Seuraa meitä

Gluteeniton pizzapohja (hiiva)

Rated 4 stars out of 5
4.0
(1)


2 pyöreää pizzaa


35 min + 

pizzan täyttäminen ja paistaminen

Rapea gluteeniton pizzapohja kohotetaan hiivalla. Psyllium helpottaa hyvän rakenteen syntymistä.

Taikina

1,5 dl

vettä

0,5 pkt (25 g)

tuorehiivaa

2 tl

psylliumia

1 tl

sokeria

- - - 

0,5 tl

suolaa

2 rkl

rypsi- tai oliiviöljyä

1,5 dl

maissijauhoja

n. 2 dl

gluteenitonta jauhoseosta (vaalea, esim. Sunnuntai)

Gluteeniton pizzapohja hiiva-taikinasta.

Ohjeet

  1. Mittaa vesi kulhoon. Lämmitä sitä hetki mikrossa, kunnes vesi on hieman kädenlämpöistä lämpimämpää (n. 42 astetta). Murenna hiiva veden joukkoon ja sekoittele hyvin esim. lusikalla, kunnes hiiva on sekoittunut.
  2. Lisää sokeri. 
  3. Ripottele psyllium hiivaseokseen. Sekoita hyvin. Anna turvota noin 10 minuuttia (psyllium turvottaa seoksen paksummaksi).
  4. Lisää suola ja öljy. 
  5. Lisää maissijauhot ja suurin osa gluteenittomasta jauhoseoksesta. Sekoita ensin lusikalla ja vaivaa taikinaa sitten sähkövatkaimen taikinakoukuilla (tai kädellä). 
  6. Lisää jauhoja sen verran, että saat kiinteän taikinan, joka irtoilee kulhon reunoista, mutta ei näytä jauhoiselta. Vaivaukseen kuluu helposti muutama minuutti.
  7. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  8. Jaa taikina kahteen osaa kahden leivinpaperin päälle. Taputtele tai kauli taikinapalat suoraan leivinpapereiden päälle ohuiksi pizzoiksi (halk. noin 25 cm). Käytä tarvittaessa apuna hieman maissijauhoja tai öljyä, jotta taikina ei tartu käsiin. 
  9. Siirrä ohuiksi taputellut pizzapohjat leivinpapereineen peltien päälle.
  10. Täytä pizzat yksi kerrallaan haluamillasi täytteillä. Täytä seuraava pizza vasta, kun ensimmäinen on uunissa.
  11. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia (täytteiden määrästä riippuen), kunnes juusto saa hieman ruskeaa väriä.  

Vinkit


  • Psylliumia löytyy ruokakaupan leivontaosastolta. 
  • Katso vinkkejä gluteenittoman pizzapohjan täyttämiseen esim. kinkkupizzan tai jauhelihapizzan ohjeesta.




Katso myös 



Gluteeniton pizzapohja leivinjauheella 


Muita reseptejä ja vinkkejä


Seuraa meitä

Gluteeniton pizzapohja (hiiva)

Rated 4 stars out of 5
4.0
(1)


2 pyöreää pizzaa


35 min + 

pizzan täyttäminen ja paistaminen

Rapea gluteeniton pizzapohja kohotetaan hiivalla. Psyllium helpottaa hyvän rakenteen syntymistä.

Taikina

1,5 dl

vettä

0,5 pkt (25 g)

tuorehiivaa

2 tl

psylliumia

1 tl

sokeria

- - - 

0,5 tl

suolaa

2 rkl

rypsi- tai oliiviöljyä

1,5 dl

maissijauhoja

n. 2 dl

gluteenitonta jauhoseosta (vaalea, esim. Sunnuntai)

Gluteeniton pizzapohja hiiva-taikinasta.

