Seuraa meitä

Gluteenittomat kaurasämpylät

Rated 4.428571428571429 stars out of 5
4.4
(7)

16 kpl

15 min (valmistus) +

40 min (kohotus ja paisto)

Maukkaat ja pehmeät sämpylät onnistuvat myös gluteenittomina.

Ainekset      16 kpl 

5 dl

maitoa

50 g

hiivaa

2 rkl

psylliumia

1 rkl

sokeria

1,5 tl

suolaa

0,75 dl

rypsiöljyä

2 dl

kaurajauhoja (gluteeniton)

2 dl 

riisijauhoja

2 dl 

gluteenitonta jauhoseosta (vaalea, esim. Sunnuntai)

Gluteenittomat kaurasämpyltä ovat pehmeitä.

Ohjeet

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi kulhossa. Liota hiiva maidon joukkoon. 
  2. Lisää psyllium vispilällä sekoittaen. 
  3. Anna seoksen turvota noin 5 minuuttia. Laita valmiiksi 2 peltiä ja leivinpaperia. 
  4. Lisää sokeri, suola ja rypsiöljy. Sekoita. Lisää kaurajauho, riisijauho ja gluteeniton jauhoseos. 
  5. Sekoita taikinaa voimakkaasti sähkövatkaimen taikinakoukuilla noin kolmen minuutin ajan. 
  6. Muotoile taikinasta heti 16 sämpylää (kohota vasta sämpylät). 
  7. Anna sämpylöiden kohota 30 minuuttia puhtaan leivinliinan alla. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. 
  8. Paista sämpylöitä n. 12 min uunin keskitasolla, kunnes ne ovat kauniin ruskeita.  



Vinkit


  • Sämpylöitä kannattaa tehdä ohjeen mukaisesti 16, isommat sämpylät menettävät herkästi muotonsa ja laskevat uunista ottamisen jälkeen.
  • Kahta pellillistä ei kannata laittaa uuniin samaan aikaan, ellei sinulla ole hyvin toimivaa kiertoilmauunia.
  • Nämä sämpylät säilyvät mehevinä seuraavaan päivään. Sämpylät, joita ei syödä pian, kannattaa kuitenkin pakastaa.




Katso myös 


Seuraa meitä

Gluteenittomat kaurasämpylät

Rated 4.428571428571429 stars out of 5
4.4
(7)

16 kpl

15 min (valmistus) +

40 min (kohotus ja paisto)

Maukkaat ja pehmeät sämpylät onnistuvat myös gluteenittomina.

Ainekset      16 kpl 

5 dl

maitoa

50 g

hiivaa

2 rkl

psylliumia

1 rkl

sokeria

1,5 tl

suolaa

0,75 dl

rypsiöljyä

2 dl

kaurajauhoja (gluteeniton)

2 dl 

riisijauhoja

2 dl 

gluteenitonta jauhoseosta (vaalea, esim. Sunnuntai)

Gluteenittomat kaurasämpyltä ovat pehmeitä.

Ohjeet

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi kulhossa. Liota hiiva maidon joukkoon. 
  2. Lisää psyllium vispilällä sekoittaen. 
  3. Anna seoksen turvota noin 5 minuuttia. Laita valmiiksi 2 peltiä ja leivinpaperia. 
  4. Lisää sokeri, suola ja rypsiöljy. Sekoita. Lisää kaurajauho, riisijauho ja gluteeniton jauhoseos. 
  5. Sekoita taikinaa voimakkaasti sähkövatkaimen taikinakoukuilla noin kolmen minuutin ajan. 
  6. Muotoile taikinasta heti 16 sämpylää (kohota vasta sämpylät). 
  7. Anna sämpylöiden kohota 30 minuuttia puhtaan leivinliinan alla. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. 
  8. Paista sämpylöitä n. 12 min uunin keskitasolla, kunnes ne ovat kauniin ruskeita.  



Vinkit


  • Sämpylöitä kannattaa tehdä ohjeen mukaisesti 16, isommat sämpylät menettävät herkästi muotonsa ja laskevat uunista ottamisen jälkeen.
  • Kahta pellillistä ei kannata laittaa uuniin samaan aikaan, ellei sinulla ole hyvin toimivaa kiertoilmauunia.
  • Nämä sämpylät säilyvät mehevinä seuraavaan päivään. Sämpylät, joita ei syödä pian, kannattaa kuitenkin pakastaa.




Katso myös 


Seuraa meitä

Gluteenittomat kaurasämpylät

Rated 4.428571428571429 stars out of 5
4.4
(7)

16 kpl

15 min (valmistus) +

40 min (kohotus ja paisto)

Maukkaat ja pehmeät sämpylät onnistuvat myös gluteenittomina.

Ainekset      16 kpl 

5 dl

maitoa

50 g

hiivaa

2 rkl

psylliumia

1 rkl

sokeria

1,5 tl

suolaa

0,75 dl

rypsiöljyä

2 dl

kaurajauhoja (gluteeniton)

2 dl 

riisijauhoja

2 dl 

gluteenitonta jauhoseosta (vaalea, esim. Sunnuntai)

Gluteenittomat kaurasämpyltä ovat pehmeitä.

Ohjeet

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi kulhossa. Liota hiiva maidon joukkoon. 
  2. Lisää psyllium vispilällä sekoittaen. 
  3. Anna seoksen turvota noin 5 minuuttia. Laita valmiiksi 2 peltiä ja leivinpaperia. 
  4. Lisää sokeri, suola ja rypsiöljy. Sekoita. Lisää kaurajauho, riisijauho ja gluteeniton jauhoseos. 
  5. Sekoita taikinaa voimakkaasti sähkövatkaimen taikinakoukuilla noin kolmen minuutin ajan. 
  6. Muotoile taikinasta heti 16 sämpylää (kohota vasta sämpylät). 
  7. Anna sämpylöiden kohota 30 minuuttia puhtaan leivinliinan alla. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. 
  8. Paista sämpylöitä n. 12 min uunin keskitasolla, kunnes ne ovat kauniin ruskeita.  



Vinkit


  • Sämpylöitä kannattaa tehdä ohjeen mukaisesti 16, isommat sämpylät menettävät herkästi muotonsa ja laskevat uunista ottamisen jälkeen.
  • Kahta pellillistä ei kannata laittaa uuniin samaan aikaan, ellei sinulla ole hyvin toimivaa kiertoilmauunia.
  • Nämä sämpylät säilyvät mehevinä seuraavaan päivään. Sämpylät, joita ei syödä pian, kannattaa kuitenkin pakastaa.




Katso myös