Seuraa meitä

Gluteeniton suklaakakku

Rated 4.5 stars out of 5
4.5
(2)

12 palaa (Ø 22 cm vuoka)

yli 2 tuntia 


Herkullinen gluteeniton suklaakakku täytetään reilulla määrällä pehmeää, suklaista moussea! Kakun teko on paras aloittaa jo tarjoilua edeltävänä päivänä, jotta täyte ehtii jämäköityä.

Pohja        

3

kananmunaa (huoneenlämpöistä)

2,5 dl

sokeria

2,5 dl

gluteenitonta jauhoseosta (vaalea, esim. Sunnuntai)

1 dl

kaakaojauhetta (tumma sokeriton)

2 tl

leivinjauhetta

1 dl

maitoa

125 g

leivontamargariinia tai voita (sulatettu)

Vuokaan


margariinia 

gluteenitonta korppujauhoja

Täyte

200 g

tuorejuustoa (maustamaton)

1 dl

sokeria

1 rkl

vanilliinisokeria

4 dl

vispikermaa

300 g

gluteenitonta suklaata (leivontasuklaa)

Kostutukseen


0,5 dl kahvia (tai maitoa)

0,5 dl maitoa

Kuorrutus

200 g

tuorejuustoa (maustamaton)

0,5 dl

sokeria

1,5 tl

vanilliinisokeria

2 dl

vispikermaa

200 g

gluteenitonta suklaata (leivontasuklaa)

Koristeluun esim. 


suklaaganachea

kuorrutuksesta tehtyjä pursotuksia, tuoreita marjoja,

syötäviä kukkia

Gluteenittoman kakun koristelu ei sisällä vehnää, ohraa tai ruista.
Gluteeniton suklaakakku kätkee reilun määrän täytettä.

Pohja

  1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Voitele halkaisijaltaan noin 22 cm kakkuvuoka ja jauhota se gluteenittomalla korppujauholla.
  2. Sulata rasva (125 g). Jätä odottamaan. 
  3. Vaahdota kananmunat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. 
  4. Mittaa toiseen kulhoon gluteeniton jauhoseos, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Sekoita ne keskenään.
  5. Lisää jauhoseos kananmuna-sokerivaahtoon. Lisää myös maito ja sula rasva. Sekoita kevyesti niin, että saat ainekset juuri ja juuri sekaisin. Kaada taikina kakkuvuokaan. 
  6. Paista 180 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 35 - 45 minuuttia (kunnes kakkua puutikulla kokeiltaessa tikkuun ei tartu taikinaa). Kumoa pohja hieman jäähtyneenä.


Täyttäminen


Kokoa kakku esimerkiksi irtopohjavuokaan, jossa se saa jämäköityä ennen koristelua.


  1. Leikkaa hyvin jäähtynyt kakkupohja vaakatasossa kolmeen osaan. Aseta yksi levyistä kakun pohjaksi. 
  2. Valmista kostutukseen tarvittava kahvi. Yhdistä se maidon kanssa. Kostuta pohjalevy noin 2 ruokalusikallisella maitokahvia (⅓ kostutuksesta).
  3. Sekoita tuorejuusto (200 g), sokeri (1 dl) ja vanilliinisokeri (1 rkl) kulhossa.
  4. Vaahdota kerma (4 dl) kermavaahdoksi. Sulata suklaa (300 g) valmiiksi. 
  5. Yhdistä tuorejuustoseos ja kermavaahto kevyesti sekoitellen. Lisää sulatettu suklaa ja sekoita voimakkaasti. 
  6. Lisää noin puolet täytteestä pohjan päälle. 
  7. Lisää keskimmäinen kakkulevy ja kostuta se (⅓ maitokahvista). Lisää loppu täyte. Lisää viimeinen kakkulevy ja kostuta se lopulla maitokahvilla. 
  8. Peitä kakku esimerkiksi kelmulla ja laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi, mieluiten seuraavaan päivään, jotta täyte jämäköityy ja kosteus tasaantuu.


Kuorrutus


Suklaakakku on paras kuorruttaa vasta, kun täyte on jämäköitynyt. 

