Seuraa meitä

Gluteeniton täytekakkupohja

Rated 4.25 stars out of 5
4.3
(4)

4 munan kakkupohja

(noin 12:lle)

20 min (valmistus) 

35 min (paistaminen) 


Gluteeniton täytekakkupohja on hyvä perusta täytekakulle. Lopputulos ei häviä vehnäjauhoja sisältävälle pohjalle, joten ohje sopii mainiosti muillekin kuin gluteenitonta ruokavaliota noudattaville. 4 munan pohja sopii halkaisijaltaan noin 22 cm vuokaan.

Ainekset

4

kananmunaa (huoneenlämpöistä)

1,5 dl

sokeria

1 dl

vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta (esim. Sunnuntai)

0,75 dl

perunajauhoja

1 tl

leivinjauhetta

Voiteluun: 


margariinia


gluteenitonta korppujauhoa

Gluteeniton täytekakkupohja sopii täytekakkuun.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Voitele kakkuvuoka (halkaisija noin 22 cm) margariinilla ja korppujauhota se gluteenittomalla korppujauholla.
  3. Sekoita keskenään gluteeniton jauhoseos, perunajauho ja leivinjauhe.
  4. Riko kananmunat toiseen kulhoon. Lisää sokeri ja vaahdota sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi (ruokajakoti.fi/Muna-sokerivaahto).
  5. Siivilöi jauhoseos vaahdon joukkoon, sekoita varovasti esimerkiksi kaapimella.
  6. Kaada taikina korppujauhotettuun kakkuvuokaan.
  7. Paista täytekakkupohjaa 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 35 min. Pohja on kypsä, kun puutikulla kokeiltaessa tikkuun ei jää taikinaa.



Vinkit


  • Jos leivot kakkua keliakiaa sairastavalle, tarkista kaikkien aineiden gluteenittomuus ja ole tarkkana, että kakkuun ei joudu tavanomaista jauhopölyä.
  • Kumoa gluteeniton täytekakkupohja vuoasta hieman jäähtyneenä: Ripottele leivinpaperin päälle noin 1 tl sokeria ja kumoa kakku siihen jäähtymään.
  • Kakkupohja kannattaa leipoa hyvissä ajoin ennen kakun täyttämistä. Sitä on helpoin käsitellä seuraavana päivänä.
  • Kuvassa koristelua odottava gluteeniton täytekakku, jonka väleissä on mansikoita ja lakritsikastikkeella maustettua kermavaahtoa.




Katso myös


Seuraa meitä

Gluteeniton täytekakkupohja

Rated 4.25 stars out of 5
4.3
(4)

4 munan kakkupohja

(noin 12:lle)

20 min (valmistus) 

35 min (paistaminen) 


Gluteeniton täytekakkupohja on hyvä perusta täytekakulle. Lopputulos ei häviä vehnäjauhoja sisältävälle pohjalle, joten ohje sopii mainiosti muillekin kuin gluteenitonta ruokavaliota noudattaville. 4 munan pohja sopii halkaisijaltaan noin 22 cm vuokaan.

Ainekset

4

kananmunaa (huoneenlämpöistä)

1,5 dl

sokeria

1 dl

vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta (esim. Sunnuntai)

0,75 dl

perunajauhoja

1 tl

leivinjauhetta

Voiteluun: 


margariinia


gluteenitonta korppujauhoa

Gluteeniton täytekakkupohja sopii täytekakkuun.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Voitele kakkuvuoka (halkaisija noin 22 cm) margariinilla ja korppujauhota se gluteenittomalla korppujauholla.
  3. Sekoita keskenään gluteeniton jauhoseos, perunajauho ja leivinjauhe.
  4. Riko kananmunat toiseen kulhoon. Lisää sokeri ja vaahdota sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi (ruokajakoti.fi/Muna-sokerivaahto).
  5. Siivilöi jauhoseos vaahdon joukkoon, sekoita varovasti esimerkiksi kaapimella.
  6. Kaada taikina korppujauhotettuun kakkuvuokaan.
  7. Paista täytekakkupohjaa 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 35 min. Pohja on kypsä, kun puutikulla kokeiltaessa tikkuun ei jää taikinaa.



Vinkit


  • Jos leivot kakkua keliakiaa sairastavalle, tarkista kaikkien aineiden gluteenittomuus ja ole tarkkana, että kakkuun ei joudu tavanomaista jauhopölyä.
  • Kumoa gluteeniton täytekakkupohja vuoasta hieman jäähtyneenä: Ripottele leivinpaperin päälle noin 1 tl sokeria ja kumoa kakku siihen jäähtymään.
  • Kakkupohja kannattaa leipoa hyvissä ajoin ennen kakun täyttämistä. Sitä on helpoin käsitellä seuraavana päivänä.
  • Kuvassa koristelua odottava gluteeniton täytekakku, jonka väleissä on mansikoita ja lakritsikastikkeella maustettua kermavaahtoa.




Katso myös


Seuraa meitä

Gluteeniton täytekakkupohja

Rated 4.25 stars out of 5
4.3
(4)

4 munan kakkupohja

(noin 12:lle)

20 min (valmistus) 

35 min (paistaminen) 


Gluteeniton täytekakkupohja on hyvä perusta täytekakulle. Lopputulos ei häviä vehnäjauhoja sisältävälle pohjalle, joten ohje sopii mainiosti muillekin kuin gluteenitonta ruokavaliota noudattaville. 4 munan pohja sopii halkaisijaltaan noin 22 cm vuokaan.

Ainekset

4

kananmunaa (huoneenlämpöistä)

1,5 dl

sokeria

1 dl

vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta (esim. Sunnuntai)

0,75 dl

perunajauhoja

1 tl

leivinjauhetta

Voiteluun: 


margariinia


gluteenitonta korppujauhoa

Gluteeniton täytekakkupohja sopii täytekakkuun.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Voitele kakkuvuoka (halkaisija noin 22 cm) margariinilla ja korppujauhota se gluteenittomalla korppujauholla.
  3. Sekoita keskenään gluteeniton jauhoseos, perunajauho ja leivinjauhe.
  4. Riko kananmunat toiseen kulhoon. Lisää sokeri ja vaahdota sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi (ruokajakoti.fi/Muna-sokerivaahto).
  5. Siivilöi jauhoseos vaahdon joukkoon, sekoita varovasti esimerkiksi kaapimella.
  6. Kaada taikina korppujauhotettuun kakkuvuokaan.
  7. Paista täytekakkupohjaa 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 35 min. Pohja on kypsä, kun puutikulla kokeiltaessa tikkuun ei jää taikinaa.



Vinkit


  • Jos leivot kakkua keliakiaa sairastavalle, tarkista kaikkien aineiden gluteenittomuus ja ole tarkkana, että kakkuun ei joudu tavanomaista jauhopölyä.
  • Kumoa gluteeniton täytekakkupohja vuoasta hieman jäähtyneenä: Ripottele leivinpaperin päälle noin 1 tl sokeria ja kumoa kakku siihen jäähtymään.
  • Kakkupohja kannattaa leipoa hyvissä ajoin ennen kakun täyttämistä. Sitä on helpoin käsitellä seuraavana päivänä.
  • Kuvassa koristelua odottava gluteeniton täytekakku, jonka väleissä on mansikoita ja lakritsikastikkeella maustettua kermavaahtoa.




Katso myös