Seuraa meitä

Gluteenittomat sämpylät

Rated 3.8333333333333335 stars out of 5
3.8
(6)

9 kpl

alle tunti

Nämä gluteenittomat sämpylät kohotetaan kuivahiivalla. Ne on helppo muotoilla käsiä sotkematta tekemällä lusikoiden avulla kasoja suoraan leivinpaperin päälle. Auringonkukansiemenet tuovat sämpylöihin rouheutta, mutta halutessasi voit jättää ne pois.

Ainekset      9 kpl 

3 dl

maitoa (tai vettä)

2 tl

psylliumia

0,75 tl

suolaa

1 rkl

siirappia (tai 1,5 rkl sokeria)

- - - 

3 dl 

gluteenitonta jauhoseosta (vaalea, esim. Sunnuntai)

1 pss (11 g)

kuivahiivaa

2 dl

kaurahiutaleita (gluteeniton)

0,5 dl

auringonkukansiemeniä (kuorittu)

0,5 dl

rypsiöljyä

Ohje

  1. Lämmitä maito (tai vesi) hieman kädenlämpöistä lämpimämmäksi (n. 42 astetta). 
  2. Lisää psyllium maidon joukkoon vispilällä sekoittaen. Lisää suola ja siirappi. Anna seoksen turvota noin 5 minuuttia. 
  3. Laita sillä välin valmiiksi pelti ja leivinpaperi. Sekoita kuivahiiva gluteenittoman jauhoseoksen joukkoon.
  4. Lisää taikinaan jauhoseos, johon kuivahiiva on sekoitettu. Lisää myös kaurahiutaleet. Sekoita taikinaa voimakkaasti parin minuutia ajan sähkövatkaimen taikinakoukuilla (spiraalimaiset koukut). 
  5. Lisää auringonkukansiemenet ja öljy. Jatka sekoittamista sen verran, että saat kaikki ainekset sekaisin. Älä kohota taikinaa, kohota vasta sämpylät! 
  6. Ota heti taikinasta kahden lusikan avulla 9 kasaa pellille leivinpaperin päälle. Kohota 20 min ilman leivinliinaa. Kuumenna sillä välin uuni 225 asteeseen. 
  7. Paista gluteenittomia sämpylöitä n. 12 min uunin keskitasolla, kunnes ne ovat kauniin ruskeita.  



Vinkit


  • Voit puolittaa psylliumin määrän, jos käytät psylliumia sisältävää jauhoseosta.
  • Jos leivot gluteenittomia sämpylöitä keliakiaa sairastavalle, pidä huolta, että leivonnaisiin ei joudu jäämiä gluteenista, esimerkiksi jauhopölyä (vehnä, ohra, ruis).




Katso myös 


Seuraa meitä

Gluteenittomat sämpylät

Rated 3.8333333333333335 stars out of 5
3.8
(6)

9 kpl

alle tunti

Nämä gluteenittomat sämpylät kohotetaan kuivahiivalla. Ne on helppo muotoilla käsiä sotkematta tekemällä lusikoiden avulla kasoja suoraan leivinpaperin päälle. Auringonkukansiemenet tuovat sämpylöihin rouheutta, mutta halutessasi voit jättää ne pois.

Ainekset      9 kpl 

3 dl

maitoa (tai vettä)

2 tl

psylliumia

0,75 tl

suolaa

1 rkl

siirappia (tai 1,5 rkl sokeria)

- - - 

3 dl 

gluteenitonta jauhoseosta (vaalea, esim. Sunnuntai)

1 pss (11 g)

kuivahiivaa

2 dl

kaurahiutaleita (gluteeniton)

0,5 dl

auringonkukansiemeniä (kuorittu)

