Haudutettu punakaali

Rated 5 stars out of 5
5.0
(2)

6 annosta

20 min valmistus +

30 min haudutus

Haudutettu punakaali on mehevän makuinen lisäke esimerkiksi joulun ruokapöytään tai talven liharuoille.

Ainekset

500 g

punakaalia

1

(puna)sipuli

1 rkl

rypsiöljyä

1

omena

0,5 dl

vettä

0,5 dl

punaviinietikkaa tai etikkapunajuurien lientä

2 rkl

fariinisokeria

0,5 tl

suolaa

0,25 tl

mustapippuria

3 rkl (n. 50 g)

smetanaa

Punakaali hautuu kattilassa pehmeäksi lisäkkeeksi.

Ohje

  1. Suikaloi punakaali ohuiksi suikaleiksi.
  2. Kuori ja hienonna sipuli.
  3. Kuumenna kattila. Lisää öljy, punakaali ja sipuli. Kuullota noin 5 minuuttia, sekoittele välillä. Varo ettei ruoka mustu, pienennä tarvittaessa lieden tehoa.
  4. Kuori ja hienonna omena.
  5. Lisää kattilaan omena, vesi, etikkaliemi, fariinisokeri, suola ja mustapippuri.
  6. Anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla ½ tuntia - tunti. Sekoita välillä.
  7. Lisää smetana haudutetun punakaalin joukkoon kuumennuksen loppuvaiheessa. Sekoita ja tarkista maku.



Haudutettu punakaali

Rated 5 stars out of 5
5.0
(2)

6 annosta

20 min valmistus +

30 min haudutus

Haudutettu punakaali on mehevän makuinen lisäke esimerkiksi joulun ruokapöytään tai talven liharuoille.

Ainekset

500 g

punakaalia

1

(puna)sipuli

1 rkl

rypsiöljyä

1

omena

0,5 dl

vettä

0,5 dl

punaviinietikkaa tai etikkapunajuurien lientä

2 rkl

fariinisokeria

0,5 tl

suolaa

0,25 tl

mustapippuria

3 rkl (n. 50 g)

smetanaa

Punakaali hautuu kattilassa pehmeäksi lisäkkeeksi.

Ohje

  1. Suikaloi punakaali ohuiksi suikaleiksi.
  2. Kuori ja hienonna sipuli.
  3. Kuumenna kattila. Lisää öljy, punakaali ja sipuli. Kuullota noin 5 minuuttia, sekoittele välillä. Varo ettei ruoka mustu, pienennä tarvittaessa lieden tehoa.
  4. Kuori ja hienonna omena.
  5. Lisää kattilaan omena, vesi, etikkaliemi, fariinisokeri, suola ja mustapippuri.
  6. Anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla ½ tuntia - tunti. Sekoita välillä.
  7. Lisää smetana haudutetun punakaalin joukkoon kuumennuksen loppuvaiheessa. Sekoita ja tarkista maku.



Haudutettu punakaali

Rated 5 stars out of 5
5.0
(2)

6 annosta

20 min valmistus +

30 min haudutus

Haudutettu punakaali on mehevän makuinen lisäke esimerkiksi joulun ruokapöytään tai talven liharuoille.

Ainekset

500 g

punakaalia

1

(puna)sipuli

1 rkl

rypsiöljyä

1

omena

0,5 dl

vettä

0,5 dl

punaviinietikkaa tai etikkapunajuurien lientä

2 rkl

fariinisokeria

0,5 tl

suolaa

0,25 tl

mustapippuria

3 rkl (n. 50 g)

smetanaa

Punakaali hautuu kattilassa pehmeäksi lisäkkeeksi.

Ohje

  1. Suikaloi punakaali ohuiksi suikaleiksi.
  2. Kuori ja hienonna sipuli.
  3. Kuumenna kattila. Lisää öljy, punakaali ja sipuli. Kuullota noin 5 minuuttia, sekoittele välillä. Varo ettei ruoka mustu, pienennä tarvittaessa lieden tehoa.
  4. Kuori ja hienonna omena.
  5. Lisää kattilaan omena, vesi, etikkaliemi, fariinisokeri, suola ja mustapippuri.
  6. Anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla ½ tuntia - tunti. Sekoita välillä.
  7. Lisää smetana haudutetun punakaalin joukkoon kuumennuksen loppuvaiheessa. Sekoita ja tarkista maku.