Gluteenittomat suklaamuffinssit

Rated 4 stars out of 5
4.0
(37)

16 kpl

15 min valmistus +

20 min paistaminen

Nämä suklaiset gluteenittomat muffinssit valmistuvat helposti ilman vaahdottamista.

Ainekset

16 kpl

1,5 dl

gluteenitonta jauhoseosta (esim. Sunnuntai)

1 dl 

perunajauhoja

0,5 dl

kaakaojauhetta (tumma sokeriton)

2,5 dl

sokeria

1,5 tl

leivinjauhetta

1 tl

vanilliinisokeria

100 g

suklaata rouhittuna

(gluteeniton suklaa)

1 prk (200 g)

kermaviiliä

2

kananmunaa

100 g

leivontamargariinia (sulatettu)

Kuorrutus


60 g suklaata (gluteeniton suklaa)


0,5 dl kuohukermaa 


strösseleitä (gluteeniton)



Lisäksi


Paperisia muffinivuokia tai muffinipelti

Gluteenittomat muffinssit on tässä kuorrutettu suklaalla.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Laita valmiiksi pelti ja 16 kpl muffinivuokia tai käytä muffinipeltiä (voitele muffinipellin kolot margariinilla).
  2. Sekoita keskenään gluteeniton jauhoseos, perunajauho, kaakaojauhe, sokeri, leivinjauhe ja vanilliinisokeri. 
  3. Rouhi suklaa ja lisää se jauhoseokseen. Sekoita.
  4. Sulata margariini (jos sulatat margariinin mikrossa, käytä mikrokupua).
  5. Lisää kermaviili, kananmunat ja sula margariini jauhoseoksen joukkoon. Sekoita vain sen verran (esim. isolla lusikalla), että saat ainekset sekaisin keskenään.
  6. Jaa taikina muffinivuokiin kahta lusikkaa apuna käyttäen (täytä vuoat vähän yli puolilleen).
  7. Paista 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 20 minuuttia, kunnes muffinssiin työnnettyyn puutikkuun ei tartu taikinaa. 



Kuorrutus (Kuorruta jäähtyneet muffinit halutessasi)


  1. Rouhi suklaa. 
  2. Kuumenna kerma höyryävän kuumaksi (älä keitä). Ota pois liedeltä.
  3. Lisää suklaarouhe kuuman kerman joukkoon Sekoittele lusikalla, kunnes suklaa sulaa ja seos on tasaista. Lämmitä seosta tarvittaessa sen verran, että suklaa juuri ja juuri sulaa. 
  4. Anna kuorrutuksen jäähtyä hetken aikaa, kunnes se pysyy sopivasti suklaamuffinin päällä lusikalla valuttaessa.
  5. Valuta suklaa muffinssien päälle lusikalla ja koristele gluteenittomilla strösseleillä.




Vinkit


  • Leivonnaisten koko vaikuttaa paistoaikaan. Gluteeniton suklaamuffinssi on kypsä, kun puutikkuun ei tartu taikinaa. Huomioi, että näissä suklaamuffineissa suklaarouheen sula suklaa voi tahrata puutikkua, vaikka muffinssi olisikin kypsä.
  • Mahdollinen irrotus muffinipelliltä tai vuoista onnistuu parhaiten, kun muffinssit ovat jäähtyneet. 
  • Alkuperäisessä ohjeessa on käytetty tummaa leivontasuklaata. Käyttämäsi suklaa vaikuttaa leivonnaisten makuun.
  • Jos teet muffinsseja keliakiaa sairastavalle, tarkista kaikkien aineiden gluteenittomuus ja pidä huolta, että leivonnaisiin ei joudu esim. jauhopölyä muista viljoista (vehnä, ohra, ruis).



Gluteenittomat suklaamuffinssit

Rated 4 stars out of 5
4.0
(37)

16 kpl

15 min valmistus +

20 min paistaminen

Nämä suklaiset gluteenittomat muffinssit valmistuvat helposti ilman vaahdottamista.

Ainekset

16 kpl

1,5 dl

gluteenitonta jauhoseosta (esim. Sunnuntai)

1 dl 

perunajauhoja

0,5 dl

kaakaojauhetta (tumma sokeriton)

2,5 dl

sokeria

1,5 tl

leivinjauhetta

1 tl

vanilliinisokeria

100 g

suklaata rouhittuna

(gluteeniton suklaa)

1 prk (200 g)

kermaviiliä

2

kananmunaa

100 g

leivontamargariinia (sulatettu)

Kuorrutus


60 g suklaata (gluteeniton suklaa)


0,5 dl kuohukermaa 


strösseleitä (gluteeniton)



Lisäksi


Paperisia muffinivuokia tai muffinipelti

Gluteenittomat muffinssit on tässä kuorrutettu suklaalla.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Laita valmiiksi pelti ja 16 kpl muffinivuokia tai käytä muffinipeltiä (voitele muffinipellin kolot margariinilla).
  2. Sekoita keskenään gluteeniton jauhoseos, perunajauho, kaakaojauhe, sokeri, leivinjauhe ja vanilliinisokeri. 
  3. Rouhi suklaa ja lisää se jauhoseokseen. Sekoita.
  4. Sulata margariini (jos sulatat margariinin mikrossa, käytä mikrokupua).
  5. Lisää kermaviili, kananmunat ja sula margariini jauhoseoksen joukkoon. Sekoita vain sen verran (esim. isolla lusikalla), että saat ainekset sekaisin keskenään.
  6. Jaa taikina muffinivuokiin kahta lusikkaa apuna käyttäen (täytä vuoat vähän yli puolilleen).
  7. Paista 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 20 minuuttia, kunnes muffinssiin työnnettyyn puutikkuun ei tartu taikinaa. 



