Seuraa meitä

Gluteeniton piparitaikina

Rated 4 stars out of 5
4.0
(4)

noin 50 kappaletta

yli tunti 

(+ taikinan tekeytyminen seuraavaan päivään)


Gluteeniton piparitaikina on helpompi kaulia, kun käytät leivontaan psylliumia.

Ainekset

125 g

leivontamargariinia tai voita

1 dl (140 g)

siirappia

1,5 dl

sokeria

2 tl

kanelia

0,5 tl

kardemummaa (rouhittu)

1 tl

inkivääriä (jauhettu)

1 tl

neilikkaa (jauhettu)

2 tl 

psylliumia

2

kananmunaa

4 dl

gluteenitonta jauhoseosta (vaalea, esim. Sunnuntai)

3 dl

maissijauhoja

1 tl

ruokasoodaa

Gluteeniton piparitaikina on helppo kaulia.

Taikina

  1. Mittaa kattilaan margariini, siirappi, sokeri, kaneli, kardemumma, inkivääri ja neilikka. Sekoittele hieman ja kuumenna kiehuvaksi (seos kuplii ja margariini sulaa).
  2. Ota kattila pois liedeltä. Anna jäähtyä lähes käden lämpöiseksi, noin puoli tuntia.
  3. Ripottele jäähtyneen siirappiseoksen joukkoon psyllium. Sekoita hyvin (esim. lusikalla) ja anna turvota noin 5 minuuttia. 
  4. Lisää kananmunat. Sekoita hyvin (esim. lusikalla). 
  5. Sekoita keskenään gluteeniton jauhoseos, maissijauho ja ruokasooda. Sekoita jauho-sooda-seos taikinaan. (Taikina voi tuntua pehmeältä, se jämäköityy jäähtyessään.)
  6. Pakkaa piparitaikina tiiviisti kulhoon tai kelmun sisään. Anna maustua ja jähmettyä jääkaapissa seuraavaan päivään. 



Leipominen


  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Valmistele muutama leivinpaperi valmiiksi.
  2. Ota kaulittavaksi ensin noin kolmasosa taikinasta. Pientä palaa on helpompi käsitellä. Anna lopun taikinan odottaa kylmässä. 
  3. Kauli taikinasta n. 2 mm paksuinen levy. Käytä tarvittaessa apuna esim. maissijauhoja niin, että taikina ei tartu pöytään, käsiin eikä kaulimeen.
  4. Ota muotilla pipareita. Laita ne heti pellille leivinpaperin päälle. 
  5. Paista gluteenittomia joulupipareita 200 asteessa uunin keskitasolla noin 6 minuuttia (piparien koosta riippuen).




Vinkit


  • Psylliumia myydään ruokakaupan leivontaosastolla. Turpoava psyllium parantaa taikinan rakennetta ja helpottaa leipomista.
  • Gluteeniton piparitaikina säilyy jääkaapissa noin 3 päivää.
  • Jos leivot pipareita keliakiaa sairastavalle, ole tarkkana, että taikinaan ei joudu jauhopölyä tai muita viljoja (vehnä, ruis, ohra) esim. kaulimen välityksellä.




Katso myös



Seuraa meitä

Gluteeniton piparitaikina

Rated 4 stars out of 5
4.0
(4)

noin 50 kappaletta

yli tunti 

(+ taikinan tekeytyminen seuraavaan päivään)


Gluteeniton piparitaikina on helpompi kaulia, kun käytät leivontaan psylliumia.

Ainekset

125 g

leivontamargariinia tai voita

1 dl (140 g)

siirappia

1,5 dl

sokeria

2 tl

kanelia

0,5 tl

kardemummaa (rouhittu)

1 tl

inkivääriä (jauhettu)

1 tl

neilikkaa (jauhettu)

2 tl 

psylliumia

2

kananmunaa

4 dl

gluteenitonta jauhoseosta (vaalea, esim. Sunnuntai)

3 dl

maissijauhoja

1 tl

ruokasoodaa

Gluteeniton piparitaikina on helppo kaulia.

Taikina

  1. Mittaa kattilaan margariini, siirappi, sokeri, kaneli, kardemumma, inkivääri ja neilikka. Sekoittele hieman ja kuumenna kiehuvaksi (seos kuplii ja margariini sulaa).
  2. Ota kattila pois liedeltä. Anna jäähtyä lähes käden lämpöiseksi, noin puoli tuntia.
  3. Ripottele jäähtyneen siirappiseoksen joukkoon psyllium. Sekoita hyvin (esim. lusikalla) ja anna turvota noin 5 minuuttia. 
  4. Lisää kananmunat. Sekoita hyvin (esim. lusikalla). 
  5. Sekoita keskenään gluteeniton jauhoseos, maissijauho ja ruokasooda. Sekoita jauho-sooda-seos taikinaan. (Taikina voi tuntua pehmeältä, se jämäköityy jäähtyessään.)
  6. Pakkaa piparitaikina tiiviisti kulhoon tai kelmun sisään. Anna maustua ja jähmettyä jääkaapissa seuraavaan päivään. 



