Gluteeniton pulla

Rated 4.25 stars out of 5
4.3
(4)

16 kpl

40 min (valmistus) +

n. 13 min paistaminen

Gluteeniton pulla onnistuu kotonakin, mutta täydellinen lopputulos vaatii muutaman niksin. Psyllium tuo taikinaan ryhtiä ja vasta valmiiksi muotoillut leivonnaiset kohotetaan. Testaa kehuttu ohje!

Ainekset

16 kpl

2,5 dl

maitoa

25 g (0,5 pkt)

hiivaa (tuorehiivaa)

1,5 tl

psylliumia (jauhe)

0,5 tl

suolaa

1 tl

kardemummaa (rouhittu)

1 dl

sokeria

1

kananmuna

1 dl

riisijauhoja

5 dl

gluteenitonta jauhoseosta (vaalea, esim. Sunnuntai)

100 g

leivontamargariinia tai voita (pehmeää)

Täyte

75 g

voita (pehmeää)

2 rkl

sokeria

2 tl

kanelia

Leipomiseen


riisijauhoja


(muffinivuokia)



Pinnalle


kananmuna


raesokeria

Gluteeniton pulla on kuin korvapuusti.

Ohje

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi mikrossa. Murenna hiiva lämpimän maidon joukkoon ja sekoita hyvin esim. vispilällä. Kun hiiva on liuennut, ripottele joukkoon psyllium - sekoita samalla. 
  2. Anna seoksen turvota noin 10 minuutin ajan. Tee sillä välin muita valmistelua (laita mm. valmiiksi pelti ja pehmennä tarvittaessa rasvaa varovasti mikrossa).
  3. Lisää taikinaan suola, kardemumma, sokeri ja kananmuna. Lisää myös riisijauho ja sekoita. 
  4. Lisää gluteeniton jauhoseos (mittaa tarkasti). Vaivaa sitten taikinaa voimakkaasti sähkövatkaimen taikinakoukuilla (spiraalimaiset terät) noin kolmen minuutin ajan. 
  5. Lisää pehmeä margariini (100 g) vaivaamisen loppuvaiheessa ja jatka vaivaamista, kunnes rasva on sekoittunut taikinan joukkoon. Älä kohota taikinaa, vaan muotoile pullat heti.


Muotoilu ja paistaminen


  1. Ripottele pöydälle riisijauhoja. Jaa taikina kahteen osaan ja kaada toinen taikinapala riisijauhojen päälle. Ripottele riisijauhoja myös taikinan pinnalle.
  2. Taputtele taikinaa ohuemmaksi ja kauli siitä riisijauhoja apuna käyttäen noin 30 x 30 cm levy.
  3. Voitele levy voilla. Ripottele päälle sokeria (n. 1 rkl /levy) ja kanelia (n. 1 tl / levy). Kääri levy tiiviisti rullalla. Nipistele saumakohtaa varovasti kiinni. Käännä sauma pöytään päin.
  4. Leikkaa taikinarulla 8 osaa. Siirrä pullat pellille leivinpaperin päälle (leikkuupinta ylöspäin). Käytä halutessasi muffinivuokia. Leivo toinen puolikas taikinasta vastaavasti. 
  5. Kohota pullia noin 30 minuuttia puhtaan leivinliinan alla. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. 
  6. Voitele pullat kananmunalla pullasutia apuna käyttäen. Ripottele päälle raesokeria. 
  7. Paista hieman uunin keskitasoa alempana 225 asteessa noin 13 minuuttia, tai kunnes väri on kauniin ruskea.



Vinkit


  • Älä sulata täytteeseen tulevaa rasvaa, mutta pehmennä se hyvin huoneenlämmössä (tai varovasti mikrossa), jotta levitys taikinalle onnistuu. 
  • Tämä taikina on tahmeaa, joten vaivaus on helpompaa sähkövatkaimella. Halutessasi voit kuitenkin vaivata taikinan myös käsin. Älä lisää jauhoja enempää kuin ohjeessa, vaikka taikina vaikuttaa pehmeältä.
  • Nämä pullat mahtuvat yhdelle normaalikokoiselle pellille. 
  • Gluteenittomat pullat säilyttävät paremmin muotonsa, jos paistat ne muffinivuoissa tai voidelluissa muffinipellin koloissa.
  • Jos leivot keliakiaa sairastavalle, huolehdi, että kaikki välineet ovat puhtaita, eikä pulliin joudu jäämiä vehnästä, rukiista tai ohrasta.



