Seuraa meitä

Hanna-tädin kakut

Rated 4.666666666666667 stars out of 5
4.7
(3)

24 kpl (2 pellillistä)

15 min (valmistus)

+ paistaminen 10 + 10 min


Hanna-tädin kakut ovat nopeatekoisia ja helppo leipoa! Aito voi antaa pikkuleipiin makua, mutta voit käyttää myös leivontamargariinia.

Ainekset     

100 g

voita (tai leivontamargariinia)

1,5 dl

sokeria

0,75 dl

kuohukermaa

3 dl

vehnäjauhoja

1,5 dl

perunajauhoja

1 tl

leivinjauhetta

1 tl

vanilliinisokeria

Hanna-tädin kakut on nopea leipoa.

Ohjeet

  1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Laita valmiiksi 2 peltiä ja leivinpaperia.
  2. Sulata voi. Lisää sokeri sulatetun voin joukkoon. Anna jäähtyä sen aikaa kun sekoitat kuivat aineet keskenään.
  3. Sekoita keskenään vehnäjauhot, perunajauho, leivinjauhe ja vanilliinisokeri.
  4. Lisää voi-sokeriseokseen kerma. Lisää myös kuivat aineet. Sekoita vain sen verran, että saat ainekset juuri ja juuri sekaisin keskenään.
  5. Muotoile taikinasta n. 24 palloa ja laita ne pellille leivinpaperin päälle (palloja ei tarvitse litistää). Jätä leviämisvaraa.
  6. Paista Hanna-tädin kakkuja 180 asteessa hieman uunin keskitason yläpuolella noin 10 minuuttia, kunnes reunat alkavat saada aavistuksen väriä. 



Vinkit


  • Taikina on pehmeää. Älä kuitenkaan lisää jauhoja, vaan anna taikinan levätä tarvittaessa viileässä, jos muotoilu tuntuu hankalalta.
  • Hanna-tädin kakut saavat jäädä vaaleiksi. Kuumat pikkuleivät ovat pehmeitä, mutta kovettuvat jäähtyessään pinnalta. Onnistuessaan ne ovat kuitenkin sisältä pehmeitä ja mureita.




Katso myös


Seuraa meitä

Hanna-tädin kakut

Rated 4.666666666666667 stars out of 5
4.7
(3)

24 kpl (2 pellillistä)

15 min (valmistus)

+ paistaminen 10 + 10 min


Hanna-tädin kakut ovat nopeatekoisia ja helppo leipoa! Aito voi antaa pikkuleipiin makua, mutta voit käyttää myös leivontamargariinia.

Ainekset     

100 g

voita (tai leivontamargariinia)

1,5 dl

sokeria

0,75 dl

kuohukermaa

3 dl

vehnäjauhoja

1,5 dl

perunajauhoja

1 tl

leivinjauhetta

1 tl

vanilliinisokeria

Hanna-tädin kakut on nopea leipoa.

Ohjeet

  1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Laita valmiiksi 2 peltiä ja leivinpaperia.
  2. Sulata voi. Lisää sokeri sulatetun voin joukkoon. Anna jäähtyä sen aikaa kun sekoitat kuivat aineet keskenään.
  3. Sekoita keskenään vehnäjauhot, perunajauho, leivinjauhe ja vanilliinisokeri.
  4. Lisää voi-sokeriseokseen kerma. Lisää myös kuivat aineet. Sekoita vain sen verran, että saat ainekset juuri ja juuri sekaisin keskenään.
  5. Muotoile taikinasta n. 24 palloa ja laita ne pellille leivinpaperin päälle (palloja ei tarvitse litistää). Jätä leviämisvaraa.
  6. Paista Hanna-tädin kakkuja 180 asteessa hieman uunin keskitason yläpuolella noin 10 minuuttia, kunnes reunat alkavat saada aavistuksen väriä. 



Vinkit


  • Taikina on pehmeää. Älä kuitenkaan lisää jauhoja, vaan anna taikinan levätä tarvittaessa viileässä, jos muotoilu tuntuu hankalalta.
  • Hanna-tädin kakut saavat jäädä vaaleiksi. Kuumat pikkuleivät ovat pehmeitä, mutta kovettuvat jäähtyessään pinnalta. Onnistuessaan ne ovat kuitenkin sisältä pehmeitä ja mureita.




Katso myös


Seuraa meitä

Hanna-tädin kakut

Rated 4.666666666666667 stars out of 5
4.7
(3)

24 kpl (2 pellillistä)

15 min (valmistus)

+ paistaminen 10 + 10 min


Hanna-tädin kakut ovat nopeatekoisia ja helppo leipoa! Aito voi antaa pikkuleipiin makua, mutta voit käyttää myös leivontamargariinia.

Ainekset     

100 g

voita (tai leivontamargariinia)

1,5 dl

sokeria

0,75 dl

kuohukermaa

3 dl

vehnäjauhoja

1,5 dl

perunajauhoja

1 tl

leivinjauhetta

1 tl

vanilliinisokeria

Hanna-tädin kakut on nopea leipoa.

Ohjeet

  1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Laita valmiiksi 2 peltiä ja leivinpaperia.
  2. Sulata voi. Lisää sokeri sulatetun voin joukkoon. Anna jäähtyä sen aikaa kun sekoitat kuivat aineet keskenään.
  3. Sekoita keskenään vehnäjauhot, perunajauho, leivinjauhe ja vanilliinisokeri.
  4. Lisää voi-sokeriseokseen kerma. Lisää myös kuivat aineet. Sekoita vain sen verran, että saat ainekset juuri ja juuri sekaisin keskenään.
  5. Muotoile taikinasta n. 24 palloa ja laita ne pellille leivinpaperin päälle (palloja ei tarvitse litistää). Jätä leviämisvaraa.
  6. Paista Hanna-tädin kakkuja 180 asteessa hieman uunin keskitason yläpuolella noin 10 minuuttia, kunnes reunat alkavat saada aavistuksen väriä. 



Vinkit


  • Taikina on pehmeää. Älä kuitenkaan lisää jauhoja, vaan anna taikinan levätä tarvittaessa viileässä, jos muotoilu tuntuu hankalalta.
  • Hanna-tädin kakut saavat jäädä vaaleiksi. Kuumat pikkuleivät ovat pehmeitä, mutta kovettuvat jäähtyessään pinnalta. Onnistuessaan ne ovat kuitenkin sisältä pehmeitä ja mureita.




Katso myös