Seuraa meitä

Gluteenittomat pinaattiletut

Rated 4.6 stars out of 5
4.6
(10)

4 annosta

5 min (taikina) +

30 min (turvotus) +

30 min (paistaminen)


Tarjoa gluteenittomat pinaattiletut esimerkiksi puolukkahillon kanssa.

Ainekset      n. 36 pientä lettua

3

kananmunaa

5 dl

maitoa

1 dl

tattarijauhoa

1 dl

gluteenitonta jauhoseosta, vaalea

150 g

pinaattia (hienonnettu, pakaste)

1 tl

sokeria

0,75 tl

suolaa

ripaus

valkopippuria (jauhettu)

Paistamiseen: voita

Gluteenittomat pinaattiletut maistuvat puolukan kanssa.

Taikinan valmistus  (mielellään puoli tuntia ennen paistamista)

  1. Sulata pinaatti esim. mikrossa.
  2. Riko kananmunat kulhoon. Sekoita niiden rakenne rikki vispilällä. 
  3. Lisää kananmunien joukkoon ensin noin 1 dl maitoa, tattarijauho ja gluteeniton jauhoseos. Sekoita tasaiseksi. 
  4. Lisää sulatettu pinaatti, sokeri, suola ja ripaus valkopippuria. Sekoita.
  5. Lisää loppu maito ja sekoita.
  6. Anna taikinan turvota noin puoli tuntia.


Lettujen paistaminen  (katso lisävinkkejä täältä)


  1. Kuumenna paistinpannu.
  2. Lisää pannulle voita.
  3. Sekoita pinaattilettutaikinaa ja kaada sitä pannulle (noin 0,3 dl / pieni paistinpannun kolo).
  4. Kun letut ovat hyytyneet pinnalta, käännä ne.
  5. Pienennä lieden tehoa, kun pannu on sopivan kuuma (=olet saanut aikaan ensimmäiset hyvän väriset pinaattiletut).
  6. Poista pinaattiletut pannulta, kun toinenkin puoli on sopivan värinen. Paista muut letut vastaavasti.




Katso myös


Seuraa meitä

Gluteenittomat pinaattiletut

Rated 4.6 stars out of 5
4.6
(10)

4 annosta

5 min (taikina) +

30 min (turvotus) +

30 min (paistaminen)


Tarjoa gluteenittomat pinaattiletut esimerkiksi puolukkahillon kanssa.

Ainekset      n. 36 pientä lettua

3

kananmunaa

5 dl

maitoa

1 dl

tattarijauhoa

1 dl

gluteenitonta jauhoseosta, vaalea

150 g

pinaattia (hienonnettu, pakaste)

1 tl

sokeria

0,75 tl

suolaa

ripaus

valkopippuria (jauhettu)

Paistamiseen: voita

Gluteenittomat pinaattiletut maistuvat puolukan kanssa.

Taikinan valmistus  (mielellään puoli tuntia ennen paistamista)

  1. Sulata pinaatti esim. mikrossa.
  2. Riko kananmunat kulhoon. Sekoita niiden rakenne rikki vispilällä. 
  3. Lisää kananmunien joukkoon ensin noin 1 dl maitoa, tattarijauho ja gluteeniton jauhoseos. Sekoita tasaiseksi. 
  4. Lisää sulatettu pinaatti, sokeri, suola ja ripaus valkopippuria. Sekoita.
  5. Lisää loppu maito ja sekoita.
  6. Anna taikinan turvota noin puoli tuntia.


Lettujen paistaminen  (katso lisävinkkejä täältä)


  1. Kuumenna paistinpannu.
  2. Lisää pannulle voita.
  3. Sekoita pinaattilettutaikinaa ja kaada sitä pannulle (noin 0,3 dl / pieni paistinpannun kolo).
  4. Kun letut ovat hyytyneet pinnalta, käännä ne.
  5. Pienennä lieden tehoa, kun pannu on sopivan kuuma (=olet saanut aikaan ensimmäiset hyvän väriset pinaattiletut).
  6. Poista pinaattiletut pannulta, kun toinenkin puoli on sopivan värinen. Paista muut letut vastaavasti.




Katso myös


Seuraa meitä

Gluteenittomat pinaattiletut

Rated 4.6 stars out of 5
4.6
(10)

4 annosta

5 min (taikina) +

30 min (turvotus) +

30 min (paistaminen)


Tarjoa gluteenittomat pinaattiletut esimerkiksi puolukkahillon kanssa.

Ainekset      n. 36 pientä lettua

3

kananmunaa

5 dl

maitoa

1 dl

tattarijauhoa

1 dl

gluteenitonta jauhoseosta, vaalea

150 g

pinaattia (hienonnettu, pakaste)

1 tl

sokeria

0,75 tl

suolaa

ripaus

valkopippuria (jauhettu)

Paistamiseen: voita

Gluteenittomat pinaattiletut maistuvat puolukan kanssa.

Taikinan valmistus  (mielellään puoli tuntia ennen paistamista)

  1. Sulata pinaatti esim. mikrossa.
  2. Riko kananmunat kulhoon. Sekoita niiden rakenne rikki vispilällä. 
  3. Lisää kananmunien joukkoon ensin noin 1 dl maitoa, tattarijauho ja gluteeniton jauhoseos. Sekoita tasaiseksi. 
  4. Lisää sulatettu pinaatti, sokeri, suola ja ripaus valkopippuria. Sekoita.
  5. Lisää loppu maito ja sekoita.
  6. Anna taikinan turvota noin puoli tuntia.


Lettujen paistaminen  (katso lisävinkkejä täältä)


  1. Kuumenna paistinpannu.
  2. Lisää pannulle voita.
  3. Sekoita pinaattilettutaikinaa ja kaada sitä pannulle (noin 0,3 dl / pieni paistinpannun kolo).
  4. Kun letut ovat hyytyneet pinnalta, käännä ne.
  5. Pienennä lieden tehoa, kun pannu on sopivan kuuma (=olet saanut aikaan ensimmäiset hyvän väriset pinaattiletut).
  6. Poista pinaattiletut pannulta, kun toinenkin puoli on sopivan värinen. Paista muut letut vastaavasti.




Katso myös