Gluteenittomat letut

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

n. 40 pientä lettua

alle tunti

Parhaat gluteenittomat letut syntyvät, kun käytät taikinaan reilusti kanamunaa, mutta vain kohtuudella jauhoja. Anna taikinan tekeytyä vartti pöydällä, jotta gluteeniton jauho imee nestettä - tai tee taikina jääkaappiin odottamaan vaikka edellisenä päivänä!

Ainekset

5 dl

maitoa 

2 dl

gluteenitonta jauhoseosta (vaalea, esim. Sunnuntai)

3

kananmunaa

1 rkl

sokeria

0,5 tl

suolaa

Paistamiseen 


voita

Gluteenittomat letut vetävät vertoja vehnäjauhosta tehdyille sukulaisilleen.

Ohje

  1. Mittaa2 dl maitoa sekä gluteeniton jauhoseos kulhoon. Sekoita tasaiseksi vispilällä. 
  2. Lisää loppu maito sekä kananmunat, sokeri ja suola.
  3. Vispaa tasaiseksi. Jos paakkuja jää, sekoita sileäksi sauvasekoittimella.
  4. Anna taikinan tekeytyä noin 15 minuuttia. (Voit antaa taikinan odottaa jääkaapissa pidempäänkin.)


Paistaminen 


  1. Kuumenna paistinpannu. Lisää pannulle voita. 
  2. Sekoita taikinaa pohjaa myöten ennen kuin kaadat sitä pannulle.
  3. Paista lettuja. (Katso tarkemmat vinkit paistamiseen ruokajakoti.fi/Lettujen+paistaminen.)



Huomioi


  • Jos teet gluteenittomia lettuja henkilölle, jolla on keliakia, huolehdi raaka-aineiden ja välineiden puhtaudesta, jotta lettuihin ei päädy jäämiä vehnästä, ohrasta eikä rukiista. 


Gluteenittomat letut

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

n. 40 pientä lettua

alle tunti

Parhaat gluteenittomat letut syntyvät, kun käytät taikinaan reilusti kanamunaa, mutta vain kohtuudella jauhoja. Anna taikinan tekeytyä vartti pöydällä, jotta gluteeniton jauho imee nestettä - tai tee taikina jääkaappiin odottamaan vaikka edellisenä päivänä!

Ainekset

5 dl

maitoa 

2 dl

gluteenitonta jauhoseosta (vaalea, esim. Sunnuntai)

3

kananmunaa

1 rkl

sokeria

0,5 tl

suolaa

Paistamiseen 


voita

Gluteenittomat letut vetävät vertoja vehnäjauhosta tehdyille sukulaisilleen.

Ohje

  1. Mittaa2 dl maitoa sekä gluteeniton jauhoseos kulhoon. Sekoita tasaiseksi vispilällä. 
  2. Lisää loppu maito sekä kananmunat, sokeri ja suola.
  3. Vispaa tasaiseksi. Jos paakkuja jää, sekoita sileäksi sauvasekoittimella.
  4. Anna taikinan tekeytyä noin 15 minuuttia. (Voit antaa taikinan odottaa jääkaapissa pidempäänkin.)


Paistaminen 


  1. Kuumenna paistinpannu. Lisää pannulle voita. 
  2. Sekoita taikinaa pohjaa myöten ennen kuin kaadat sitä pannulle.
  3. Paista lettuja. (Katso tarkemmat vinkit paistamiseen ruokajakoti.fi/Lettujen+paistaminen.)



Huomioi


  • Jos teet gluteenittomia lettuja henkilölle, jolla on keliakia, huolehdi raaka-aineiden ja välineiden puhtaudesta, jotta lettuihin ei päädy jäämiä vehnästä, ohrasta eikä rukiista. 


Gluteenittomat letut

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

n. 40 pientä lettua

alle tunti

Parhaat gluteenittomat letut syntyvät, kun käytät taikinaan reilusti kanamunaa, mutta vain kohtuudella jauhoja. Anna taikinan tekeytyä vartti pöydällä, jotta gluteeniton jauho imee nestettä - tai tee taikina jääkaappiin odottamaan vaikka edellisenä päivänä!

Ainekset

5 dl

maitoa 

2 dl

gluteenitonta jauhoseosta (vaalea, esim. Sunnuntai)

3

kananmunaa

1 rkl

sokeria

0,5 tl

suolaa

Paistamiseen 


voita

Gluteenittomat letut vetävät vertoja vehnäjauhosta tehdyille sukulaisilleen.

Ohje

  1. Mittaa2 dl maitoa sekä gluteeniton jauhoseos kulhoon. Sekoita tasaiseksi vispilällä. 
  2. Lisää loppu maito sekä kananmunat, sokeri ja suola.
  3. Vispaa tasaiseksi. Jos paakkuja jää, sekoita sileäksi sauvasekoittimella.
  4. Anna taikinan tekeytyä noin 15 minuuttia. (Voit antaa taikinan odottaa jääkaapissa pidempäänkin.)


Paistaminen 


  1. Kuumenna paistinpannu. Lisää pannulle voita. 
  2. Sekoita taikinaa pohjaa myöten ennen kuin kaadat sitä pannulle.
  3. Paista lettuja. (Katso tarkemmat vinkit paistamiseen ruokajakoti.fi/Lettujen+paistaminen.)



Huomioi


  • Jos teet gluteenittomia lettuja henkilölle, jolla on keliakia, huolehdi raaka-aineiden ja välineiden puhtaudesta, jotta lettuihin ei päädy jäämiä vehnästä, ohrasta eikä rukiista.