Gulassikeitto

Rated 3.6666666666666665 stars out of 5
3.7
(3)

5 annosta

30 min (valmistus) 

30 min (hautuminen) 


Gluteeniton

Gulassi on paksuhko keitto, joka kannattaa syödessä höystää nokareella smetanaa.

Ainekset      5:lle

600 g

naudan sisäpaistia

2

sipulia

3 kynttä

valkosipulia

2 rkl

voita

8 dl

vettä

1

laakerinlehti

1

lihaliemikuutio

3

tomaattia

2

paprikaa

4

perunaa (kiinteä tai yleisperuna)

70 g (1 prk)

tomaattisosetta (pyree)

1,5 rkl

paprikajauhetta

2 tl

sokeria

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

0,25 tl

suolaa

Lisäksi smetanaa

Gulassi on paksu keitto.

Ohje

  1. Ota naudanliha huoneenlämpön noin tuntia ennen ruoanvalmistusta. 
  2. Kuutioi liha (noin 1,5 x 1,5 cm paloiksi). Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulin kynnet.
  3. Kuumenna paistinpannu. Lisää noin ruokalusikallinen voita ja puolet lihakuutioista. Ruskista lihan pinta ja siirrä palat reilunkokoiseen kattilaan. 
  4. Lisää pannulle voita sekä loput lihapalat. Kun liha on saanut pinnalta väriä, lisää pannulle myös sipuli ja valkosipuli. Paista muutama minuutti, kunnes sipuli pehmenee.
  5. Siirrä lihat ja sipulit kattilaan. Lisää päälle vesi, laakerinlehti ja liemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi.
  6. Pese ja paloittele sillä välin tomaatit ja paprikat sekä pese, kuori ja kuutioi perunat. Lisää ne keittoon.
  7. Mausta gulassikeitto tomaattisoseella, paprikajauheella, sokerilla, mustapippurilla ja suolalla. 
  8. Anna kiehua vielä kannen alla pienehköllä lieden teholla vähintään puolen tunnin ajan. Hauduta ainakin siihen asti, kunnes perunat ovat kypsiä.  



Vinkit


  • Voit hyvin hauduttaa gulassia pidempään kuin ohjeessa. 
  • Jos korvaat murean sisäpaistin esimerkiksi naudan ulko- tai kulmapaistilla, vaatii keitto pidemmän haudutusajan, jotta liha mureutuu. Lisää tällöin perunat hieman myöhemmin (noin puoli tuntia ennen haudutuksen loppua), jotta ne pysyvät koossa.
  • Tarjoile gulassikeitto smetanan kanssa.



Gulassikeitto

Rated 3.6666666666666665 stars out of 5
3.7
(3)

5 annosta

30 min (valmistus) 

30 min (hautuminen) 


Gluteeniton

Gulassi on paksuhko keitto, joka kannattaa syödessä höystää nokareella smetanaa.

Ainekset      5:lle

600 g

naudan sisäpaistia

2

sipulia

3 kynttä

valkosipulia

2 rkl

voita

8 dl

vettä

1

laakerinlehti

1

lihaliemikuutio

3

tomaattia

2

paprikaa

4

perunaa (kiinteä tai yleisperuna)

70 g (1 prk)

tomaattisosetta (pyree)

1,5 rkl

paprikajauhetta

2 tl

sokeria

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

0,25 tl

suolaa

Lisäksi smetanaa

Gulassi on paksu keitto.

