpikypsiä.



Vinkit​


  • Haukipihvit on näppärä paistaa kolollisella lettupannulla. Pihvien muotoilu on helppoa, kun täytät lettupannun kolot. 

  • Tarjoile lisäksi esimerkiksi perunoita tai muusia sekä sitruuna- tai kermaviilikastiketta.