Seuraa meitä

Härkispihvit

Rated 4.333333333333333 stars out of 5
4.3
(3)

4 annosta (n. 16 kpl)

45 min


Kasvisruoka

Maukkaisiin härkispihveihin kätkeytyy raejuustoa.

Ainekset

4 annosta

1 pkt (250 g)

härkäpapuvalmistetta (Härkis)

1 pieni

sipuli

2 kynttä

valkosipulia

1 rkl

rypsiöljyä

2

kananmunaa

0,5 dl

vettä

2 rkl

soijakastiketta

2 tl

oreganoa (kuivattu)

2 tl

basilikaa (kuivattu)

1 tl

paprikajauhetta

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

0,5 tl

suolaa

0,75 dl

korppujauhoja

200 g ( 2 dl)

raejuustoa

Paistamiseen: rypsiöljyä ja voita

Härkispihvit paistetaan paistinpannulla.

Ohjeet

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. 
  2. Kuumenna paistinpannu, lisää rypsiöljy ja sipulit. Kuullota sipuleita öljyssä pannulla muutama minuutti (pienennä lieden tehoa, älä anna sipuleiden ruskistua). 
  3. Riko kulhoon kananmunat ja lisää vesi. Lisää härkäpapuvalmiste, soijakastike, oregano, basilika, paprikajauhe, mustapippuri ja suola. Lisää myös sipuliseos ja korppujauho. Soseuta sileäksi massaksi sauvasekoittimella.
  4. Sekoittele raejuusto kevyesti mukaan (esim. lusikalla).
  5. Kuumenna paistinpannu. Laita pannulle noin 1 rkl öljyä ja 1 rkl voita. 
  6. Laita pannulle kukkurallisia ruokalusikallisia härkäpapumassaa. Litistä tarvittaessa pihviä muotoon lusikalla. Paista noin 3 minuuttia kummaltakin puolelta. Älä liikuttele härkispihvejä turhaan, jotta ne pysyvät koossa. Säädä lieden tehoa pienemmälle (usein reilu puolet lieden maksimitehosta), jotta pihvit eivät mustu, mutta kypsyvät.




Vinkit


  • Härkismassa on pehmeää, joten sen paistaminen voi olla haasteellista. Paistaminen on helpointa lettupannulla, jossa on kolot letuille. Näin voit laittaa massaa koloihin lusikalla ja pihvit pysyvät hyvin muodossaan. 
  • Pienten pihvien paistaminen on isoja helpompaa. 
  • Pihvejä ei kannata yrittää kääntää, ennen kuin ne ovat kypsyneet ensimmäiseltä puolelta. Tällöin kääntäminen onnistuu paistinlastan avulla niin, että muoto säilyy.
  • Jos härkispihvit jäävät paistinpannuun kiinni, lisää pannulle öljyä. 




Katso myös



Seuraa meitä

Härkispihvit

Rated 4.333333333333333 stars out of 5
4.3
(3)

4 annosta (n. 16 kpl)

45 min


Kasvisruoka

Maukkaisiin härkispihveihin kätkeytyy raejuustoa.

Ainekset

4 annosta

1 pkt (250 g)

härkäpapuvalmistetta (Härkis)

1 pieni

sipuli

2 kynttä

valkosipulia

1 rkl

rypsiöljyä

2

kananmunaa

0,5 dl

vettä

2 rkl

soijakastiketta

2 tl

oreganoa (kuivattu)

2 tl

basilikaa (kuivattu)

1 tl

paprikajauhetta

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

0,5 tl

suolaa

0,75 dl

korppujauhoja

200 g ( 2 dl)

raejuustoa

Paistamiseen: rypsiöljyä ja voita

Härkispihvit paistetaan paistinpannulla.

