Seuraa meitä

Gluteenittomat appelsiinimunkit

Rated 5 stars out of 5
5.0
(2)

n. 20 pientä munkkia

40 min


Gluteenittomat munkit voit uppopaistaa heti taikinan sekoitettuasi.

Taikina

20 kpl

50 g

voita sulatettuna

1 dl

sokeria

200 g (1 pkt)

appelsiinin makuista tuorejuustoa

2

kananmunaa

3 dl

gluteenitonta jauhoseosta, vaaleaa (esim. Sunnuntai)

1 tl

leivinjauhetta

1 tl

vaniljasokeria

1 tl

kardemummaa (rouhittu)

0,25 tl

suolaa

0,5 dl

appelsiinimehua

Uppopaistamiseen

1 litra

rypsiöljyä

Pinnalle

sokeria

Gluteenittomat munkit voit uppopaistaa heti taikinan valmistuttua.

Ohje

  1. Sulata voi. Jos sulatat voin mikrossa, käytä mikrokupua. 
  2. Lisää sokeri ja appelsiinituorejuusto voin joukkoon. Sekoita esim. lusikalla.
  3. Lisää kanamunat ja sekoita tasaiseksi. 
  4. Sekoita toisessa kulhossa keskenään gluteeniton jauho, leivinjauhe, vaniljasokeri, kardemumma ja suola. 
  5. Lisää jauhoseos tuorejuustoseokseen, lisää myös appelsiinimehu. 
  6. Sekoita tasaiseksi, mutta älä sekoittele ylimääräistä, jotta taikinan kuohkeus säilyy. Taikina on tahmeaa, siihen ei kannata koskea käsin.



Uppopaistaminen


  1. Kuumenna laakeassa kattilassa 1 litra rypsiöljyä. Huomioi turvallisuus (ruokajakoti.fi/Uppopaistaminen)
  2. Varaa lävikkö tai laakea lautanen (+ talouspaperia) munkkien valuttamista varten sekä reikäkauha paistamiseen.
  3. Aloita paistaminen, kun öljy on noin 170 asteista.
  4. Ota taikinasta kahden lusikan avulla noin ruokalusikallisen kokoisia nokareita. Laske nokareet kuumaan öljyyn - auta nokaretta irtoamaan lusikasta toisella lusikalla kaapaisemalla. Älä tiputa korkealta, vaan laske nokareet öljyyn varovasti!
  5. Laita muutamia nokareita kattilaan ja paista niitä noin 3 minuutin ajan. (Käännä ne reikäkauhalla paistamisen puolivälissä, kun alapuoli on kauniisti ruskistunut.) Muista pienentää lieden tehoa, jotta öljy ei kuumene liikaa.
  6. Nosta kypsät munkit öljykattilasta reikäkauhalla ja valuta. Paista loppu taikina vastaavasti.
  7. Pyörittele lämpimät appelsiinimunkit sokerissa.



Vinkit


  • Katso tarkemmat vinkit uppopaistamiseen täältä.
  • Gluteenittomat munkit pyöristyvät paistettaessa, joten muodosta ei kannata huolehtia liikaa, kun laitat nokareita öljyyn. Vältä kuitenkin pieniä taikinan rippeitä öljyssä, sillä ne mustuvat nopeasti. 
  • Nämä munkit ovat parhaimmillaan tuoreina.
  • Jos teet munkkeja keliakiaa sairastavalle, tarkista kaikkien raaka-aineiden gluteenittomuus sekä uppopaistorasvan puhtaus.




Katso myös


Seuraa meitä

Gluteenittomat appelsiinimunkit

Rated 5 stars out of 5
5.0
(2)

n. 20 pientä munkkia

40 min


Gluteenittomat munkit voit uppopaistaa heti taikinan sekoitettuasi.

Taikina

20 kpl

50 g

voita sulatettuna

1 dl

sokeria

200 g (1 pkt)

appelsiinin makuista tuorejuustoa

2

kananmunaa

3 dl

gluteenitonta jauhoseosta, vaaleaa (esim. Sunnuntai)

1 tl

leivinjauhetta

1 tl

vaniljasokeria

1 tl

kardemummaa (rouhittu)

0,25 tl

suolaa

0,5 dl

appelsiinimehua

Uppopaistamiseen

1 litra

rypsiöljyä

Pinnalle

sokeria

Gluteenittomat munkit voit uppopaistaa heti taikinan valmistuttua.

Ohje

  1. Sulata voi. Jos sulatat voin mikrossa, käytä mikrokupua. 
  2. Lisää sokeri ja appelsiinituorejuusto voin joukkoon. Sekoita esim. lusikalla.
  3. Lisää kanamunat ja sekoita tasaiseksi. 
  4. Sekoita toisessa kulhossa keskenään gluteeniton jauho, leivinjauhe, vaniljasokeri, kardemumma ja suola. 
  5. Lisää jauhoseos tuorejuustoseokseen, lisää myös appelsiinimehu. 
  6. Sekoita tasaiseksi, mutta älä sekoittele ylimääräistä, jotta taikinan kuohkeus säilyy. Taikina on tahmeaa, siihen ei kannata koskea käsin.