Gluteeniton pulla

Rated 4.25 stars out of 5
4.3
(4)

16 kpl

40 min (valmistus) +

n. 13 min paistaminen

Gluteeniton pulla onnistuu kotonakin, mutta täydellinen lopputulos vaatii muutaman niksin. Psyllium tuo taikinaan ryhtiä ja vasta valmiiksi muotoillut leivonnaiset kohotetaan. Testaa kehuttu ohje!

Ainekset

16 kpl

2,5 dl

maitoa

25 g (0,5 pkt)

hiivaa (tuorehiivaa)

1,5 tl

psylliumia (jauhe)

0,5 tl

suolaa

1 tl

kardemummaa (rouhittu)

1 dl

sokeria

1

kananmuna

1 dl

riisijauhoja

5 dl

gluteenitonta jauhoseosta (vaalea, esim. Sunnuntai)

100 g

leivontamargariinia tai voita (pehmeää)

Täyte

75 g

voita (pehmeää)

2 rkl

sokeria

2 tl

kanelia

Leipomiseen


riisijauhoja


(muffinivuokia)



Pinnalle


kananmuna


raesokeria

Gluteeniton pulla on kuin korvapuusti.

Ohje

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi mikrossa. Murenna hiiva lämpimän maidon joukkoon ja sekoita hyvin esim. vispilällä. Kun hiiva on liuennut, ripottele joukkoon psyllium - sekoita samalla. 
  2. Anna seoksen turvota noin 10 minuutin ajan. Tee sillä välin muita valmistelua (laita mm. valmiiksi pelti ja pehmennä tarvittaessa rasvaa varovasti mikrossa).
  3. Lisää taikinaan suola, kardemumma, sokeri ja kananmuna. Lisää myös riisijauho ja sekoita. 
  4. Lisää gluteeniton jauhoseos (mittaa tarkasti). Vaivaa sitten taikinaa voimakkaasti sähkövatkaimen taikinakoukuilla (spiraalimaiset terät) noin kolmen minuutin ajan. 
  5. Lisää pehmeä margariini (100 g) vaivaamisen loppuvaiheessa ja jatka vaivaamista, kunnes rasva on sekoittunut taikinan joukkoon. Älä kohota taikinaa, vaan muotoile pullat heti.


Muotoilu ja paistaminen


  1. Ripottele pöydälle riisijauhoja. Jaa taikina kahteen osaan ja kaada toinen taikinapala riisijauhojen päälle. Ripottele riisijauhoja myös taikinan pinnalle.
  2. Taputtele taikinaa ohuemmaksi ja kauli siitä riisijauhoja apuna käyttäen noin 30 x 30 cm levy.
  3. Voitele levy voilla. Ripottele päälle sokeria (n. 1 rkl /levy) ja kanelia (n. 1 tl / levy). Kääri levy tiiviisti rullalla. Nipistele saumakohtaa varovasti kiinni. Käännä sauma pöytään päin.
  4. Leikkaa taikinarulla 8 osaa. Siirrä pullat pellille leivinpaperin päälle (leikkuupinta ylöspäin). Käytä halutessasi muffinivuokia. Leivo toinen puolikas taikinasta vastaavasti. 
  5. Kohota pullia noin 30 minuuttia puhtaan leivinliinan alla. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. 
  6. Voitele pullat kananmunalla pullasutia apuna käyttäen. Ripottele päälle raesokeria. 
  7. Paista hieman uunin keskitasoa alempana 225 asteessa noin 13 minuuttia, tai kunnes väri on kauniin ruskea.



Vinkit


  • Älä sulata täytteeseen tulevaa rasvaa, mutta pehmennä se hyvin huoneenlämmössä (tai varovasti mikrossa), jotta levitys taikinalle onnistuu. 
  • Tämä taikina on tahmeaa, joten vaivaus on helpompaa sähkövatkaimella. Halutessasi voit kuitenkin vaivata taikinan myös käsin. Älä lisää jauhoja enempää kuin ohjeessa, vaikka taikina vaikuttaa pehmeältä.
  • Nämä pullat mahtuvat yhdelle normaalikokoiselle pellille. 
  • Gluteenittomat pullat säilyttävät paremmin muotonsa, jos paistat ne muffinivuoissa tai voidelluissa muffinipellin koloissa.
  • Jos leivot keliakiaa sairastavalle, huolehdi, että kaikki välineet ovat puhtaita, eikä pulliin joudu jäämiä vehnästä, rukiista tai ohrasta.