Ohjeet

  1. Mittaa vesi kulhoon. Lämmitä sitä hetki mikrossa, kunnes vesi on hieman kädenlämpöistä lämpimämpää (n. 42 astetta). Murenna hiiva veden joukkoon ja sekoittele hyvin esim. lusikalla, kunnes hiiva on sekoittunut.
  2. Lisää sokeri. 
  3. Ripottele psyllium hiivaseokseen. Sekoita hyvin. Anna turvota noin 10 minuuttia (psyllium turvottaa seoksen paksummaksi).
  4. Lisää suola ja öljy. 
  5. Lisää maissijauhot ja suurin osa gluteenittomasta jauhoseoksesta. Sekoita ensin lusikalla ja vaivaa taikinaa sitten sähkövatkaimen taikinakoukuilla (tai kädellä). 
  6. Lisää jauhoja sen verran, että saat kiinteän taikinan, joka irtoilee kulhon reunoista, mutta ei näytä jauhoiselta. Vaivaukseen kuluu helposti muutama minuutti.
  7. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  8. Jaa taikina kahteen osaa kahden leivinpaperin päälle. Taputtele tai kauli taikinapalat suoraan leivinpapereiden päälle ohuiksi pizzoiksi (halk. noin 25 cm). Käytä tarvittaessa apuna hieman maissijauhoja tai öljyä, jotta taikina ei tartu käsiin. 
  9. Siirrä ohuiksi taputellut pizzapohjat leivinpapereineen peltien päälle.
  10. Täytä pizzat yksi kerrallaan haluamillasi täytteillä. Täytä seuraava pizza vasta, kun ensimmäinen on uunissa.
  11. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia (täytteiden määrästä riippuen), kunnes juusto saa hieman ruskeaa väriä.  

Vinkit


  • Psylliumia löytyy ruokakaupan leivontaosastolta. 
  • Katso vinkkejä gluteenittoman pizzapohjan täyttämiseen esim. kinkkupizzan tai jauhelihapizzan ohjeesta.




Katso myös 



Gluteeniton pizzapohja leivinjauheella 


Muita reseptejä ja vinkkejä


Seuraa meitä

Gluteeniton pizzapohja (hiiva)

Rated 4 stars out of 5
4.0
(1)


2 pyöreää pizzaa


35 min + 

pizzan täyttäminen ja paistaminen

Rapea gluteeniton pizzapohja kohotetaan hiivalla. Psyllium helpottaa hyvän rakenteen syntymistä.

Taikina

1,5 dl

vettä

0,5 pkt (25 g)

tuorehiivaa

2 tl

psylliumia

1 tl

sokeria

- - - 

0,5 tl

suolaa

2 rkl

rypsi- tai oliiviöljyä

1,5 dl

maissijauhoja

n. 2 dl

gluteenitonta jauhoseosta (vaalea, esim. Sunnuntai)

Gluteeniton pizzapohja hiiva-taikinasta.

Ohjeet

  1. Mittaa vesi kulhoon. Lämmitä sitä hetki mikrossa, kunnes vesi on hieman kädenlämpöistä lämpimämpää (n. 42 astetta). Murenna hiiva veden joukkoon ja sekoittele hyvin esim. lusikalla, kunnes hiiva on sekoittunut.
  2. Lisää sokeri. 
  3. Ripottele psyllium hiivaseokseen. Sekoita hyvin. Anna turvota noin 10 minuuttia (psyllium turvottaa seoksen paksummaksi).
  4. Lisää suola ja öljy. 
  5. Lisää maissijauhot ja suurin osa gluteenittomasta jauhoseoksesta. Sekoita ensin lusikalla ja vaivaa taikinaa sitten sähkövatkaimen taikinakoukuilla (tai kädellä). 
  6. Lisää jauhoja sen verran, että saat kiinteän taikinan, joka irtoilee kulhon reunoista, mutta ei näytä jauhoiselta. Vaivaukseen kuluu helposti muutama minuutti.
  7. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  8. Jaa taikina kahteen osaa kahden leivinpaperin päälle. Taputtele tai kauli taikinapalat suoraan leivinpapereiden päälle ohuiksi pizzoiksi (halk. noin 25 cm). Käytä tarvittaessa apuna hieman maissijauhoja tai öljyä, jotta taikina ei tartu käsiin. 
  9. Siirrä ohuiksi taputellut pizzapohjat leivinpapereineen peltien päälle.
  10. Täytä pizzat yksi kerrallaan haluamillasi täytteillä. Täytä seuraava pizza vasta, kun ensimmäinen on uunissa.
  11. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia (täytteiden määrästä riippuen), kunnes juusto saa hieman ruskeaa väriä.  

Vinkit


  • Psylliumia löytyy ruokakaupan leivontaosastolta. 
  • Katso vinkkejä gluteenittoman pizzapohjan täyttämiseen esim. kinkkupizzan tai jauhelihapizzan ohjeesta.




Katso myös 



Gluteeniton pizzapohja leivinjauheella 


Muita reseptejä ja vinkkejä