Seuraa meitä

Gluteeniton tiikerikakku

Rated 4 stars out of 5
4.0
(1)

n. 16 viipaletta

25 min (valmistelut) +

55 min (paistaminen)

Paras gluteeniton tiikerikakku syntyy, kun otat rasvan ja kananmunat huoneenlämpöön hyvissä ajoin. Taikina on pehmeää, joten saat kakkuun kauniit kuviot, vaikka vain lusikoit taikinan vuokaan kerroksittain.

Ainekset

250 g

margariinia tai voita (huoneenlämpöinen)

3 dl

sokeria

4

kananmunaa (huoneenlämpöinen)

- - -

3 dl

gluteenitonta jauhoseosta (vaalea, esim. Sunnuntai)

1 dl

perunajauhoja

2 tl

vanilliinisokeria

1,5tl

leivinjauhetta

- - -

0,5 dl

kaakaojauhetta (tumma sokeriton)

0,5 dl

maitoa (tai kylmää kahvia)

Vuokaan


margariinia tai voita (noin 1 rkl)


gluteenittomia korppujauhoja

Ohje

  1. Ota margariini (tai voi) sekä kananmunat huoneenlämpöön hyvissä ajoin, mielellään jo edellisenä päivänä.
  2. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  3. Voitele ja jauhota n. 2 litran kakkuvuoka gluteenittomilla korppujauhoilla.
  4. Sekoita keskenään gluteeniton jauhoseos, perunajauho, vanilliinisokeri ja leivinjauhe. Jätä odottamaan. 
  5. Vaahdota rasva ja sokeri sähkövatkaimella (tai yleiskoneella) vaaleaksi vaahdoksi (muutamia minuutteja).
  6. Riko kananmunat valmiiksi (esim. mukiin) ja sekoita niiden rakenne rikki. Lisää kananmunaa vähitellen rasva-sokerivaahtoon samalla koko ajan voimakkaasti sähkövatkaimella sekoittaen. HUOM! Jos taikina alkaa juoksettua (muuttuu ryynimäiseksi), aloita jauhojen lisääminen heti ja sekoita voimakkaasti, jotta rakenne tasoittuu.
  7. Lisää jauhoseos, jatka samalla sekoittamista hitaalla vauhdilla. 
  8. Ota kolmasosa taikinasta eri kulhoon. Lisää kaakaojauhe sekä maito pienemmän taikinamäärän joukkoon, sekoita hyvin.
  9. Laita puolet vaaleasta taikinasta kakkuvuokaan. Lisää tumma taikina vaalean päälle. Lisää vielä loppu vaalea taikina vuokaan. Onnistunut kakku kohoaa reilusti.
  10. Paista uunin alimmalla ritilätasolla 175 asteessa noin 55 minuuttia. Kypsää kakkua puutikulla kokeiltaessa tikkuun ei jää taikinaa. 
  11. Kumoa gluteeniton tiikerikakku hieman jäähtyneenä.



Vinkit


  • Laita kakkuvuoan alle paistamisen ajaksi lasinen piirakkavuoka. Näin mahdollisesti vuoasta yli nouseva taikina tai vuoan saumoista valuva rasva ei likaa uunia.
  • Gluteeniton tiikerikakku säilyy huoneenlämmössä useita päiviä, kun peität sen esimerkiksi kakkukuvulla.


Katso myös

Seuraa meitä

Gluteeniton tiikerikakku

Rated 4 stars out of 5
4.0
(1)

n. 16 viipaletta

25 min (valmistelut) +

55 min (paistaminen)

Paras gluteeniton tiikerikakku syntyy, kun otat rasvan ja kananmunat huoneenlämpöön hyvissä ajoin. Taikina on pehmeää, joten saat kakkuun kauniit kuviot, vaikka vain lusikoit taikinan vuokaan kerroksittain.

Ainekset

250 g

margariinia tai voita (huoneenlämpöinen)

3 dl

sokeria

4

kananmunaa (huoneenlämpöinen)

- - -

3 dl

gluteenitonta jauhoseosta (vaalea, esim. Sunnuntai)

1 dl

perunajauhoja

2 tl

vanilliinisokeria

1,5tl

leivinjauhetta

- - -

0,5 dl

kaakaojauhetta (tumma sokeriton)

0,5 dl

maitoa (tai kylmää kahvia)

