Gluteeniton suklaajuustokakku

Rated 5 stars out of 5
5.0
(2)

ø 20-22 cm kakku (10 palaa)

30 min (valmistelut)

+ hyytyminen n. 4 tuntia


Gluteeniton 


Tämä herkullinen suklaajuustokakku on gluteeniton, mutta maistuu loistavasti myös niille, joilla ei ole ruokarajoitteita.

Pohja

150 g

gluteenittomia suklaakeksejä (esim. Finax)

40 g

leivontamargariinia

Täyte

200 g

tuorejuustoa (maustamaton)

0,75 dl

sokeria

1 rkl

vanilliinisokeria

4 dl

vispikermaa

liivatelehteä

2 rkl

kahvia tai vettä

200 g

gluteenitonta leivontasuklaata (44 % kaakaota)

Koristeluun esim.


Vadelmia, gluteenitonta suklaata, vaahtokarkkeja tai marenkeja

Gluteeniton suklaajuustokakku sopii keliakiaa sairastavalle.

Ohje

  1. Käytä halkaisijaltaan 20 - 22 cm irtopohjavuokaa: Pingota vuoan pohjalle leivinpaperi. Sipaise vuoan reunat hyvin ohuesti rypsiöljyllä tai käytä reunakalvoa.
  2. Jauha gluteenittomat keksit pieneksi murskaksi (monitoimikoneella, sauvasekoittimen teholeikkurilla tai muovipussissa kaulimella). 
  3. Sulata 40 g margariinia (vajaa 3 rkl). Sekoita se keksinmurujen joukkoon.
  4. Painele muruseos vuoan pohjalle lusikalla.

 

Täyte


  1. Laita liivatelehdet likoamaan kulhoon reiluun määrään kylmää vettä vähintään 5 minuutiksi (ruokajakoti.fi/Liivatteen+kaytto).
  2. Sekoita tuorejuusto, sokeri ja vanilliinisokeri keskenään kulhossa.
  3. Vaahdota vispikerma toisessa kulhossa. Sekoita kermavaahto tuorejuustoseoksen joukkoon kevyesti käännellen. 
  4. Sulata suklaa (ruokajakoti.fi/Suklaan+sulatus), jätä odottamaan.
  5. Kuumenna 2 rkl kahvia (tai vettä) kiehuvaksi. Purista liivatelehdet "kuiviksi" ja lisää ne kuuman kahvin joukkoon. Älä enää keitä. Sekoita hyvin, jotta liivate liukenee. 
  6. Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon, samalla hyvin sekoittaen (esim. vispilällä). Lisää sulatettu suklaa, sekoita samalla voimakkaasti.
  7. Kaada täyte heti keksipohjan päälle. Tasoita pinta. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään neljän tunnin ajan, mielellään yön yli.
  8. Aseta kakku tarjoiluastian päälle ja irrota se hyytyneenä vuoasta. Koristele gluteeniton suklaajuustokakku koristeilla, jotka eivät sisällä gluteenia.



Vinkit


  • Jos teet kakkua henkilölle, jolla on keliakia, ole tarkka, että kakkuun ei joudu jäämiä gluteenista (vehnä, ohra, ruis). Tarkista kaikkien ainesten gluteenittomuus.
  • Suklaajuustokakussa on käytetty gluteenitonta leivontasuklaata, jossa on 44 % kaakaota.


Gluteeniton suklaajuustokakku

Rated 5 stars out of 5
5.0
(2)

ø 20-22 cm kakku (10 palaa)

30 min (valmistelut)

+ hyytyminen n. 4 tuntia


Gluteeniton 


Tämä herkullinen suklaajuustokakku on gluteeniton, mutta maistuu loistavasti myös niille, joilla ei ole ruokarajoitteita.

Pohja

150 g

gluteenittomia suklaakeksejä (esim. Finax)

40 g

leivontamargariinia

Täyte

200 g

tuorejuustoa (maustamaton)

0,75 dl

sokeria

1 rkl

vanilliinisokeria

4 dl

vispikermaa

liivatelehteä

2 rkl

kahvia tai vettä

200 g

gluteenitonta leivontasuklaata (44 % kaakaota)

Koristeluun esim.


Vadelmia, gluteenitonta suklaata, vaahtokarkkeja tai marenkeja

Gluteeniton suklaajuustokakku sopii keliakiaa sairastavalle.

Ohje

  1. Käytä halkaisijaltaan 20 - 22 cm irtopohjavuokaa: Pingota vuoan pohjalle leivinpaperi. Sipaise vuoan reunat hyvin ohuesti rypsiöljyllä tai käytä reunakalvoa.
  2. Jauha gluteenittomat keksit pieneksi murskaksi (monitoimikoneella, sauvasekoittimen teholeikkurilla tai muovipussissa kaulimella). 
  3. Sulata 40 g margariinia (vajaa 3 rkl). Sekoita se keksinmurujen joukkoon.
  4. Painele muruseos vuoan pohjalle lusikalla.

