Gluteeniton piimäkakku

Rated 4.333333333333333 stars out of 5
4.3
(6)

16 viipaletta

15 min (valmistelut) +

45 min (uunissa)


Gluteeniton piimäkakku on helppo leipoa, sillä voit unohtaa vaahdottamisen! Tätä taikinaa ei kannata vatkata turhaan, vaan ainekset vain sekoitetaan keskenään.

Ainekset

4 dl

gluteenitonta jauhoseosta (vaalea, esim. Sunnuntai)

2,5 dl

sokeria

1,5 tl

ruokasoodaa

1 tl

kanelia

1 tl

kardemummaa

2 tl

piparkakkumaustetta

2 dl

piimää

3

kananmunaa

200 g

voita tai margariinia (sulatettu)

Vuokaan


voita tai margariinia


gluteenitonta korppujauhoa

Gluteeniton piimäkakku on helppo leipoa.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sulata voi (200 g). Jätä odottamaan.
  2. Voitele noin 1,8 litran kakkuvuoka. Jauhota se gluteenittomalla korppujauholla. 
  3. Sekoita keskenään kuivat aineet: gluteeniton jauhoseos, sokeri, ruokasooda, kaneli, kardemumma ja piparkakkumauste.
  4. Yhdistä piimä ja kananmunat. Sekoita kananmunien rakenne rikki.
  5. Yhdistä kaikki ainekset. Sekoita esim. isolla lusikalla niin, että saat ainekset juuri ja juuri sekaisin. (Taikinan kuuluu olla löysää.)
  6. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan.
  7. Paista 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 45 min. Kakku on valmis, kun sitä puutikulla kokeiltaessa taikinaa ei tartu tikkuun.
  8. Kumoa gluteeniton piimäkakku hieman jäähtyneenä.



Vinkit


  • Kakkuvuokaa ei kannata pestä astianpesukoneessa. Vuoka pysyy kunnossa, kun peset sen käytön jälkeen kuumalla vedellä ja käsiastianpesuaineella.
  • Jos teet piimäkakkua keliakiaa sairastavalle, ole tarkka, ettei siihen joudu jäämiä gluteenista (vehnä, ohra, ruis).



Gluteeniton piimäkakku

Rated 4.333333333333333 stars out of 5
4.3
(6)

16 viipaletta

15 min (valmistelut) +

45 min (uunissa)


Gluteeniton piimäkakku on helppo leipoa, sillä voit unohtaa vaahdottamisen! Tätä taikinaa ei kannata vatkata turhaan, vaan ainekset vain sekoitetaan keskenään.

Ainekset

4 dl

gluteenitonta jauhoseosta (vaalea, esim. Sunnuntai)

2,5 dl

sokeria

1,5 tl

ruokasoodaa

1 tl

kanelia

1 tl

kardemummaa

2 tl

piparkakkumaustetta

2 dl

piimää

3

kananmunaa

200 g

voita tai margariinia (sulatettu)

Vuokaan


voita tai margariinia


gluteenitonta korppujauhoa

Gluteeniton piimäkakku on helppo leipoa.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sulata voi (200 g). Jätä odottamaan.
  2. Voitele noin 1,8 litran kakkuvuoka. Jauhota se gluteenittomalla korppujauholla. 
  3. Sekoita keskenään kuivat aineet: gluteeniton jauhoseos, sokeri, ruokasooda, kaneli, kardemumma ja piparkakkumauste.
  4. Yhdistä piimä ja kananmunat. Sekoita kananmunien rakenne rikki.
  5. Yhdistä kaikki ainekset. Sekoita esim. isolla lusikalla niin, että saat ainekset juuri ja juuri sekaisin. (Taikinan kuuluu olla löysää.)
  6. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan.
  7. Paista 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 45 min. Kakku on valmis, kun sitä puutikulla kokeiltaessa taikinaa ei tartu tikkuun.
  8. Kumoa gluteeniton piimäkakku hieman jäähtyneenä.



Vinkit


  • Kakkuvuokaa ei kannata pestä astianpesukoneessa. Vuoka pysyy kunnossa, kun peset sen käytön jälkeen kuumalla vedellä ja käsiastianpesuaineella.
  • Jos teet piimäkakkua keliakiaa sairastavalle, ole tarkka, ettei siihen joudu jäämiä gluteenista (vehnä, ohra, ruis).



Gluteeniton piimäkakku

Rated 4.333333333333333 stars out of 5
4.3
(6)

16 viipaletta

15 min (valmistelut) +

45 min (uunissa)


Gluteeniton piimäkakku on helppo leipoa, sillä voit unohtaa vaahdottamisen! Tätä taikinaa ei kannata vatkata turhaan, vaan ainekset vain sekoitetaan keskenään.

Ainekset

4 dl

gluteenitonta jauhoseosta (vaalea, esim. Sunnuntai)

2,5 dl

sokeria

1,5 tl

ruokasoodaa

1 tl

kanelia

1 tl

kardemummaa

2 tl

piparkakkumaustetta

2 dl

piimää

3

kananmunaa

200 g

voita tai margariinia (sulatettu)

Vuokaan


voita tai margariinia


gluteenitonta korppujauhoa

Gluteeniton piimäkakku on helppo leipoa.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sulata voi (200 g). Jätä odottamaan.
  2. Voitele noin 1,8 litran kakkuvuoka. Jauhota se gluteenittomalla korppujauholla. 
  3. Sekoita keskenään kuivat aineet: gluteeniton jauhoseos, sokeri, ruokasooda, kaneli, kardemumma ja piparkakkumauste.
  4. Yhdistä piimä ja kananmunat. Sekoita kananmunien rakenne rikki.
  5. Yhdistä kaikki ainekset. Sekoita esim. isolla lusikalla niin, että saat ainekset juuri ja juuri sekaisin. (Taikinan kuuluu olla löysää.)
  6. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan.
  7. Paista 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 45 min. Kakku on valmis, kun sitä puutikulla kokeiltaessa taikinaa ei tartu tikkuun.
  8. Kumoa gluteeniton piimäkakku hieman jäähtyneenä.



Vinkit


  • Kakkuvuokaa ei kannata pestä astianpesukoneessa. Vuoka pysyy kunnossa, kun peset sen käytön jälkeen kuumalla vedellä ja käsiastianpesuaineella.
  • Jos teet piimäkakkua keliakiaa sairastavalle, ole tarkka, ettei siihen joudu jäämiä gluteenista (vehnä, ohra, ruis).