  1. Aseta kakku tarjoiluastialle ja irrota se vuoasta.
  2. Valmista kuorrutus kuten täyte: Sekoita tuorejuusto, sokeri (0,5 dl) ja vanilliinisokeri (1,5 tl) kulhossa. Vaahdota kerma (2 dl). Sulata suklaa (200 g). Yhdistä tuorejuustoseos ja kermavaahto kevyesti sekoitellen. Lisää sulatettu suklaa ja sekoita.
  3. Levitä kuorrutus kakun reunoille ja päälle (lastaa tai palettiveistä apuna käyttäen). Voit pursottaa mahdollisesti yli jäävän kuorrutteen kakun koristeiksi.
  4. Koristele suklaakakku esimerkiksi suklaavalumilla (ruokajakoti.fi/Suklaaganache, puoli annosta), pursotuksilla, tuoreilla marjoilla ja syötävillä kukilla.  



Vinkit


  • Kuvan vaaleisiin pursotuksiin on käytetty valkosuklaasta valmistettua kuorrutetta (valmista vastaavasti kuin suklaasta tehty kakun kuorrutus). 
    • 50 g tuorejuustoa
    • 1 rkl sokeria
    • 1 tl vanilliinisokeria 
    • 1 dl vispikermaa 
    • 100 g valkosuklaata (gluteeniton)
  • Jos teet suklaakakkua gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle, tarkista kaikkien raaka-aineiden gluteenittomuus ja ole tarkkana, että kakkuun ei joudu jäämiä vehnästä, ohrasta ja rukiista. 




Katso myös


Seuraa meitä

Gluteeniton suklaakakku

Rated 4.5 stars out of 5
4.5
(2)

12 palaa (Ø 22 cm vuoka)

yli 2 tuntia 


Herkullinen gluteeniton suklaakakku täytetään reilulla määrällä pehmeää, suklaista moussea! Kakun teko on paras aloittaa jo tarjoilua edeltävänä päivänä, jotta täyte ehtii jämäköityä.

Pohja        

3

kananmunaa (huoneenlämpöistä)

2,5 dl

sokeria

2,5 dl

gluteenitonta jauhoseosta (vaalea, esim. Sunnuntai)

1 dl

kaakaojauhetta (tumma sokeriton)

2 tl

leivinjauhetta

1 dl

maitoa

125 g

leivontamargariinia tai voita (sulatettu)

Vuokaan


margariinia 

gluteenitonta korppujauhoja

Täyte

200 g

tuorejuustoa (maustamaton)

1 dl

sokeria

1 rkl

vanilliinisokeria

4 dl

vispikermaa

300 g

gluteenitonta suklaata (leivontasuklaa)

Kostutukseen


0,5 dl kahvia (tai maitoa)

0,5 dl maitoa

Kuorrutus

200 g

tuorejuustoa (maustamaton)

0,5 dl

sokeria

1,5 tl

vanilliinisokeria

2 dl

vispikermaa

200 g

gluteenitonta suklaata (leivontasuklaa)

Koristeluun esim. 


suklaaganachea

kuorrutuksesta tehtyjä pursotuksia, tuoreita marjoja,

syötäviä kukkia

Gluteenittoman kakun koristelu ei sisällä vehnää, ohraa tai ruista.
Gluteeniton suklaakakku kätkee reilun määrän täytettä.

Pohja

  1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Voitele halkaisijaltaan noin 22 cm kakkuvuoka ja jauhota se gluteenittomalla korppujauholla.
  2. Sulata rasva (125 g). Jätä odottamaan. 
  3. Vaahdota kananmunat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. 
  4. Mittaa toiseen kulhoon gluteeniton jauhoseos, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Sekoita ne keskenään.
  5. Lisää jauhoseos kananmuna-sokerivaahtoon. Lisää myös maito ja sula rasva. Sekoita kevyesti niin, että saat ainekset juuri ja juuri sekaisin. Kaada taikina kakkuvuokaan. 
  6. Paista 180 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 35 - 45 minuuttia (kunnes kakkua puutikulla kokeiltaessa tikkuun ei tartu taikinaa). Kumoa pohja hieman jäähtyneenä.


Täyttäminen


Kokoa kakku esimerkiksi irtopohjavuokaan, jossa se saa jämäköityä ennen koristelua.


