Härkisrollerit

Rated 5 stars out of 5
5.0
(1)

4 annosta (n. 24 kpl)

45 min


Kasvisruoka

Näiden maukkaiden pikkukepakoiden paistaminen vaatii malttia, mutta lopputulos palkitsee. Tarjoa rollereiden kaveriksi esimerkiksi tulista hilloa.

Ainekset

4 annosta

1 pkt (250 g)

härkäpapuvalmistetta (Härkis)

1 pieni

sipuli

2 kynttä

valkosipulia

1 rkl

rypsiöljyä

1 tl

juustokuminaa

1 tl

paprikajauhetta

0,5 dl

vettä

2

kananmunaa

2 rkl

soijakastiketta

2 rkl

ketsuppia

2 tl

kuivattua persiljaa 

tai 2 rkl tuoretta

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

0,5 tl

suolaa

0,75 dl

korppujauhoja

Paistamiseen: Rypsiöljyä ja voita

Rollerit ovat maukasta ruokaa härkiksestä.

Ohje

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet. 
  2. Kuumenna paistinpannu ja kuullota sipuleita öljyssä pannulla muutama minuutti. Pienennä lieden tehoa, älä anna sipuleiden ruskistua. 
  3. Lisää pannulle juustokumina ja paprikajauhe. Kääntele hetki.
  4. Laita vesi ja kananmunat kulhoon. Lisää härkäpapuvalmiste, sipuliseos ja kaikki loput aineet. Soseuta sileäksi massaksi sauvasekoittimella.
  5. Kuumenna paistinpannu. Laita pannulle noin 1 rkl öljyä ja 1 rkl voita.
  6. Laita kukkurallinen ruokalusikallinen härkäpapumassaa pannulle. Kun massanpohja alkaa hieman saada väriä, muotoile sitä varovasti pötkyläksi pannun reunaa vasten pyörittämällä, sivu kerrallaan.  Lisää noin kolmasosa massasta pannulle omina kasoinaan. Liikuttele hyvin varovasti.
  7. Kun rollerit alkavat saada väriä, säädä lieden tehoa pienemmälle (reilu puolet lieden maksimitehosta). Lisää tarvittaessa pannulle öljyä ja voita.
  8. Paista pannulla miedolla lämmöllä noin 6 minuuttia, kunnes väri on kauniin ruskea. Kääntele varovasti, jotta ne eivät hajoa.



Vinkit


  • Tarjoa härkisrollerit esimerkiksi riisin ja tulisen hillon kanssa.
  • Härkismassa on pehmeää, mikä tekee näiden kepakoiden paistamisesta haasteellista. Pääset helpommalla, jos paistat massan pihveinä esimerkiksi lettupannulla, kuten härkispihvien ohjeessa.


Härkisrollerit

Rated 5 stars out of 5
5.0
(1)

4 annosta (n. 24 kpl)

45 min


Kasvisruoka

Näiden maukkaiden pikkukepakoiden paistaminen vaatii malttia, mutta lopputulos palkitsee. Tarjoa rollereiden kaveriksi esimerkiksi tulista hilloa.

Ainekset

4 annosta

1 pkt (250 g)

härkäpapuvalmistetta (Härkis)

1 pieni

sipuli

2 kynttä

valkosipulia

1 rkl

rypsiöljyä

1 tl

juustokuminaa

1 tl

paprikajauhetta

0,5 dl

vettä

2

kananmunaa

2 rkl

soijakastiketta

2 rkl

ketsuppia

2 tl

kuivattua persiljaa 

tai 2 rkl tuoretta

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

0,5 tl

suolaa

0,75 dl

korppujauhoja

Paistamiseen: Rypsiöljyä ja voita

Rollerit ovat maukasta ruokaa härkiksestä.