Ohjeet

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. 
  2. Kuumenna paistinpannu, lisää rypsiöljy ja sipulit. Kuullota sipuleita öljyssä pannulla muutama minuutti (pienennä lieden tehoa, älä anna sipuleiden ruskistua). 
  3. Riko kulhoon kananmunat ja lisää vesi. Lisää härkäpapuvalmiste, soijakastike, oregano, basilika, paprikajauhe, mustapippuri ja suola. Lisää myös sipuliseos ja korppujauho. Soseuta sileäksi massaksi sauvasekoittimella.
  4. Sekoittele raejuusto kevyesti mukaan (esim. lusikalla).
  5. Kuumenna paistinpannu. Laita pannulle noin 1 rkl öljyä ja 1 rkl voita. 
  6. Laita pannulle kukkurallisia ruokalusikallisia härkäpapumassaa. Litistä tarvittaessa pihviä muotoon lusikalla. Paista noin 3 minuuttia kummaltakin puolelta. Älä liikuttele härkispihvejä turhaan, jotta ne pysyvät koossa. Säädä lieden tehoa pienemmälle (usein reilu puolet lieden maksimitehosta), jotta pihvit eivät mustu, mutta kypsyvät.




Vinkit


  • Härkismassa on pehmeää, joten sen paistaminen voi olla haasteellista. Paistaminen on helpointa lettupannulla, jossa on kolot letuille. Näin voit laittaa massaa koloihin lusikalla ja pihvit pysyvät hyvin muodossaan. 
  • Pienten pihvien paistaminen on isoja helpompaa. 
  • Pihvejä ei kannata yrittää kääntää, ennen kuin ne ovat kypsyneet ensimmäiseltä puolelta. Tällöin kääntäminen onnistuu paistinlastan avulla niin, että muoto säilyy.
  • Jos härkispihvit jäävät paistinpannuun kiinni, lisää pannulle öljyä. 




Katso myös



Seuraa meitä

Härkispihvit

Rated 4.333333333333333 stars out of 5
4.3
(3)

4 annosta (n. 16 kpl)

45 min


Kasvisruoka

Maukkaisiin härkispihveihin kätkeytyy raejuustoa.

Ainekset

4 annosta

1 pkt (250 g)

härkäpapuvalmistetta (Härkis)

1 pieni

sipuli

2 kynttä

valkosipulia

1 rkl

rypsiöljyä

2

kananmunaa

0,5 dl

vettä

2 rkl

soijakastiketta

2 tl

oreganoa (kuivattu)

2 tl

basilikaa (kuivattu)

1 tl

paprikajauhetta

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

0,5 tl

suolaa

0,75 dl

korppujauhoja

200 g ( 2 dl)

raejuustoa

Paistamiseen: rypsiöljyä ja voita

Härkispihvit paistetaan paistinpannulla.

Ohjeet

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. 
  2. Kuumenna paistinpannu, lisää rypsiöljy ja sipulit. Kuullota sipuleita öljyssä pannulla muutama minuutti (pienennä lieden tehoa, älä anna sipuleiden ruskistua). 
  3. Riko kulhoon kananmunat ja lisää vesi. Lisää härkäpapuvalmiste, soijakastike, oregano, basilika, paprikajauhe, mustapippuri ja suola. Lisää myös sipuliseos ja korppujauho. Soseuta sileäksi massaksi sauvasekoittimella.
  4. Sekoittele raejuusto kevyesti mukaan (esim. lusikalla).
  5. Kuumenna paistinpannu. Laita pannulle noin 1 rkl öljyä ja 1 rkl voita. 
  6. Laita pannulle kukkurallisia ruokalusikallisia härkäpapumassaa. Litistä tarvittaessa pihviä muotoon lusikalla. Paista noin 3 minuuttia kummaltakin puolelta. Älä liikuttele härkispihvejä turhaan, jotta ne pysyvät koossa. Säädä lieden tehoa pienemmälle (usein reilu puolet lieden maksimitehosta), jotta pihvit eivät mustu, mutta kypsyvät.




Vinkit


  • Härkismassa on pehmeää, joten sen paistaminen voi olla haasteellista. Paistaminen on helpointa lettupannulla, jossa on kolot letuille. Näin voit laittaa massaa koloihin lusikalla ja pihvit pysyvät hyvin muodossaan. 
  • Pienten pihvien paistaminen on isoja helpompaa. 
  • Pihvejä ei kannata yrittää kääntää, ennen kuin ne ovat kypsyneet ensimmäiseltä puolelta. Tällöin kääntäminen onnistuu paistinlastan avulla niin, että muoto säilyy.
  • Jos härkispihvit jäävät paistinpannuun kiinni, lisää pannulle öljyä. 




Katso myös