Gluteenittomat keksit

Rated 4.285714285714286 stars out of 5
4.3
(7)

24 kpl

15 min (valmistelut) +

8 +  8 min (paistaminen)

 Gluteenittomat keksit maistuvat kaikille suklaakeksien ystäville.

Ainekset

125 g

voita (huoneenlämpöistä)

1,5 dl

sokeria

1 dl 

fariinisokeria

2,5 dl

perunajauhoja

1 dl

kaurajauhoja (gluteeniton)

2 rkl

kaakaojauhetta (tumma, sokeriton)

1 tl

ksantaania

1 tl

leivinjauhetta

1 tl

vanilliinisokeria

0,25 tl

suolaa

100 g 

tummaa suklaata (gluteeniton)

1

kananmuna

Gluteenittomat keksit suklaasta ksantaania apuna käyttäen.

Ohje

  1. Ota voi huoneenlämpöön ennen leipomista tai pehmennä sitä pari sekuntia mikrossa. Älä anna voin sulaa!
  2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Laita valmiiksi kaksi peltiä ja leivinpaperia. 
  3. Sekoita pehmeän voin joukkoon sokeri ja fariinisokeri. Kun voi on pehmeää, sekoittaminen onnistuu jopa isolla lusikalla. Jätä odottamaan.
  4. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet: perunajauho, kaurajauho, kaakaojauhe, ksantaani, leivinjauhe, vanilliinisokeri ja suola. Rouhi suklaa (ruokajakoti.fi/Suklaan+rouhiminen). Lisää myös se jauhojen joukkoon.
  5. Lisää voi-seoksen joukkoon kananmuna. Sekoita hieman ja lisää myös jauhoseos. Sekoita tasaiseksi.
  6. Tee taikinasta "lihapullan kokoisia" kasoja pellille leivinpaperin päälle. Jätä reilusti leviämisvaraa (24 keksille tarvitset kaksi peltiä).
  7. Paista 200 asteessa hieman uunin keskitasoa ylempänä noin 8 minuuttia. Paista gluteenittomat keksit vain juuri ja juuri kypsiksi, älä anna niiden tummua reunoilta.



Vinkit

 

  • Ksantaani-jauhe löytyy hyvinvarustetun kaupan leivontaosastolta.
  • Kuumat keksit ovat pehmeitä, mutta kovettuvat jäähtyessään.
  • Jos leivot suklaakeksejä keliakiaa sairastavalle, tarkista kaikkien aineiden gluteenittomuus ja pidä huolta, että leivonnaisiin ei joudu tavallista jauhopölyä (vehnä, ohra, ruis).

 



Gluteenittomat keksit

Rated 4.285714285714286 stars out of 5
4.3
(7)

24 kpl

15 min (valmistelut) +

8 +  8 min (paistaminen)

 Gluteenittomat keksit maistuvat kaikille suklaakeksien ystäville.

Ainekset

125 g

voita (huoneenlämpöistä)

1,5 dl

sokeria

1 dl 

fariinisokeria

2,5 dl

perunajauhoja

1 dl

kaurajauhoja (gluteeniton)

2 rkl

kaakaojauhetta (tumma, sokeriton)

1 tl

ksantaania

1 tl

leivinjauhetta

1 tl

vanilliinisokeria

0,25 tl

suolaa

100 g 

tummaa suklaata (gluteeniton)

1

kananmuna

Gluteenittomat keksit suklaasta ksantaania apuna käyttäen.

