Gluteeniton puolukkapuuro

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

5 annosta

20 min 

jäähtyminen

Gluteeniton puolukkapuuro (eli vispipuuro) tehdään samaan tapaan kuin mannasuurimoista tehty puuro, mutta suurimoiden sijaan käytetään karkeaa riisijauhoa. Jos haluat vaahdottaa puuron, anna sen jäähtyä hyvin ennen vatkausta.

Ainekset

5 annosta

1 litra

vettä

200 g (4 dl)

puolukoita (jäisiä tai tuoreita)

2 dl

karkeita riisijauhoja

1,5 dl

sokeria

0,25 tl

suolaa

Gluteeniton puolukkapuuro tehdään riisijauhoista.

Ohje

  1. Kuumenna vesi kiehuvaksi reilun kokoisessa kattilassa. 
  2. Lisää puolukat
  3. Ripottele riisijauho vähän kerrallaan kiehuvaan veteen - sekoita samalla hyvin vispilällä, jotta ei muodostu paakkuja!
  4. Lisää sokeri.
  5. Anna puuron kiehua hiljalleen 10 minuutin ajan. Sekoittele varsinkin alussa ahkerasti pohjaa myöten.
  6. Anna jäähtyä.
  7. Vatkaa puuro vaaleaksi sähkövatkaimella (tai yleiskoneella). 



Vinkki


  • Tarjoa gluteenittoman puolukkapuuron kanssa maitoa.