0,5 dl

rypsiöljyä

Ohje

  1. Lämmitä maito (tai vesi) hieman kädenlämpöistä lämpimämmäksi (n. 42 astetta). 
  2. Lisää psyllium maidon joukkoon vispilällä sekoittaen. Lisää suola ja siirappi. Anna seoksen turvota noin 5 minuuttia. 
  3. Laita sillä välin valmiiksi pelti ja leivinpaperi. Sekoita kuivahiiva gluteenittoman jauhoseoksen joukkoon.
  4. Lisää taikinaan jauhoseos, johon kuivahiiva on sekoitettu. Lisää myös kaurahiutaleet. Sekoita taikinaa voimakkaasti parin minuutia ajan sähkövatkaimen taikinakoukuilla (spiraalimaiset koukut). 
  5. Lisää auringonkukansiemenet ja öljy. Jatka sekoittamista sen verran, että saat kaikki ainekset sekaisin. Älä kohota taikinaa, kohota vasta sämpylät! 
  6. Ota heti taikinasta kahden lusikan avulla 9 kasaa pellille leivinpaperin päälle. Kohota 20 min ilman leivinliinaa. Kuumenna sillä välin uuni 225 asteeseen. 
  7. Paista gluteenittomia sämpylöitä n. 12 min uunin keskitasolla, kunnes ne ovat kauniin ruskeita.  



Vinkit


  • Voit puolittaa psylliumin määrän, jos käytät psylliumia sisältävää jauhoseosta.
  • Jos leivot gluteenittomia sämpylöitä keliakiaa sairastavalle, pidä huolta, että leivonnaisiin ei joudu jäämiä gluteenista, esimerkiksi jauhopölyä (vehnä, ohra, ruis).




Katso myös 


Seuraa meitä

Gluteenittomat sämpylät

Rated 3.8333333333333335 stars out of 5
3.8
(6)

9 kpl

alle tunti

Nämä gluteenittomat sämpylät kohotetaan kuivahiivalla. Ne on helppo muotoilla käsiä sotkematta tekemällä lusikoiden avulla kasoja suoraan leivinpaperin päälle. Auringonkukansiemenet tuovat sämpylöihin rouheutta, mutta halutessasi voit jättää ne pois.

Ainekset      9 kpl 

3 dl

maitoa (tai vettä)

2 tl

psylliumia

0,75 tl

suolaa

1 rkl

siirappia (tai 1,5 rkl sokeria)

- - - 

3 dl 

gluteenitonta jauhoseosta (vaalea, esim. Sunnuntai)

1 pss (11 g)

kuivahiivaa

2 dl

kaurahiutaleita (gluteeniton)

0,5 dl

auringonkukansiemeniä (kuorittu)

0,5 dl

rypsiöljyä

Ohje

  1. Lämmitä maito (tai vesi) hieman kädenlämpöistä lämpimämmäksi (n. 42 astetta). 
  2. Lisää psyllium maidon joukkoon vispilällä sekoittaen. Lisää suola ja siirappi. Anna seoksen turvota noin 5 minuuttia. 
  3. Laita sillä välin valmiiksi pelti ja leivinpaperi. Sekoita kuivahiiva gluteenittoman jauhoseoksen joukkoon.
  4. Lisää taikinaan jauhoseos, johon kuivahiiva on sekoitettu. Lisää myös kaurahiutaleet. Sekoita taikinaa voimakkaasti parin minuutia ajan sähkövatkaimen taikinakoukuilla (spiraalimaiset koukut). 
  5. Lisää auringonkukansiemenet ja öljy. Jatka sekoittamista sen verran, että saat kaikki ainekset sekaisin. Älä kohota taikinaa, kohota vasta sämpylät! 
  6. Ota heti taikinasta kahden lusikan avulla 9 kasaa pellille leivinpaperin päälle. Kohota 20 min ilman leivinliinaa. Kuumenna sillä välin uuni 225 asteeseen. 
  7. Paista gluteenittomia sämpylöitä n. 12 min uunin keskitasolla, kunnes ne ovat kauniin ruskeita.  



Vinkit


  • Voit puolittaa psylliumin määrän, jos käytät psylliumia sisältävää jauhoseosta.
  • Jos leivot gluteenittomia sämpylöitä keliakiaa sairastavalle, pidä huolta, että leivonnaisiin ei joudu jäämiä gluteenista, esimerkiksi jauhopölyä (vehnä, ohra, ruis).




Katso myös