Halloumi-kikhernepyörykät

Rated 4.571428571428571 stars out of 5
4.6
(7)

5 annosta (n. 30 kpl)

30 min (valmistus)


Kasvisruoka


Pinnalta rapeat kikhernepyörykät saavat makua halloumista ja savupaprikajauheesta.

Ainekset

5 annosta

1 prk

säilöttyjä kikherneitä (380/230 g)

2 kynttä

valkosipulia

2

kananmunaa

- - -

0,5 dl

korppujauhoja

1 rkl

persiljaa (kuivattu)

1,5 tl

savupaprikajauhetta (paprika, savustettu)

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

200 g

halloumijuustoa

Lisäksi: 


2 + 2 rkl rypsiöljyä paistamiseen

Kikhernepyörykät saavat makua halloumista.

Ohje

  1. Huuhtele kypsät kikherneet ja valuta ne hyvin siivilässä. Kuori ja viipaloi valkosipulin kynnet.
  2. Laita kikherneet ja valkosipuli sauvasekoittimen tekoleikkurin kulhoon, tehosekoittimeen tai kulhoon, jossa voit käyttää sauvasekoitinta. Lisää kananmunat.
  3. Jauha tasaiseksi tahnaksi. Siirrä tarvittaessa eri kulhoon ennen muiden aineiden lisäämistä.
  4. Lisää korppujauho, persilja, savupaprika ja mustapippuri. Sekoita tasaiseksi esim. lusikalla.
  5. Raasta halloumi karkeaksi raasteeksi. Sekoita raaste kikhernemassan joukkoon.
  6. Pyörittele taikinasta pienen lihapullan kokoisia palleroita (noin 30 kpl). 
  7. Kuumenna paistinpannu. Lisää n. 2 rkl rypsiöljyä. Paista ensin puolet kikhernepyöryköistä. Pienennä lieden tehoa, jotta pyörykät eivät mustu, mutta saavat vaaleanruskeaa pintaa. Kääntele pyöryköitä varovasti paistamisen aikana, ne kypsyvät noin 6 minuutissa.
  8. (Pyyhi pannu puhtaaksi tarvittaessa.) Lisää rypsiöljyä ja paista loput pyörykät vastaavasti. 




Vinkit


  • Voit paistaa pyörykät myös uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia (uunin keskitasossa). Pannulla paistaen lopputulos on kuitenkin mehevämpi.
  • Halloumijuusto on hyvin suolaista, joten massaan ei tarvitse erikseen lisätä suolaa.
  • Tarjoa kikhernepyörykät esimerkiksi kasviscouscousin kanssa.



Halloumi-kikhernepyörykät

Rated 4.571428571428571 stars out of 5
4.6
(7)

5 annosta (n. 30 kpl)

30 min (valmistus)


Kasvisruoka


Pinnalta rapeat kikhernepyörykät saavat makua halloumista ja savupaprikajauheesta.

Ainekset

5 annosta

1 prk

säilöttyjä kikherneitä (380/230 g)

2 kynttä

valkosipulia

2

kananmunaa

- - -

0,5 dl

korppujauhoja

1 rkl

persiljaa (kuivattu)

1,5 tl

savupaprikajauhetta (paprika, savustettu)

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

200 g

halloumijuustoa

Lisäksi: 


2 + 2 rkl rypsiöljyä paistamiseen

Kikhernepyörykät saavat makua halloumista.