  1. Leikkaa hyvin jäähtynyt kakkupohja vaakatasossa kolmeen osaan. Aseta yksi levyistä kakun pohjaksi. 
  2. Valmista kostutukseen tarvittava kahvi. Yhdistä se maidon kanssa. Kostuta pohjalevy noin 2 ruokalusikallisella maitokahvia (⅓ kostutuksesta).
  3. Sekoita tuorejuusto (200 g), sokeri (1 dl) ja vanilliinisokeri (1 rkl) kulhossa.
  4. Vaahdota kerma (4 dl) kermavaahdoksi. Sulata suklaa (300 g) valmiiksi. 
  5. Yhdistä tuorejuustoseos ja kermavaahto kevyesti sekoitellen. Lisää sulatettu suklaa ja sekoita voimakkaasti. 
  6. Lisää noin puolet täytteestä pohjan päälle. 
  7. Lisää keskimmäinen kakkulevy ja kostuta se (⅓ maitokahvista). Lisää loppu täyte. Lisää viimeinen kakkulevy ja kostuta se lopulla maitokahvilla. 
  8. Peitä kakku esimerkiksi kelmulla ja laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi, mieluiten seuraavaan päivään, jotta täyte jämäköityy ja kosteus tasaantuu.


Kuorrutus


Suklaakakku on paras kuorruttaa vasta, kun täyte on jämäköitynyt. 

  1. Aseta kakku tarjoiluastialle ja irrota se vuoasta.
  2. Valmista kuorrutus kuten täyte: Sekoita tuorejuusto, sokeri (0,5 dl) ja vanilliinisokeri (1,5 tl) kulhossa. Vaahdota kerma (2 dl). Sulata suklaa (200 g). Yhdistä tuorejuustoseos ja kermavaahto kevyesti sekoitellen. Lisää sulatettu suklaa ja sekoita.
  3. Levitä kuorrutus kakun reunoille ja päälle (lastaa tai palettiveistä apuna käyttäen). Voit pursottaa mahdollisesti yli jäävän kuorrutteen kakun koristeiksi.
  4. Koristele suklaakakku esimerkiksi suklaavalumilla (ruokajakoti.fi/Suklaaganache, puoli annosta), pursotuksilla, tuoreilla marjoilla ja syötävillä kukilla.  



Vinkit


  • Kuvan vaaleisiin pursotuksiin on käytetty valkosuklaasta valmistettua kuorrutetta (valmista vastaavasti kuin suklaasta tehty kakun kuorrutus). 
    • 50 g tuorejuustoa
    • 1 rkl sokeria
    • 1 tl vanilliinisokeria 
    • 1 dl vispikermaa 
    • 100 g valkosuklaata (gluteeniton)
  • Jos teet suklaakakkua gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle, tarkista kaikkien raaka-aineiden gluteenittomuus ja ole tarkkana, että kakkuun ei joudu jäämiä vehnästä, ohrasta ja rukiista. 




Katso myös


Seuraa meitä

Gluteeniton suklaakakku

Rated 4.5 stars out of 5
4.5
(2)

12 palaa (Ø 22 cm vuoka)

yli 2 tuntia 


Herkullinen gluteeniton suklaakakku täytetään reilulla määrällä pehmeää, suklaista moussea! Kakun teko on paras aloittaa jo tarjoilua edeltävänä päivänä, jotta täyte ehtii jämäköityä.

Pohja        

3

kananmunaa (huoneenlämpöistä)

2,5 dl

sokeria

2,5 dl

gluteenitonta jauhoseosta (vaalea, esim. Sunnuntai)

1 dl

kaakaojauhetta (tumma sokeriton)

2 tl

leivinjauhetta

1 dl

maitoa

125 g

leivontamargariinia tai voita (sulatettu)

Vuokaan


margariinia 

gluteenitonta korppujauhoja

Täyte

200 g

tuorejuustoa (maustamaton)

1 dl

sokeria

1 rkl

vanilliinisokeria

4 dl

vispikermaa

300 g

gluteenitonta suklaata (leivontasuklaa)

Kostutukseen


0,5 dl kahvia (tai maitoa)

0,5 dl maitoa

Kuorrutus

200 g

tuorejuustoa (maustamaton)

0,5 dl

sokeria

1,5 tl

vanilliinisokeria

2 dl

vispikermaa

200 g

gluteenitonta suklaata (leivontasuklaa)

Koristeluun esim. 


suklaaganachea

kuorrutuksesta tehtyjä pursotuksia, tuoreita marjoja,

syötäviä kukkia

Gluteenittoman kakun koristelu ei sisällä vehnää, ohraa tai ruista.
Gluteeniton suklaakakku kätkee reilun määrän täytettä.