Vuokaan


margariinia tai voita (noin 1 rkl)


gluteenittomia korppujauhoja

Ohje

  1. Ota margariini (tai voi) sekä kananmunat huoneenlämpöön hyvissä ajoin, mielellään jo edellisenä päivänä.
  2. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  3. Voitele ja jauhota n. 2 litran kakkuvuoka gluteenittomilla korppujauhoilla.
  4. Sekoita keskenään gluteeniton jauhoseos, perunajauho, vanilliinisokeri ja leivinjauhe. Jätä odottamaan. 
  5. Vaahdota rasva ja sokeri sähkövatkaimella (tai yleiskoneella) vaaleaksi vaahdoksi (muutamia minuutteja).
  6. Riko kananmunat valmiiksi (esim. mukiin) ja sekoita niiden rakenne rikki. Lisää kananmunaa vähitellen rasva-sokerivaahtoon samalla koko ajan voimakkaasti sähkövatkaimella sekoittaen. HUOM! Jos taikina alkaa juoksettua (muuttuu ryynimäiseksi), aloita jauhojen lisääminen heti ja sekoita voimakkaasti, jotta rakenne tasoittuu.
  7. Lisää jauhoseos, jatka samalla sekoittamista hitaalla vauhdilla. 
  8. Ota kolmasosa taikinasta eri kulhoon. Lisää kaakaojauhe sekä maito pienemmän taikinamäärän joukkoon, sekoita hyvin.
  9. Laita puolet vaaleasta taikinasta kakkuvuokaan. Lisää tumma taikina vaalean päälle. Lisää vielä loppu vaalea taikina vuokaan. Onnistunut kakku kohoaa reilusti.
  10. Paista uunin alimmalla ritilätasolla 175 asteessa noin 55 minuuttia. Kypsää kakkua puutikulla kokeiltaessa tikkuun ei jää taikinaa. 
  11. Kumoa gluteeniton tiikerikakku hieman jäähtyneenä.



Vinkit


  • Laita kakkuvuoan alle paistamisen ajaksi lasinen piirakkavuoka. Näin mahdollisesti vuoasta yli nouseva taikina tai vuoan saumoista valuva rasva ei likaa uunia.
  • Gluteeniton tiikerikakku säilyy huoneenlämmössä useita päiviä, kun peität sen esimerkiksi kakkukuvulla.


Katso myös

Seuraa meitä

Gluteeniton tiikerikakku

Rated 4 stars out of 5
4.0
(1)

n. 16 viipaletta

25 min (valmistelut) +

55 min (paistaminen)

Paras gluteeniton tiikerikakku syntyy, kun otat rasvan ja kananmunat huoneenlämpöön hyvissä ajoin. Taikina on pehmeää, joten saat kakkuun kauniit kuviot, vaikka vain lusikoit taikinan vuokaan kerroksittain.

Ainekset

250 g

margariinia tai voita (huoneenlämpöinen)

3 dl

sokeria

4

kananmunaa (huoneenlämpöinen)

- - -

3 dl

gluteenitonta jauhoseosta (vaalea, esim. Sunnuntai)

1 dl

perunajauhoja

2 tl

vanilliinisokeria

1,5tl

leivinjauhetta

- - -

0,5 dl

kaakaojauhetta (tumma sokeriton)

0,5 dl

maitoa (tai kylmää kahvia)

Vuokaan


margariinia tai voita (noin 1 rkl)


gluteenittomia korppujauhoja

Ohje

  1. Ota margariini (tai voi) sekä kananmunat huoneenlämpöön hyvissä ajoin, mielellään jo edellisenä päivänä.
  2. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  3. Voitele ja jauhota n. 2 litran kakkuvuoka gluteenittomilla korppujauhoilla.
  4. Sekoita keskenään gluteeniton jauhoseos, perunajauho, vanilliinisokeri ja leivinjauhe. Jätä odottamaan. 
  5. Vaahdota rasva ja sokeri sähkövatkaimella (tai yleiskoneella) vaaleaksi vaahdoksi (muutamia minuutteja).
  6. Riko kananmunat valmiiksi (esim. mukiin) ja sekoita niiden rakenne rikki. Lisää kananmunaa vähitellen rasva-sokerivaahtoon samalla koko ajan voimakkaasti sähkövatkaimella sekoittaen. HUOM! Jos taikina alkaa juoksettua (muuttuu ryynimäiseksi), aloita jauhojen lisääminen heti ja sekoita voimakkaasti, jotta rakenne tasoittuu.
  7. Lisää jauhoseos, jatka samalla sekoittamista hitaalla vauhdilla. 
  8. Ota kolmasosa taikinasta eri kulhoon. Lisää kaakaojauhe sekä maito pienemmän taikinamäärän joukkoon, sekoita hyvin.
  9. Laita puolet vaaleasta taikinasta kakkuvuokaan. Lisää tumma taikina vaalean päälle. Lisää vielä loppu vaalea taikina vuokaan. Onnistunut kakku kohoaa reilusti.
  10. Paista uunin alimmalla ritilätasolla 175 asteessa noin 55 minuuttia. Kypsää kakkua puutikulla kokeiltaessa tikkuun ei jää taikinaa. 
  11. Kumoa gluteeniton tiikerikakku hieman jäähtyneenä.



Vinkit


  • Laita kakkuvuoan alle paistamisen ajaksi lasinen piirakkavuoka. Näin mahdollisesti vuoasta yli nouseva taikina tai vuoan saumoista valuva rasva ei likaa uunia.
  • Gluteeniton tiikerikakku säilyy huoneenlämmössä useita päiviä, kun peität sen esimerkiksi kakkukuvulla.


Katso myös