Ohje

  1. Huuhtele kypsät kikherneet ja valuta ne hyvin siivilässä. Kuori ja viipaloi valkosipulin kynnet.
  2. Laita kikherneet ja valkosipuli sauvasekoittimen tekoleikkurin kulhoon, tehosekoittimeen tai kulhoon, jossa voit käyttää sauvasekoitinta. Lisää kananmunat.
  3. Jauha tasaiseksi tahnaksi. Siirrä tarvittaessa eri kulhoon ennen muiden aineiden lisäämistä.
  4. Lisää korppujauho, persilja, savupaprika ja mustapippuri. Sekoita tasaiseksi esim. lusikalla.
  5. Raasta halloumi karkeaksi raasteeksi. Sekoita raaste kikhernemassan joukkoon.
  6. Pyörittele taikinasta pienen lihapullan kokoisia palleroita (noin 30 kpl). 
  7. Kuumenna paistinpannu. Lisää n. 2 rkl rypsiöljyä. Paista ensin puolet kikhernepyöryköistä. Pienennä lieden tehoa, jotta pyörykät eivät mustu, mutta saavat vaaleanruskeaa pintaa. Kääntele pyöryköitä varovasti paistamisen aikana, ne kypsyvät noin 6 minuutissa.
  8. (Pyyhi pannu puhtaaksi tarvittaessa.) Lisää rypsiöljyä ja paista loput pyörykät vastaavasti. 




Vinkit


  • Voit paistaa pyörykät myös uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia (uunin keskitasossa). Pannulla paistaen lopputulos on kuitenkin mehevämpi.
  • Halloumijuusto on hyvin suolaista, joten massaan ei tarvitse erikseen lisätä suolaa.
  • Tarjoa kikhernepyörykät esimerkiksi kasviscouscousin kanssa.



Halloumi-kikhernepyörykät

Rated 4.571428571428571 stars out of 5
4.6
(7)

5 annosta (n. 30 kpl)

30 min (valmistus)


Kasvisruoka


Pinnalta rapeat kikhernepyörykät saavat makua halloumista ja savupaprikajauheesta.

Ainekset

5 annosta

1 prk

säilöttyjä kikherneitä (380/230 g)

2 kynttä

valkosipulia

2

kananmunaa

- - -

0,5 dl

korppujauhoja

1 rkl

persiljaa (kuivattu)

1,5 tl

savupaprikajauhetta (paprika, savustettu)

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

200 g

halloumijuustoa

Lisäksi: 


2 + 2 rkl rypsiöljyä paistamiseen

Kikhernepyörykät saavat makua halloumista.

Ohje

  1. Huuhtele kypsät kikherneet ja valuta ne hyvin siivilässä. Kuori ja viipaloi valkosipulin kynnet.
  2. Laita kikherneet ja valkosipuli sauvasekoittimen tekoleikkurin kulhoon, tehosekoittimeen tai kulhoon, jossa voit käyttää sauvasekoitinta. Lisää kananmunat.
  3. Jauha tasaiseksi tahnaksi. Siirrä tarvittaessa eri kulhoon ennen muiden aineiden lisäämistä.
  4. Lisää korppujauho, persilja, savupaprika ja mustapippuri. Sekoita tasaiseksi esim. lusikalla.
  5. Raasta halloumi karkeaksi raasteeksi. Sekoita raaste kikhernemassan joukkoon.
  6. Pyörittele taikinasta pienen lihapullan kokoisia palleroita (noin 30 kpl). 
  7. Kuumenna paistinpannu. Lisää n. 2 rkl rypsiöljyä. Paista ensin puolet kikhernepyöryköistä. Pienennä lieden tehoa, jotta pyörykät eivät mustu, mutta saavat vaaleanruskeaa pintaa. Kääntele pyöryköitä varovasti paistamisen aikana, ne kypsyvät noin 6 minuutissa.
  8. (Pyyhi pannu puhtaaksi tarvittaessa.) Lisää rypsiöljyä ja paista loput pyörykät vastaavasti. 




Vinkit


  • Voit paistaa pyörykät myös uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia (uunin keskitasossa). Pannulla paistaen lopputulos on kuitenkin mehevämpi.
  • Halloumijuusto on hyvin suolaista, joten massaan ei tarvitse erikseen lisätä suolaa.
  • Tarjoa kikhernepyörykät esimerkiksi kasviscouscousin kanssa.