Seuraa meitä

Härkisrisotto

Rated 4.4 stars out of 5
4.4
(5)

4 annosta

20 min (valmistus) +

15 min (hauduttaminen)


Kasvisruoka


Härkisrisotto on näppärä, yhdessä kattilassa valmistuva ruoka.

Ainekset

250 g (1 pkt)

härkäpapuvalmistetta (Härkis)

1

sipuli

3

porkkanaa

2

paprikaa

2 rkl

rypsiöljyä

1,5 rkl

soijakastiketta

2 dl

riisiä (pitkäjyväinen)

6 dl

vettä

1

kasvisliemikuutio

2 tl

paprikajauhetta

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

0,25 tl

cayennepippuria

0,25 tl

juustokuminaa (jeera)

400 g

parsakaalia

Härkisrisotossa maistuu parsakaali.

Ohje

  1. Kuori ja hienonna sipuli. Pese, kuori ja viipaloi porkkanat. Pese ja paloittele paprikat.
  2. Kuumenna reilun kokoinen kattila. Lisää öljy, sipuli ja porkkana. Kuullota niitä kattilassa pari minuuttia sekoitellen. Älä anna ruoan mustua, pienennä tarvittaessa lieden tehoa.
  3. Lisää paprika ja jatka kuullottamista pari minuuttia. Lisää härkis ja soijakastike. Sekoita.
  4. Lisää riisi, vesi, paloiteltu kasvisliemikuutio, paprikajauhe, mustapippuri, cayennepippuri ja juustokumina.
  5. Hauduta risottoa kannen alla noin 10 minuuttia, sekoita välillä.
  6. Pese ja paloittele sillä välin parsakaali nupuiksi. Lisää ne ruokaan ja jatka hauduttamista kannen alla vielä noin 10 min, tai kunnes riisi on kypsää.




Vinkit



  • Eri riisilaatujen kypsymisajat eroavat toisistaan. Tämä ohje on laadittu pitkälle riisille, jonka kypsymisaika on n. 25 minuuttia. Jos käytät nopeammin kypsyvää riisiä, voit lisätä parsakaalin aiemmin. 
  • Tällä ohjeella varsinkin isommat parsakaalin kukinnot jäävät napakoiksi. Jos haluat pehmeämpää parsakaalia, voi lisätä sen jo samaan aikaan riisin kanssa.
  • Kansi estää veden haihtumista kattilasta. Lisää risottokattilaan tarvittaessa vettä, jos härkisrisotto alkaa tarttua kattilan pohjaan ennen kuin riisi on kypsää.




Katso myös


Seuraa meitä

Härkisrisotto

Rated 4.4 stars out of 5
4.4
(5)

4 annosta

20 min (valmistus) +

15 min (hauduttaminen)


Kasvisruoka


Härkisrisotto on näppärä, yhdessä kattilassa valmistuva ruoka.

Ainekset

250 g (1 pkt)

härkäpapuvalmistetta (Härkis)

1

sipuli

3

porkkanaa

2

paprikaa

2 rkl

rypsiöljyä

1,5 rkl

soijakastiketta

2 dl

riisiä (pitkäjyväinen)

6 dl

vettä

1

kasvisliemikuutio

2 tl

paprikajauhetta

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

0,25 tl

cayennepippuria

0,25 tl

juustokuminaa (jeera)

400 g

parsakaalia

Härkisrisotossa maistuu parsakaali.

Ohje

  1. Kuori ja hienonna sipuli. Pese, kuori ja viipaloi porkkanat. Pese ja paloittele paprikat.
  2. Kuumenna reilun kokoinen kattila. Lisää öljy, sipuli ja porkkana. Kuullota niitä kattilassa pari minuuttia sekoitellen. Älä anna ruoan mustua, pienennä tarvittaessa lieden tehoa.
  3. Lisää paprika ja jatka kuullottamista pari minuuttia. Lisää härkis ja soijakastike. Sekoita.
  4. Lisää riisi, vesi, paloiteltu kasvisliemikuutio, paprikajauhe, mustapippuri, cayennepippuri ja juustokumina.
  5. Hauduta risottoa kannen alla noin 10 minuuttia, sekoita välillä.
  6. Pese ja paloittele sillä välin parsakaali nupuiksi. Lisää ne ruokaan ja jatka hauduttamista kannen alla vielä noin 10 min, tai kunnes riisi on kypsää.




Vinkit



  • Eri riisilaatujen kypsymisajat eroavat toisistaan. Tämä ohje on laadittu pitkälle riisille, jonka kypsymisaika on n. 25 minuuttia. Jos käytät nopeammin kypsyvää riisiä, voit lisätä parsakaalin aiemmin. 
  • Tällä ohjeella varsinkin isommat parsakaalin kukinnot jäävät napakoiksi. Jos haluat pehmeämpää parsakaalia, voi lisätä sen jo samaan aikaan riisin kanssa.
  • Kansi estää veden haihtumista kattilasta. Lisää risottokattilaan tarvittaessa vettä, jos härkisrisotto alkaa tarttua kattilan pohjaan ennen kuin riisi on kypsää.




Katso myös


Seuraa meitä

Härkisrisotto

Rated 4.4 stars out of 5
4.4
(5)

4 annosta

20 min (valmistus) +

15 min (hauduttaminen)


Kasvisruoka


Härkisrisotto on näppärä, yhdessä kattilassa valmistuva ruoka.

Ainekset

250 g (1 pkt)

härkäpapuvalmistetta (Härkis)

1

sipuli

3

porkkanaa

2

paprikaa

2 rkl

rypsiöljyä

1,5 rkl

soijakastiketta

2 dl

riisiä (pitkäjyväinen)

6 dl

vettä

1

kasvisliemikuutio

2 tl

paprikajauhetta

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

0,25 tl

cayennepippuria

0,25 tl

juustokuminaa (jeera)

400 g

parsakaalia

Härkisrisotossa maistuu parsakaali.

Ohje

  1. Kuori ja hienonna sipuli. Pese, kuori ja viipaloi porkkanat. Pese ja paloittele paprikat.
  2. Kuumenna reilun kokoinen kattila. Lisää öljy, sipuli ja porkkana. Kuullota niitä kattilassa pari minuuttia sekoitellen. Älä anna ruoan mustua, pienennä tarvittaessa lieden tehoa.
  3. Lisää paprika ja jatka kuullottamista pari minuuttia. Lisää härkis ja soijakastike. Sekoita.
  4. Lisää riisi, vesi, paloiteltu kasvisliemikuutio, paprikajauhe, mustapippuri, cayennepippuri ja juustokumina.
  5. Hauduta risottoa kannen alla noin 10 minuuttia, sekoita välillä.
  6. Pese ja paloittele sillä välin parsakaali nupuiksi. Lisää ne ruokaan ja jatka hauduttamista kannen alla vielä noin 10 min, tai kunnes riisi on kypsää.




Vinkit



  • Eri riisilaatujen kypsymisajat eroavat toisistaan. Tämä ohje on laadittu pitkälle riisille, jonka kypsymisaika on n. 25 minuuttia. Jos käytät nopeammin kypsyvää riisiä, voit lisätä parsakaalin aiemmin. 
  • Tällä ohjeella varsinkin isommat parsakaalin kukinnot jäävät napakoiksi. Jos haluat pehmeämpää parsakaalia, voi lisätä sen jo samaan aikaan riisin kanssa.
  • Kansi estää veden haihtumista kattilasta. Lisää risottokattilaan tarvittaessa vettä, jos härkisrisotto alkaa tarttua kattilan pohjaan ennen kuin riisi on kypsää.




Katso myös