Pohja

  1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Voitele halkaisijaltaan noin 22 cm kakkuvuoka ja jauhota se gluteenittomalla korppujauholla.
  2. Sulata rasva (125 g). Jätä odottamaan. 
  3. Vaahdota kananmunat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. 
  4. Mittaa toiseen kulhoon gluteeniton jauhoseos, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Sekoita ne keskenään.
  5. Lisää jauhoseos kananmuna-sokerivaahtoon. Lisää myös maito ja sula rasva. Sekoita kevyesti niin, että saat ainekset juuri ja juuri sekaisin. Kaada taikina kakkuvuokaan. 
  6. Paista 180 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 35 - 45 minuuttia (kunnes kakkua puutikulla kokeiltaessa tikkuun ei tartu taikinaa). Kumoa pohja hieman jäähtyneenä.


Täyttäminen


Kokoa kakku esimerkiksi irtopohjavuokaan, jossa se saa jämäköityä ennen koristelua.


  1. Leikkaa hyvin jäähtynyt kakkupohja vaakatasossa kolmeen osaan. Aseta yksi levyistä kakun pohjaksi. 
  2. Valmista kostutukseen tarvittava kahvi. Yhdistä se maidon kanssa. Kostuta pohjalevy noin 2 ruokalusikallisella maitokahvia (⅓ kostutuksesta).
  3. Sekoita tuorejuusto (200 g), sokeri (1 dl) ja vanilliinisokeri (1 rkl) kulhossa.
  4. Vaahdota kerma (4 dl) kermavaahdoksi. Sulata suklaa (300 g) valmiiksi. 
  5. Yhdistä tuorejuustoseos ja kermavaahto kevyesti sekoitellen. Lisää sulatettu suklaa ja sekoita voimakkaasti. 
  6. Lisää noin puolet täytteestä pohjan päälle. 
  7. Lisää keskimmäinen kakkulevy ja kostuta se (⅓ maitokahvista). Lisää loppu täyte. Lisää viimeinen kakkulevy ja kostuta se lopulla maitokahvilla. 
  8. Peitä kakku esimerkiksi kelmulla ja laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi, mieluiten seuraavaan päivään, jotta täyte jämäköityy ja kosteus tasaantuu.


Kuorrutus


Suklaakakku on paras kuorruttaa vasta, kun täyte on jämäköitynyt. 

  1. Aseta kakku tarjoiluastialle ja irrota se vuoasta.
  2. Valmista kuorrutus kuten täyte: Sekoita tuorejuusto, sokeri (0,5 dl) ja vanilliinisokeri (1,5 tl) kulhossa. Vaahdota kerma (2 dl). Sulata suklaa (200 g). Yhdistä tuorejuustoseos ja kermavaahto kevyesti sekoitellen. Lisää sulatettu suklaa ja sekoita.
  3. Levitä kuorrutus kakun reunoille ja päälle (lastaa tai palettiveistä apuna käyttäen). Voit pursottaa mahdollisesti yli jäävän kuorrutteen kakun koristeiksi.
  4. Koristele suklaakakku esimerkiksi suklaavalumilla (ruokajakoti.fi/Suklaaganache, puoli annosta), pursotuksilla, tuoreilla marjoilla ja syötävillä kukilla.  



Vinkit


  • Kuvan vaaleisiin pursotuksiin on käytetty valkosuklaasta valmistettua kuorrutetta (valmista vastaavasti kuin suklaasta tehty kakun kuorrutus). 
    • 50 g tuorejuustoa
    • 1 rkl sokeria
    • 1 tl vanilliinisokeria 
    • 1 dl vispikermaa 
    • 100 g valkosuklaata (gluteeniton)
  • Jos teet suklaakakkua gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle, tarkista kaikkien raaka-aineiden gluteenittomuus ja ole tarkkana, että kakkuun ei joudu jäämiä vehnästä, ohrasta ja rukiista. 




Katso myös