Leipominen


  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Valmistele muutama leivinpaperi valmiiksi.
  2. Ota kaulittavaksi ensin noin kolmasosa taikinasta. Pientä palaa on helpompi käsitellä. Anna lopun taikinan odottaa kylmässä. 
  3. Kauli taikinasta n. 2 mm paksuinen levy. Käytä tarvittaessa apuna esim. maissijauhoja niin, että taikina ei tartu pöytään, käsiin eikä kaulimeen.
  4. Ota muotilla pipareita. Laita ne heti pellille leivinpaperin päälle. 
  5. Paista gluteenittomia joulupipareita 200 asteessa uunin keskitasolla noin 6 minuuttia (piparien koosta riippuen).




Vinkit


  • Psylliumia myydään ruokakaupan leivontaosastolla. Turpoava psyllium parantaa taikinan rakennetta ja helpottaa leipomista.
  • Gluteeniton piparitaikina säilyy jääkaapissa noin 3 päivää.
  • Jos leivot pipareita keliakiaa sairastavalle, ole tarkkana, että taikinaan ei joudu jauhopölyä tai muita viljoja (vehnä, ruis, ohra) esim. kaulimen välityksellä.




Katso myös



Seuraa meitä

Gluteeniton piparitaikina

Rated 4 stars out of 5
4.0
(4)

noin 50 kappaletta

yli tunti 

(+ taikinan tekeytyminen seuraavaan päivään)


Gluteeniton piparitaikina on helpompi kaulia, kun käytät leivontaan psylliumia.

Ainekset

125 g

leivontamargariinia tai voita

1 dl (140 g)

siirappia

1,5 dl

sokeria

2 tl

kanelia

0,5 tl

kardemummaa (rouhittu)

1 tl

inkivääriä (jauhettu)

1 tl

neilikkaa (jauhettu)

2 tl 

psylliumia

2

kananmunaa

4 dl

gluteenitonta jauhoseosta (vaalea, esim. Sunnuntai)

3 dl

maissijauhoja

1 tl

ruokasoodaa

Gluteeniton piparitaikina on helppo kaulia.

Taikina

  1. Mittaa kattilaan margariini, siirappi, sokeri, kaneli, kardemumma, inkivääri ja neilikka. Sekoittele hieman ja kuumenna kiehuvaksi (seos kuplii ja margariini sulaa).
  2. Ota kattila pois liedeltä. Anna jäähtyä lähes käden lämpöiseksi, noin puoli tuntia.
  3. Ripottele jäähtyneen siirappiseoksen joukkoon psyllium. Sekoita hyvin (esim. lusikalla) ja anna turvota noin 5 minuuttia. 
  4. Lisää kananmunat. Sekoita hyvin (esim. lusikalla). 
  5. Sekoita keskenään gluteeniton jauhoseos, maissijauho ja ruokasooda. Sekoita jauho-sooda-seos taikinaan. (Taikina voi tuntua pehmeältä, se jämäköityy jäähtyessään.)
  6. Pakkaa piparitaikina tiiviisti kulhoon tai kelmun sisään. Anna maustua ja jähmettyä jääkaapissa seuraavaan päivään. 



Leipominen


  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Valmistele muutama leivinpaperi valmiiksi.
  2. Ota kaulittavaksi ensin noin kolmasosa taikinasta. Pientä palaa on helpompi käsitellä. Anna lopun taikinan odottaa kylmässä. 
  3. Kauli taikinasta n. 2 mm paksuinen levy. Käytä tarvittaessa apuna esim. maissijauhoja niin, että taikina ei tartu pöytään, käsiin eikä kaulimeen.
  4. Ota muotilla pipareita. Laita ne heti pellille leivinpaperin päälle. 
  5. Paista gluteenittomia joulupipareita 200 asteessa uunin keskitasolla noin 6 minuuttia (piparien koosta riippuen).




Vinkit


  • Psylliumia myydään ruokakaupan leivontaosastolla. Turpoava psyllium parantaa taikinan rakennetta ja helpottaa leipomista.
  • Gluteeniton piparitaikina säilyy jääkaapissa noin 3 päivää.
  • Jos leivot pipareita keliakiaa sairastavalle, ole tarkkana, että taikinaan ei joudu jauhopölyä tai muita viljoja (vehnä, ruis, ohra) esim. kaulimen välityksellä.




Katso myös