Seuraa meitä

Gluteeniton piirakkapohja (suolainen)

Rated 4.4 stars out of 5
4.4
(5)

1 pyöreä piiras (ø 26-28 cm)

10 min valmistus (pohja) 

täyttäminen 

+ paistaminen 25 - 40 min


Tämä gluteeniton piirakkapohja sopii erilaisiin suolaisiin piirakoihin, on maukas ja säilyttää muotonsa paistettaessa. Lisää mieleisesi täytteet ja paista.

Ainekset

100 g

voita tai leivontamargariinia

2 dl

gluteenitonta jauhoseosta (vaalea, esim. Sunnuntai)

1 dl

maissijauhoa

1 tl

psyllium-jauhetta

0,5 tl

leivinjauhetta

1 dl

juustoraastetta (esim. emmental)

kananmunan valkuainen

Gluteeniton piirakkapohja sopii suolaiselle piirakalle.

Ohjeet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Erottele keltuainen ja valkuainen. Voitele piirasvuoka (ø noin 28 cm). 
  2. Mittaa voi kulhoon. Lisää gluteeniton jauhoseos, maissijauho, psyllium ja leivinjauhe. Nypi ne sekaisin eli hiero voita yhden käden sormilla, kunnes se on sekoittunut tasaisesti jauhoihin. 
  3. Lisää juustoraaste ja valkuainen. Sekoita sen verran, että saat ainekset sekaisin.
  4. Anna taikinan levätä hetki, esim. täytteiden valmistelun ajan. Näin se on helpompi taputella vuokaan.
  5. Levitä taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Käytä tarvittaessa apuna hieman gluteenittomia jauhoja.
  6. Täytä haluamallasi tavalla. Katso esim. kinkkupiirakan, feta-pinaattipiirakan tai tonnikalapiirakan ohje. 
  7. Paista 200 asteessa uunin alaosassa ritilätasolla noin 25 - 40 minuuttia, täytteiden määrästä riippuen.



Vinkit


  • Jos haluat tehdä pellillisen piirakkaa, kaksinkertaista ohje ja tee piirakka pellille leivinpaperin päälle. 
  • Piirakan täytteeseen tulee yleensä kananmunaa. Lisää yli jäänyt keltuainen täytteeseen, niin vältät hävikin.
  • Jos leivot piirakkaa keliakiaa sairastavalle, huolehdithan kaikkien aineiden gluteenittomuudesta. Pidä myös huolta, että leivonnaiseen ei joudu vehnän, rukiin tai ohran jäämiä leipoessa (esim. jauhopölyä).




Katso myös


Seuraa meitä

Gluteeniton piirakkapohja (suolainen)

Rated 4.4 stars out of 5
4.4
(5)

1 pyöreä piiras (ø 26-28 cm)

10 min valmistus (pohja) 

täyttäminen 

+ paistaminen 25 - 40 min


Tämä gluteeniton piirakkapohja sopii erilaisiin suolaisiin piirakoihin, on maukas ja säilyttää muotonsa paistettaessa. Lisää mieleisesi täytteet ja paista.

Ainekset

100 g

voita tai leivontamargariinia

2 dl

gluteenitonta jauhoseosta (vaalea, esim. Sunnuntai)

1 dl

maissijauhoa

1 tl

psyllium-jauhetta

0,5 tl

leivinjauhetta

1 dl

juustoraastetta (esim. emmental)

kananmunan valkuainen

Gluteeniton piirakkapohja sopii suolaiselle piirakalle.

Ohjeet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Erottele keltuainen ja valkuainen. Voitele piirasvuoka (ø noin 28 cm). 
  2. Mittaa voi kulhoon. Lisää gluteeniton jauhoseos, maissijauho, psyllium ja leivinjauhe. Nypi ne sekaisin eli hiero voita yhden käden sormilla, kunnes se on sekoittunut tasaisesti jauhoihin. 
  3. Lisää juustoraaste ja valkuainen. Sekoita sen verran, että saat ainekset sekaisin.
  4. Anna taikinan levätä hetki, esim. täytteiden valmistelun ajan. Näin se on helpompi taputella vuokaan.
  5. Levitä taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Käytä tarvittaessa apuna hieman gluteenittomia jauhoja.
  6. Täytä haluamallasi tavalla. Katso esim. kinkkupiirakan, feta-pinaattipiirakan tai tonnikalapiirakan ohje. 
  7. Paista 200 asteessa uunin alaosassa ritilätasolla noin 25 - 40 minuuttia, täytteiden määrästä riippuen.



Vinkit


  • Jos haluat tehdä pellillisen piirakkaa, kaksinkertaista ohje ja tee piirakka pellille leivinpaperin päälle. 
  • Piirakan täytteeseen tulee yleensä kananmunaa. Lisää yli jäänyt keltuainen täytteeseen, niin vältät hävikin.
  • Jos leivot piirakkaa keliakiaa sairastavalle, huolehdithan kaikkien aineiden gluteenittomuudesta. Pidä myös huolta, että leivonnaiseen ei joudu vehnän, rukiin tai ohran jäämiä leipoessa (esim. jauhopölyä).




Katso myös


Seuraa meitä

Gluteeniton piirakkapohja (suolainen)

Rated 4.4 stars out of 5
4.4
(5)

1 pyöreä piiras (ø 26-28 cm)

10 min valmistus (pohja) 

täyttäminen 

+ paistaminen 25 - 40 min


Tämä gluteeniton piirakkapohja sopii erilaisiin suolaisiin piirakoihin, on maukas ja säilyttää muotonsa paistettaessa. Lisää mieleisesi täytteet ja paista.

Ainekset

100 g

voita tai leivontamargariinia

2 dl

gluteenitonta jauhoseosta (vaalea, esim. Sunnuntai)

1 dl

maissijauhoa

1 tl

psyllium-jauhetta

0,5 tl

leivinjauhetta

1 dl

juustoraastetta (esim. emmental)

kananmunan valkuainen

Gluteeniton piirakkapohja sopii suolaiselle piirakalle.

Ohjeet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Erottele keltuainen ja valkuainen. Voitele piirasvuoka (ø noin 28 cm). 
  2. Mittaa voi kulhoon. Lisää gluteeniton jauhoseos, maissijauho, psyllium ja leivinjauhe. Nypi ne sekaisin eli hiero voita yhden käden sormilla, kunnes se on sekoittunut tasaisesti jauhoihin. 
  3. Lisää juustoraaste ja valkuainen. Sekoita sen verran, että saat ainekset sekaisin.
  4. Anna taikinan levätä hetki, esim. täytteiden valmistelun ajan. Näin se on helpompi taputella vuokaan.
  5. Levitä taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Käytä tarvittaessa apuna hieman gluteenittomia jauhoja.
  6. Täytä haluamallasi tavalla. Katso esim. kinkkupiirakan, feta-pinaattipiirakan tai tonnikalapiirakan ohje. 
  7. Paista 200 asteessa uunin alaosassa ritilätasolla noin 25 - 40 minuuttia, täytteiden määrästä riippuen.



Vinkit


  • Jos haluat tehdä pellillisen piirakkaa, kaksinkertaista ohje ja tee piirakka pellille leivinpaperin päälle. 
  • Piirakan täytteeseen tulee yleensä kananmunaa. Lisää yli jäänyt keltuainen täytteeseen, niin vältät hävikin.
  • Jos leivot piirakkaa keliakiaa sairastavalle, huolehdithan kaikkien aineiden gluteenittomuudesta. Pidä myös huolta, että leivonnaiseen ei joudu vehnän, rukiin tai ohran jäämiä leipoessa (esim. jauhopölyä).




Katso myös