Gluteeniton puolukkapuuro (eli vispipuuro) tehdään samaan tapaan kuin mannasuurimoista tehty puuro, mutta suurimoiden sijaan käytetään karkeaa riisijauhoa. Jos haluat vaahdottaa puuron, anna sen jäähtyä hyvin ennen vatkausta.
Ainekset
5 annosta
1 litra
vettä
200 g (4 dl)
puolukoita (jäisiä tai tuoreita)
2 dl
karkeita riisijauhoja
1,5 dl
sokeria
0,25 tl
suolaa
Ohje
Kuumenna vesi kiehuvaksi reilun kokoisessa kattilassa.
Lisää puolukat
Ripottele riisijauho vähän kerrallaan kiehuvaan veteen - sekoita samalla hyvin vispilällä, jotta ei muodostu paakkuja!
Lisää sokeri.
Anna puuron kiehua hiljalleen 10 minuutin ajan. Sekoittele varsinkin alussa ahkerasti pohjaa myöten.
Anna jäähtyä.
Vatkaa puuro vaaleaksi sähkövatkaimella (tai yleiskoneella).
Vinkki
Tarjoa gluteenittoman puolukkapuuron kanssa maitoa.