Ohje

  1. Ota voi huoneenlämpöön ennen leipomista tai pehmennä sitä pari sekuntia mikrossa. Älä anna voin sulaa!
  2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Laita valmiiksi kaksi peltiä ja leivinpaperia. 
  3. Sekoita pehmeän voin joukkoon sokeri ja fariinisokeri. Kun voi on pehmeää, sekoittaminen onnistuu jopa isolla lusikalla. Jätä odottamaan.
  4. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet: perunajauho, kaurajauho, kaakaojauhe, ksantaani, leivinjauhe, vanilliinisokeri ja suola. Rouhi suklaa (ruokajakoti.fi/Suklaan+rouhiminen). Lisää myös se jauhojen joukkoon.
  5. Lisää voi-seoksen joukkoon kananmuna. Sekoita hieman ja lisää myös jauhoseos. Sekoita tasaiseksi.
  6. Tee taikinasta "lihapullan kokoisia" kasoja pellille leivinpaperin päälle. Jätä reilusti leviämisvaraa (24 keksille tarvitset kaksi peltiä).
  7. Paista 200 asteessa hieman uunin keskitasoa ylempänä noin 8 minuuttia. Paista gluteenittomat keksit vain juuri ja juuri kypsiksi, älä anna niiden tummua reunoilta.



Vinkit

 

  • Ksantaani-jauhe löytyy hyvinvarustetun kaupan leivontaosastolta.
  • Kuumat keksit ovat pehmeitä, mutta kovettuvat jäähtyessään.
  • Jos leivot suklaakeksejä keliakiaa sairastavalle, tarkista kaikkien aineiden gluteenittomuus ja pidä huolta, että leivonnaisiin ei joudu tavallista jauhopölyä (vehnä, ohra, ruis).

 



Gluteenittomat keksit

Rated 4.285714285714286 stars out of 5
4.3
(7)

24 kpl

15 min (valmistelut) +

8 +  8 min (paistaminen)

 Gluteenittomat keksit maistuvat kaikille suklaakeksien ystäville.

Ainekset

125 g

voita (huoneenlämpöistä)

1,5 dl

sokeria

1 dl 

fariinisokeria

2,5 dl

perunajauhoja

1 dl

kaurajauhoja (gluteeniton)

2 rkl

kaakaojauhetta (tumma, sokeriton)

1 tl

ksantaania

1 tl

leivinjauhetta

1 tl

vanilliinisokeria

0,25 tl

suolaa

100 g 

tummaa suklaata (gluteeniton)

1

kananmuna

Gluteenittomat keksit suklaasta ksantaania apuna käyttäen.

Ohje

  1. Ota voi huoneenlämpöön ennen leipomista tai pehmennä sitä pari sekuntia mikrossa. Älä anna voin sulaa!
  2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Laita valmiiksi kaksi peltiä ja leivinpaperia. 
  3. Sekoita pehmeän voin joukkoon sokeri ja fariinisokeri. Kun voi on pehmeää, sekoittaminen onnistuu jopa isolla lusikalla. Jätä odottamaan.
  4. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet: perunajauho, kaurajauho, kaakaojauhe, ksantaani, leivinjauhe, vanilliinisokeri ja suola. Rouhi suklaa (ruokajakoti.fi/Suklaan+rouhiminen). Lisää myös se jauhojen joukkoon.
  5. Lisää voi-seoksen joukkoon kananmuna. Sekoita hieman ja lisää myös jauhoseos. Sekoita tasaiseksi.
  6. Tee taikinasta "lihapullan kokoisia" kasoja pellille leivinpaperin päälle. Jätä reilusti leviämisvaraa (24 keksille tarvitset kaksi peltiä).
  7. Paista 200 asteessa hieman uunin keskitasoa ylempänä noin 8 minuuttia. Paista gluteenittomat keksit vain juuri ja juuri kypsiksi, älä anna niiden tummua reunoilta.



Vinkit

 

  • Ksantaani-jauhe löytyy hyvinvarustetun kaupan leivontaosastolta.
  • Kuumat keksit ovat pehmeitä, mutta kovettuvat jäähtyessään.
  • Jos leivot suklaakeksejä keliakiaa sairastavalle, tarkista kaikkien aineiden gluteenittomuus ja pidä huolta, että leivonnaisiin ei joudu tavallista jauhopölyä (vehnä, ohra, ruis).