Gluteeniton pulla

Rated 4.25 stars out of 5
4.3
(4)

16 kpl

40 min (valmistus) +

n. 13 min paistaminen

Gluteeniton pulla onnistuu kotonakin, mutta täydellinen lopputulos vaatii muutaman niksin. Psyllium tuo taikinaan ryhtiä ja vasta valmiiksi muotoillut leivonnaiset kohotetaan. Testaa kehuttu ohje!

Ainekset

16 kpl

2,5 dl

maitoa

25 g (0,5 pkt)

hiivaa (tuorehiivaa)

1,5 tl

psylliumia (jauhe)

0,5 tl

suolaa

1 tl

kardemummaa (rouhittu)

1 dl

sokeria

1

kananmuna

1 dl

riisijauhoja

5 dl

gluteenitonta jauhoseosta (vaalea, esim. Sunnuntai)

100 g

leivontamargariinia tai voita (pehmeää)

Täyte

75 g

voita (pehmeää)

2 rkl

sokeria

2 tl

kanelia

Leipomiseen


riisijauhoja


(muffinivuokia)



Pinnalle


kananmuna


raesokeria

Gluteeniton pulla on kuin korvapuusti.

Ohje

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi mikrossa. Murenna hiiva lämpimän maidon joukkoon ja sekoita hyvin esim. vispilällä. Kun hiiva on liuennut, ripottele joukkoon psyllium - sekoita samalla. 
  2. Anna seoksen turvota noin 10 minuutin ajan. Tee sillä välin muita valmistelua (laita mm. valmiiksi pelti ja pehmennä tarvittaessa rasvaa varovasti mikrossa).
  3. Lisää taikinaan suola, kardemumma, sokeri ja kananmuna. Lisää myös riisijauho ja sekoita. 
  4. Lisää gluteeniton jauhoseos (mittaa tarkasti). Vaivaa sitten taikinaa voimakkaasti sähkövatkaimen taikinakoukuilla (spiraalimaiset terät) noin kolmen minuutin ajan. 
  5. Lisää pehmeä margariini (100 g) vaivaamisen loppuvaiheessa ja jatka vaivaamista, kunnes rasva on sekoittunut taikinan joukkoon. Älä kohota taikinaa, vaan muotoile pullat heti.


Muotoilu ja paistaminen


  1. Ripottele pöydälle riisijauhoja. Jaa taikina kahteen osaan ja kaada toinen taikinapala riisijauhojen päälle. Ripottele riisijauhoja myös taikinan pinnalle.
  2. Taputtele taikinaa ohuemmaksi ja kauli siitä riisijauhoja apuna käyttäen noin 30 x 30 cm levy.
  3. Voitele levy voilla. Ripottele päälle sokeria (n. 1 rkl /levy) ja kanelia (n. 1 tl / levy). Kääri levy tiiviisti rullalla. Nipistele saumakohtaa varovasti kiinni. Käännä sauma pöytään päin.
  4. Leikkaa taikinarulla 8 osaa. Siirrä pullat pellille leivinpaperin päälle (leikkuupinta ylöspäin). Käytä halutessasi muffinivuokia. Leivo toinen puolikas taikinasta vastaavasti. 
  5. Kohota pullia noin 30 minuuttia puhtaan leivinliinan alla. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. 
  6. Voitele pullat kananmunalla pullasutia apuna käyttäen. Ripottele päälle raesokeria. 
  7. Paista hieman uunin keskitasoa alempana 225 asteessa noin 13 minuuttia, tai kunnes väri on kauniin ruskea.



Vinkit


  • Älä sulata täytteeseen tulevaa rasvaa, mutta pehmennä se hyvin huoneenlämmössä (tai varovasti mikrossa), jotta levitys taikinalle onnistuu. 
  • Tämä taikina on tahmeaa, joten vaivaus on helpompaa sähkövatkaimella. Halutessasi voit kuitenkin vaivata taikinan myös käsin. Älä lisää jauhoja enempää kuin ohjeessa, vaikka taikina vaikuttaa pehmeältä.
  • Nämä pullat mahtuvat yhdelle normaalikokoiselle pellille. 
  • Gluteenittomat pullat säilyttävät paremmin muotonsa, jos paistat ne muffinivuoissa tai voidelluissa muffinipellin koloissa.
  • Jos leivot keliakiaa sairastavalle, huolehdi, että kaikki välineet ovat puhtaita, eikä pulliin joudu jäämiä vehnästä, rukiista tai ohrasta.