Kuorrutus (Kuorruta jäähtyneet muffinit halutessasi)


  1. Rouhi suklaa. 
  2. Kuumenna kerma höyryävän kuumaksi (älä keitä). Ota pois liedeltä.
  3. Lisää suklaarouhe kuuman kerman joukkoon Sekoittele lusikalla, kunnes suklaa sulaa ja seos on tasaista. Lämmitä seosta tarvittaessa sen verran, että suklaa juuri ja juuri sulaa. 
  4. Anna kuorrutuksen jäähtyä hetken aikaa, kunnes se pysyy sopivasti suklaamuffinin päällä lusikalla valuttaessa.
  5. Valuta suklaa muffinssien päälle lusikalla ja koristele gluteenittomilla strösseleillä.




Vinkit


  • Leivonnaisten koko vaikuttaa paistoaikaan. Gluteeniton suklaamuffinssi on kypsä, kun puutikkuun ei tartu taikinaa. Huomioi, että näissä suklaamuffineissa suklaarouheen sula suklaa voi tahrata puutikkua, vaikka muffinssi olisikin kypsä.
  • Mahdollinen irrotus muffinipelliltä tai vuoista onnistuu parhaiten, kun muffinssit ovat jäähtyneet. 
  • Alkuperäisessä ohjeessa on käytetty tummaa leivontasuklaata. Käyttämäsi suklaa vaikuttaa leivonnaisten makuun.
  • Jos teet muffinsseja keliakiaa sairastavalle, tarkista kaikkien aineiden gluteenittomuus ja pidä huolta, että leivonnaisiin ei joudu esim. jauhopölyä muista viljoista (vehnä, ohra, ruis).



Gluteenittomat suklaamuffinssit

Rated 4 stars out of 5
4.0
(37)

16 kpl

15 min valmistus +

20 min paistaminen

Nämä suklaiset gluteenittomat muffinssit valmistuvat helposti ilman vaahdottamista.

Ainekset

16 kpl

1,5 dl

gluteenitonta jauhoseosta (esim. Sunnuntai)

1 dl 

perunajauhoja

0,5 dl

kaakaojauhetta (tumma sokeriton)

2,5 dl

sokeria

1,5 tl

leivinjauhetta

1 tl

vanilliinisokeria

100 g

suklaata rouhittuna

(gluteeniton suklaa)

1 prk (200 g)

kermaviiliä

2

kananmunaa

100 g

leivontamargariinia (sulatettu)

Kuorrutus


60 g suklaata (gluteeniton suklaa)


0,5 dl kuohukermaa 


strösseleitä (gluteeniton)



Lisäksi


Paperisia muffinivuokia tai muffinipelti

Gluteenittomat muffinssit on tässä kuorrutettu suklaalla.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Laita valmiiksi pelti ja 16 kpl muffinivuokia tai käytä muffinipeltiä (voitele muffinipellin kolot margariinilla).
  2. Sekoita keskenään gluteeniton jauhoseos, perunajauho, kaakaojauhe, sokeri, leivinjauhe ja vanilliinisokeri. 
  3. Rouhi suklaa ja lisää se jauhoseokseen. Sekoita.
  4. Sulata margariini (jos sulatat margariinin mikrossa, käytä mikrokupua).
  5. Lisää kermaviili, kananmunat ja sula margariini jauhoseoksen joukkoon. Sekoita vain sen verran (esim. isolla lusikalla), että saat ainekset sekaisin keskenään.
  6. Jaa taikina muffinivuokiin kahta lusikkaa apuna käyttäen (täytä vuoat vähän yli puolilleen).
  7. Paista 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 20 minuuttia, kunnes muffinssiin työnnettyyn puutikkuun ei tartu taikinaa. 



Kuorrutus (Kuorruta jäähtyneet muffinit halutessasi)


  1. Rouhi suklaa. 
  2. Kuumenna kerma höyryävän kuumaksi (älä keitä). Ota pois liedeltä.
  3. Lisää suklaarouhe kuuman kerman joukkoon Sekoittele lusikalla, kunnes suklaa sulaa ja seos on tasaista. Lämmitä seosta tarvittaessa sen verran, että suklaa juuri ja juuri sulaa. 
  4. Anna kuorrutuksen jäähtyä hetken aikaa, kunnes se pysyy sopivasti suklaamuffinin päällä lusikalla valuttaessa.
  5. Valuta suklaa muffinssien päälle lusikalla ja koristele gluteenittomilla strösseleillä.




Vinkit


  • Leivonnaisten koko vaikuttaa paistoaikaan. Gluteeniton suklaamuffinssi on kypsä, kun puutikkuun ei tartu taikinaa. Huomioi, että näissä suklaamuffineissa suklaarouheen sula suklaa voi tahrata puutikkua, vaikka muffinssi olisikin kypsä.
  • Mahdollinen irrotus muffinipelliltä tai vuoista onnistuu parhaiten, kun muffinssit ovat jäähtyneet. 
  • Alkuperäisessä ohjeessa on käytetty tummaa leivontasuklaata. Käyttämäsi suklaa vaikuttaa leivonnaisten makuun.
  • Jos teet muffinsseja keliakiaa sairastavalle, tarkista kaikkien aineiden gluteenittomuus ja pidä huolta, että leivonnaisiin ei joudu esim. jauhopölyä muista viljoista (vehnä, ohra, ruis).