Gluteeniton saaristolaisleipä

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

1 leipä (20 viipaletta)

20 min (valmistelut)

+ 2 tuntia (kohotus ja paistaminen)




Gluteeniton saaristolaisleipä saa tumman värinsä pähkinäisen makuisesta teff-jauhosta sekä siirapista. Resepti onnistuu vaikka yhdessä kattilassa!


Ainekset  

5 dl

piimää

1 rkl

psylliumia

1,5 dl (210 g)

siirappia (tumma)

1,5tl

suolaa

1pss

kuivahiivaa

2 dl

kaurahiutaleita (gluteeniton)

- - - 

1,75 dl

tattarirouhetta

3 dl

teff-jauhoja (tumma teff täysjyväjauho)

Vuoan voiteluun 

1 rkl voita (reilusti)



(Pinnan voiteluun 


1 rkl siirappia

2 rkl vettä)

Gluteeniton saaristolaisleipä on helpoin leikata vasta jäähtyneenä.

Ohje

  1. Lämmitä piimä hieman kädenlämpöistä lämpimämmäksi (noin 42 astetta). 
  2. Vispaa psyllium piimän joukkoon. Lisää myös siirappi, suola, kuivahiiva ja kaurahiutaleet. Sekoita hyvin. 
  3. Anna taikinan seistä noin 10 minuutin ajan. Voitele valmiiksi 1,5 litran leipävuoka.
  4. Lisää tattarirouhe ja teff-jauho. Vaivaa taikinaa 2 - 3 minuutin ajan (sähkövatkaimen taikinakoukuilla, yleiskoneella tai käsiin). 
  5. Kaada taikina voideltuun leipävuokaan. Anna kohota noin 45 minuuttia (ilman liinaa). Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  6. Paista ritilän päällä uunin alaosassa noin 50 min - 1 tunti. (Voitele saaristolaisleipä halutessasi paistamisen loppuvaiheessa siirappi-vesi-seoksella.)



Vinkit


  • Taikina on tahmeaa, eikä siihen kannata koskea käsin (tarvittavaa vaivausta lukuun ottamatta). 
  • Gluteeniton saaristolaisleipä on helpoin leikata vasta jäähtyneenä. 
  • Jos leivot henkilölle, jolla on keliakia, ole tarkka, että leipään ei joudu jäämiä gluteenista (vehnä, ruis, ohra). 


Katso myös

Gluteeniton saaristolaisleipä

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

1 leipä (20 viipaletta)

20 min (valmistelut)

+ 2 tuntia (kohotus ja paistaminen)




Gluteeniton saaristolaisleipä saa tumman värinsä pähkinäisen makuisesta teff-jauhosta sekä siirapista. Resepti onnistuu vaikka yhdessä kattilassa!


Ainekset  

5 dl

piimää

1 rkl

psylliumia

1,5 dl (210 g)

siirappia (tumma)

1,5tl

suolaa

1pss

kuivahiivaa

2 dl

kaurahiutaleita (gluteeniton)

- - - 

1,75 dl

tattarirouhetta

3 dl

teff-jauhoja (tumma teff täysjyväjauho)

Vuoan voiteluun 

1 rkl voita (reilusti)



(Pinnan voiteluun 


1 rkl siirappia

2 rkl vettä)

Gluteeniton saaristolaisleipä on helpoin leikata vasta jäähtyneenä.

Ohje

  1. Lämmitä piimä hieman kädenlämpöistä lämpimämmäksi (noin 42 astetta). 
  2. Vispaa psyllium piimän joukkoon. Lisää myös siirappi, suola, kuivahiiva ja kaurahiutaleet. Sekoita hyvin. 
  3. Anna taikinan seistä noin 10 minuutin ajan. Voitele valmiiksi 1,5 litran leipävuoka.
  4. Lisää tattarirouhe ja teff-jauho. Vaivaa taikinaa 2 - 3 minuutin ajan (sähkövatkaimen taikinakoukuilla, yleiskoneella tai käsiin). 
  5. Kaada taikina voideltuun leipävuokaan. Anna kohota noin 45 minuuttia (ilman liinaa). Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  6. Paista ritilän päällä uunin alaosassa noin 50 min - 1 tunti. (Voitele saaristolaisleipä halutessasi paistamisen loppuvaiheessa siirappi-vesi-seoksella.)



Vinkit


  • Taikina on tahmeaa, eikä siihen kannata koskea käsin (tarvittavaa vaivausta lukuun ottamatta). 
  • Gluteeniton saaristolaisleipä on helpoin leikata vasta jäähtyneenä. 
  • Jos leivot henkilölle, jolla on keliakia, ole tarkka, että leipään ei joudu jäämiä gluteenista (vehnä, ruis, ohra). 


Katso myös

Gluteeniton saaristolaisleipä

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

1 leipä (20 viipaletta)

20 min (valmistelut)

+ 2 tuntia (kohotus ja paistaminen)




Gluteeniton saaristolaisleipä saa tumman värinsä pähkinäisen makuisesta teff-jauhosta sekä siirapista. Resepti onnistuu vaikka yhdessä kattilassa!


Ainekset  

5 dl

piimää

1 rkl

psylliumia

1,5 dl (210 g)

siirappia (tumma)

1,5tl

suolaa

1pss

kuivahiivaa

2 dl

kaurahiutaleita (gluteeniton)

- - - 

1,75 dl

tattarirouhetta

3 dl

teff-jauhoja (tumma teff täysjyväjauho)

Vuoan voiteluun 

1 rkl voita (reilusti)



(Pinnan voiteluun 


1 rkl siirappia

2 rkl vettä)

Gluteeniton saaristolaisleipä on helpoin leikata vasta jäähtyneenä.

Ohje

  1. Lämmitä piimä hieman kädenlämpöistä lämpimämmäksi (noin 42 astetta). 
  2. Vispaa psyllium piimän joukkoon. Lisää myös siirappi, suola, kuivahiiva ja kaurahiutaleet. Sekoita hyvin. 
  3. Anna taikinan seistä noin 10 minuutin ajan. Voitele valmiiksi 1,5 litran leipävuoka.
  4. Lisää tattarirouhe ja teff-jauho. Vaivaa taikinaa 2 - 3 minuutin ajan (sähkövatkaimen taikinakoukuilla, yleiskoneella tai käsiin). 
  5. Kaada taikina voideltuun leipävuokaan. Anna kohota noin 45 minuuttia (ilman liinaa). Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  6. Paista ritilän päällä uunin alaosassa noin 50 min - 1 tunti. (Voitele saaristolaisleipä halutessasi paistamisen loppuvaiheessa siirappi-vesi-seoksella.)



Vinkit


  • Taikina on tahmeaa, eikä siihen kannata koskea käsin (tarvittavaa vaivausta lukuun ottamatta). 
  • Gluteeniton saaristolaisleipä on helpoin leikata vasta jäähtyneenä. 
  • Jos leivot henkilölle, jolla on keliakia, ole tarkka, että leipään ei joudu jäämiä gluteenista (vehnä, ruis, ohra). 


Katso myös