 

Täyte


  1. Laita liivatelehdet likoamaan kulhoon reiluun määrään kylmää vettä vähintään 5 minuutiksi (ruokajakoti.fi/Liivatteen+kaytto).
  2. Sekoita tuorejuusto, sokeri ja vanilliinisokeri keskenään kulhossa.
  3. Vaahdota vispikerma toisessa kulhossa. Sekoita kermavaahto tuorejuustoseoksen joukkoon kevyesti käännellen. 
  4. Sulata suklaa (ruokajakoti.fi/Suklaan+sulatus), jätä odottamaan.
  5. Kuumenna 2 rkl kahvia (tai vettä) kiehuvaksi. Purista liivatelehdet "kuiviksi" ja lisää ne kuuman kahvin joukkoon. Älä enää keitä. Sekoita hyvin, jotta liivate liukenee. 
  6. Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon, samalla hyvin sekoittaen (esim. vispilällä). Lisää sulatettu suklaa, sekoita samalla voimakkaasti.
  7. Kaada täyte heti keksipohjan päälle. Tasoita pinta. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään neljän tunnin ajan, mielellään yön yli.
  8. Aseta kakku tarjoiluastian päälle ja irrota se hyytyneenä vuoasta. Koristele gluteeniton suklaajuustokakku koristeilla, jotka eivät sisällä gluteenia.



Vinkit


  • Jos teet kakkua henkilölle, jolla on keliakia, ole tarkka, että kakkuun ei joudu jäämiä gluteenista (vehnä, ohra, ruis). Tarkista kaikkien ainesten gluteenittomuus.
  • Suklaajuustokakussa on käytetty gluteenitonta leivontasuklaata, jossa on 44 % kaakaota.


Gluteeniton suklaajuustokakku

Rated 5 stars out of 5
5.0
(2)

ø 20-22 cm kakku (10 palaa)

30 min (valmistelut)

+ hyytyminen n. 4 tuntia


Gluteeniton 


Tämä herkullinen suklaajuustokakku on gluteeniton, mutta maistuu loistavasti myös niille, joilla ei ole ruokarajoitteita.

Pohja

150 g

gluteenittomia suklaakeksejä (esim. Finax)

40 g

leivontamargariinia

Täyte

200 g

tuorejuustoa (maustamaton)

0,75 dl

sokeria

1 rkl

vanilliinisokeria

4 dl

vispikermaa

liivatelehteä

2 rkl

kahvia tai vettä

200 g

gluteenitonta leivontasuklaata (44 % kaakaota)

Koristeluun esim.


Vadelmia, gluteenitonta suklaata, vaahtokarkkeja tai marenkeja

Gluteeniton suklaajuustokakku sopii keliakiaa sairastavalle.

Ohje

  1. Käytä halkaisijaltaan 20 - 22 cm irtopohjavuokaa: Pingota vuoan pohjalle leivinpaperi. Sipaise vuoan reunat hyvin ohuesti rypsiöljyllä tai käytä reunakalvoa.
  2. Jauha gluteenittomat keksit pieneksi murskaksi (monitoimikoneella, sauvasekoittimen teholeikkurilla tai muovipussissa kaulimella). 
  3. Sulata 40 g margariinia (vajaa 3 rkl). Sekoita se keksinmurujen joukkoon.
  4. Painele muruseos vuoan pohjalle lusikalla.

 

Täyte


  1. Laita liivatelehdet likoamaan kulhoon reiluun määrään kylmää vettä vähintään 5 minuutiksi (ruokajakoti.fi/Liivatteen+kaytto).
  2. Sekoita tuorejuusto, sokeri ja vanilliinisokeri keskenään kulhossa.
  3. Vaahdota vispikerma toisessa kulhossa. Sekoita kermavaahto tuorejuustoseoksen joukkoon kevyesti käännellen. 
  4. Sulata suklaa (ruokajakoti.fi/Suklaan+sulatus), jätä odottamaan.
  5. Kuumenna 2 rkl kahvia (tai vettä) kiehuvaksi. Purista liivatelehdet "kuiviksi" ja lisää ne kuuman kahvin joukkoon. Älä enää keitä. Sekoita hyvin, jotta liivate liukenee. 
  6. Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon, samalla hyvin sekoittaen (esim. vispilällä). Lisää sulatettu suklaa, sekoita samalla voimakkaasti.
  7. Kaada täyte heti keksipohjan päälle. Tasoita pinta. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään neljän tunnin ajan, mielellään yön yli.
  8. Aseta kakku tarjoiluastian päälle ja irrota se hyytyneenä vuoasta. Koristele gluteeniton suklaajuustokakku koristeilla, jotka eivät sisällä gluteenia.



Vinkit


  • Jos teet kakkua henkilölle, jolla on keliakia, ole tarkka, että kakkuun ei joudu jäämiä gluteenista (vehnä, ohra, ruis). Tarkista kaikkien ainesten gluteenittomuus.
  • Suklaajuustokakussa on käytetty gluteenitonta leivontasuklaata, jossa on 44 % kaakaota.