Ohje

  1. Ota naudanliha huoneenlämpön noin tuntia ennen ruoanvalmistusta. 
  2. Kuutioi liha (noin 1,5 x 1,5 cm paloiksi). Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulin kynnet.
  3. Kuumenna paistinpannu. Lisää noin ruokalusikallinen voita ja puolet lihakuutioista. Ruskista lihan pinta ja siirrä palat reilunkokoiseen kattilaan. 
  4. Lisää pannulle voita sekä loput lihapalat. Kun liha on saanut pinnalta väriä, lisää pannulle myös sipuli ja valkosipuli. Paista muutama minuutti, kunnes sipuli pehmenee.
  5. Siirrä lihat ja sipulit kattilaan. Lisää päälle vesi, laakerinlehti ja liemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi.
  6. Pese ja paloittele sillä välin tomaatit ja paprikat sekä pese, kuori ja kuutioi perunat. Lisää ne keittoon.
  7. Mausta gulassikeitto tomaattisoseella, paprikajauheella, sokerilla, mustapippurilla ja suolalla. 
  8. Anna kiehua vielä kannen alla pienehköllä lieden teholla vähintään puolen tunnin ajan. Hauduta ainakin siihen asti, kunnes perunat ovat kypsiä.  



Vinkit


  • Voit hyvin hauduttaa gulassia pidempään kuin ohjeessa. 
  • Jos korvaat murean sisäpaistin esimerkiksi naudan ulko- tai kulmapaistilla, vaatii keitto pidemmän haudutusajan, jotta liha mureutuu. Lisää tällöin perunat hieman myöhemmin (noin puoli tuntia ennen haudutuksen loppua), jotta ne pysyvät koossa.
  • Tarjoile gulassikeitto smetanan kanssa.



Gulassikeitto

Rated 3.6666666666666665 stars out of 5
3.7
(3)

5 annosta

30 min (valmistus) 

30 min (hautuminen) 


Gluteeniton

Gulassi on paksuhko keitto, joka kannattaa syödessä höystää nokareella smetanaa.

Ainekset      5:lle

600 g

naudan sisäpaistia

2

sipulia

3 kynttä

valkosipulia

2 rkl

voita

8 dl

vettä

1

laakerinlehti

1

lihaliemikuutio

3

tomaattia

2

paprikaa

4

perunaa (kiinteä tai yleisperuna)

70 g (1 prk)

tomaattisosetta (pyree)

1,5 rkl

paprikajauhetta

2 tl

sokeria

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

0,25 tl

suolaa

Lisäksi smetanaa

Gulassi on paksu keitto.

Ohje

  1. Ota naudanliha huoneenlämpön noin tuntia ennen ruoanvalmistusta. 
  2. Kuutioi liha (noin 1,5 x 1,5 cm paloiksi). Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulin kynnet.
  3. Kuumenna paistinpannu. Lisää noin ruokalusikallinen voita ja puolet lihakuutioista. Ruskista lihan pinta ja siirrä palat reilunkokoiseen kattilaan. 
  4. Lisää pannulle voita sekä loput lihapalat. Kun liha on saanut pinnalta väriä, lisää pannulle myös sipuli ja valkosipuli. Paista muutama minuutti, kunnes sipuli pehmenee.
  5. Siirrä lihat ja sipulit kattilaan. Lisää päälle vesi, laakerinlehti ja liemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi.
  6. Pese ja paloittele sillä välin tomaatit ja paprikat sekä pese, kuori ja kuutioi perunat. Lisää ne keittoon.
  7. Mausta gulassikeitto tomaattisoseella, paprikajauheella, sokerilla, mustapippurilla ja suolalla. 
  8. Anna kiehua vielä kannen alla pienehköllä lieden teholla vähintään puolen tunnin ajan. Hauduta ainakin siihen asti, kunnes perunat ovat kypsiä.  



Vinkit


  • Voit hyvin hauduttaa gulassia pidempään kuin ohjeessa. 
  • Jos korvaat murean sisäpaistin esimerkiksi naudan ulko- tai kulmapaistilla, vaatii keitto pidemmän haudutusajan, jotta liha mureutuu. Lisää tällöin perunat hieman myöhemmin (noin puoli tuntia ennen haudutuksen loppua), jotta ne pysyvät koossa.
  • Tarjoile gulassikeitto smetanan kanssa.