Uppopaistaminen


  1. Kuumenna laakeassa kattilassa 1 litra rypsiöljyä. Huomioi turvallisuus (ruokajakoti.fi/Uppopaistaminen)
  2. Varaa lävikkö tai laakea lautanen (+ talouspaperia) munkkien valuttamista varten sekä reikäkauha paistamiseen.
  3. Aloita paistaminen, kun öljy on noin 170 asteista.
  4. Ota taikinasta kahden lusikan avulla noin ruokalusikallisen kokoisia nokareita. Laske nokareet kuumaan öljyyn - auta nokaretta irtoamaan lusikasta toisella lusikalla kaapaisemalla. Älä tiputa korkealta, vaan laske nokareet öljyyn varovasti!
  5. Laita muutamia nokareita kattilaan ja paista niitä noin 3 minuutin ajan. (Käännä ne reikäkauhalla paistamisen puolivälissä, kun alapuoli on kauniisti ruskistunut.) Muista pienentää lieden tehoa, jotta öljy ei kuumene liikaa.
  6. Nosta kypsät munkit öljykattilasta reikäkauhalla ja valuta. Paista loppu taikina vastaavasti.
  7. Pyörittele lämpimät appelsiinimunkit sokerissa.



Vinkit


  • Katso tarkemmat vinkit uppopaistamiseen täältä.
  • Gluteenittomat munkit pyöristyvät paistettaessa, joten muodosta ei kannata huolehtia liikaa, kun laitat nokareita öljyyn. Vältä kuitenkin pieniä taikinan rippeitä öljyssä, sillä ne mustuvat nopeasti. 
  • Nämä munkit ovat parhaimmillaan tuoreina.
  • Jos teet munkkeja keliakiaa sairastavalle, tarkista kaikkien raaka-aineiden gluteenittomuus sekä uppopaistorasvan puhtaus.




Katso myös


Seuraa meitä

Gluteenittomat appelsiinimunkit

Rated 5 stars out of 5
5.0
(2)

n. 20 pientä munkkia

40 min


Gluteenittomat munkit voit uppopaistaa heti taikinan sekoitettuasi.

Taikina

20 kpl

50 g

voita sulatettuna

1 dl

sokeria

200 g (1 pkt)

appelsiinin makuista tuorejuustoa

2

kananmunaa

3 dl

gluteenitonta jauhoseosta, vaaleaa (esim. Sunnuntai)

1 tl

leivinjauhetta

1 tl

vaniljasokeria

1 tl

kardemummaa (rouhittu)

0,25 tl

suolaa

0,5 dl

appelsiinimehua

Uppopaistamiseen

1 litra

rypsiöljyä

Pinnalle

sokeria

Gluteenittomat munkit voit uppopaistaa heti taikinan valmistuttua.

Ohje

  1. Sulata voi. Jos sulatat voin mikrossa, käytä mikrokupua. 
  2. Lisää sokeri ja appelsiinituorejuusto voin joukkoon. Sekoita esim. lusikalla.
  3. Lisää kanamunat ja sekoita tasaiseksi. 
  4. Sekoita toisessa kulhossa keskenään gluteeniton jauho, leivinjauhe, vaniljasokeri, kardemumma ja suola. 
  5. Lisää jauhoseos tuorejuustoseokseen, lisää myös appelsiinimehu. 
  6. Sekoita tasaiseksi, mutta älä sekoittele ylimääräistä, jotta taikinan kuohkeus säilyy. Taikina on tahmeaa, siihen ei kannata koskea käsin.



Uppopaistaminen


  1. Kuumenna laakeassa kattilassa 1 litra rypsiöljyä. Huomioi turvallisuus (ruokajakoti.fi/Uppopaistaminen)
  2. Varaa lävikkö tai laakea lautanen (+ talouspaperia) munkkien valuttamista varten sekä reikäkauha paistamiseen.
  3. Aloita paistaminen, kun öljy on noin 170 asteista.
  4. Ota taikinasta kahden lusikan avulla noin ruokalusikallisen kokoisia nokareita. Laske nokareet kuumaan öljyyn - auta nokaretta irtoamaan lusikasta toisella lusikalla kaapaisemalla. Älä tiputa korkealta, vaan laske nokareet öljyyn varovasti!
  5. Laita muutamia nokareita kattilaan ja paista niitä noin 3 minuutin ajan. (Käännä ne reikäkauhalla paistamisen puolivälissä, kun alapuoli on kauniisti ruskistunut.) Muista pienentää lieden tehoa, jotta öljy ei kuumene liikaa.
  6. Nosta kypsät munkit öljykattilasta reikäkauhalla ja valuta. Paista loppu taikina vastaavasti.
  7. Pyörittele lämpimät appelsiinimunkit sokerissa.



Vinkit


  • Katso tarkemmat vinkit uppopaistamiseen täältä.
  • Gluteenittomat munkit pyöristyvät paistettaessa, joten muodosta ei kannata huolehtia liikaa, kun laitat nokareita öljyyn. Vältä kuitenkin pieniä taikinan rippeitä öljyssä, sillä ne mustuvat nopeasti. 
  • Nämä munkit ovat parhaimmillaan tuoreina.
  • Jos teet munkkeja keliakiaa sairastavalle, tarkista kaikkien raaka-aineiden gluteenittomuus sekä uppopaistorasvan puhtaus.




Katso myös