Ohje

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet. 
  2. Kuumenna paistinpannu ja kuullota sipuleita öljyssä pannulla muutama minuutti. Pienennä lieden tehoa, älä anna sipuleiden ruskistua. 
  3. Lisää pannulle juustokumina ja paprikajauhe. Kääntele hetki.
  4. Laita vesi ja kananmunat kulhoon. Lisää härkäpapuvalmiste, sipuliseos ja kaikki loput aineet. Soseuta sileäksi massaksi sauvasekoittimella.
  5. Kuumenna paistinpannu. Laita pannulle noin 1 rkl öljyä ja 1 rkl voita.
  6. Laita kukkurallinen ruokalusikallinen härkäpapumassaa pannulle. Kun massanpohja alkaa hieman saada väriä, muotoile sitä varovasti pötkyläksi pannun reunaa vasten pyörittämällä, sivu kerrallaan.  Lisää noin kolmasosa massasta pannulle omina kasoinaan. Liikuttele hyvin varovasti.
  7. Kun rollerit alkavat saada väriä, säädä lieden tehoa pienemmälle (reilu puolet lieden maksimitehosta). Lisää tarvittaessa pannulle öljyä ja voita.
  8. Paista pannulla miedolla lämmöllä noin 6 minuuttia, kunnes väri on kauniin ruskea. Kääntele varovasti, jotta ne eivät hajoa.



Vinkit


  • Tarjoa härkisrollerit esimerkiksi riisin ja tulisen hillon kanssa.
  • Härkismassa on pehmeää, mikä tekee näiden kepakoiden paistamisesta haasteellista. Pääset helpommalla, jos paistat massan pihveinä esimerkiksi lettupannulla, kuten härkispihvien ohjeessa.


Härkisrollerit

Rated 5 stars out of 5
5.0
(1)

4 annosta (n. 24 kpl)

45 min


Kasvisruoka

Näiden maukkaiden pikkukepakoiden paistaminen vaatii malttia, mutta lopputulos palkitsee. Tarjoa rollereiden kaveriksi esimerkiksi tulista hilloa.

Ainekset

4 annosta

1 pkt (250 g)

härkäpapuvalmistetta (Härkis)

1 pieni

sipuli

2 kynttä

valkosipulia

1 rkl

rypsiöljyä

1 tl

juustokuminaa

1 tl

paprikajauhetta

0,5 dl

vettä

2

kananmunaa

2 rkl

soijakastiketta

2 rkl

ketsuppia

2 tl

kuivattua persiljaa 

tai 2 rkl tuoretta

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

0,5 tl

suolaa

0,75 dl

korppujauhoja

Paistamiseen: Rypsiöljyä ja voita

Rollerit ovat maukasta ruokaa härkiksestä.

Ohje

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet. 
  2. Kuumenna paistinpannu ja kuullota sipuleita öljyssä pannulla muutama minuutti. Pienennä lieden tehoa, älä anna sipuleiden ruskistua. 
  3. Lisää pannulle juustokumina ja paprikajauhe. Kääntele hetki.
  4. Laita vesi ja kananmunat kulhoon. Lisää härkäpapuvalmiste, sipuliseos ja kaikki loput aineet. Soseuta sileäksi massaksi sauvasekoittimella.
  5. Kuumenna paistinpannu. Laita pannulle noin 1 rkl öljyä ja 1 rkl voita.
  6. Laita kukkurallinen ruokalusikallinen härkäpapumassaa pannulle. Kun massanpohja alkaa hieman saada väriä, muotoile sitä varovasti pötkyläksi pannun reunaa vasten pyörittämällä, sivu kerrallaan.  Lisää noin kolmasosa massasta pannulle omina kasoinaan. Liikuttele hyvin varovasti.
  7. Kun rollerit alkavat saada väriä, säädä lieden tehoa pienemmälle (reilu puolet lieden maksimitehosta). Lisää tarvittaessa pannulle öljyä ja voita.
  8. Paista pannulla miedolla lämmöllä noin 6 minuuttia, kunnes väri on kauniin ruskea. Kääntele varovasti, jotta ne eivät hajoa.



Vinkit


  • Tarjoa härkisrollerit esimerkiksi riisin ja tulisen hillon kanssa.
  • Härkismassa on pehmeää, mikä tekee näiden kepakoiden paistamisesta haasteellista. Pääset helpommalla, jos paistat massan pihveinä esimerkiksi lettupannulla, kuten härkispihvien ohjeessa.