Gluteeniton pannukakku

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

20 x 30 cm pannari ("lasagnevuoka")

alle 1 tunti



Pieni gluteeniton pannukakku tehdään uunivuokaan (lasagnevuoka on tähän täydellinen valinta). Jos haluat tehdä pannaria pellillisen, kaksinkertaista ainesten määrä.

Kaurajauho sopii taikinaan gluteenittoman jauhon kaveriksi, mutta pääset herkuttelemaan, vaikka kaapista löytyisi vain yksi gluteeniton jauhoseos.


Ainekset     (30 x 20 cm pannukakku)

3

kananmunaa

5 dl

maitoa (esim. täysmaito)

1 dl

kaurajauhoa (tai gluteenitonta jauhoseosta)

1 dl

gluteenitonta jauhoseosta (vaalea, esim. Sunnuntai)

(0,5 tl

ksantaania, ei pakollinen)

1 rkl

sokeria

0,75 tl

suolaa

30 g + 20 g

voita (taikinaan + vuokaan)

Gluteeniton pannukakku maistuu hillon tai raikkaiden marjojen kanssa.

Ohje

  1. Riko kananmunat kulhoon. Sekoita niiden rakenne rikki vispilällä. 
  2. Lisää kananmunien joukkoon ensin 1 dl maitoa. 
  3. Lisää kaurajauho, gluteeniton jauhoseos ja halutessasi ksantaani. Sekoita tasaiseksi vispilällä. 
  4. Lisää sokeri, suola ja loppu maito. Sekoita.
  5. Sulata voi (30 g). Lisää se taikinaan. 
  6. Anna taikinan turvota noin 15 minuuttia. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. 
  7. Voitele lasagnevuoka (30 x 20 cm) reilulla määrällä voita (20 g).
  8. Sekoita taikinaa ja kaada se vuokaan juuri ennen paistamista.
  9. Paista gluteenitonta pannukakkua uunin alimmalla ritilätasolla 225 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes se on saanut sopivasti väriä.



Vinkki


  • Ksantaani parantaa taikinan rakennetta, mutta ei ole välttämätön. Joissakin jauhoseoksissa sitä on jo valmiiksi jauhon mukana. 
  • Jos teet gluteenitonta pannukakkua henkilölle, jolla on keliakia, ole tarkka, että pannariin ei joudu jäämiä gluteenista (vehnä, ohra, ruis).

 

Gluteeniton pannukakku

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

20 x 30 cm pannari ("lasagnevuoka")

alle 1 tunti



Pieni gluteeniton pannukakku tehdään uunivuokaan (lasagnevuoka on tähän täydellinen valinta). Jos haluat tehdä pannaria pellillisen, kaksinkertaista ainesten määrä.

Kaurajauho sopii taikinaan gluteenittoman jauhon kaveriksi, mutta pääset herkuttelemaan, vaikka kaapista löytyisi vain yksi gluteeniton jauhoseos.


Ainekset     (30 x 20 cm pannukakku)

3

kananmunaa

5 dl

maitoa (esim. täysmaito)

1 dl

kaurajauhoa (tai gluteenitonta jauhoseosta)

1 dl

gluteenitonta jauhoseosta (vaalea, esim. Sunnuntai)

(0,5 tl

ksantaania, ei pakollinen)

1 rkl

sokeria

0,75 tl

suolaa

30 g + 20 g

voita (taikinaan + vuokaan)

Gluteeniton pannukakku maistuu hillon tai raikkaiden marjojen kanssa.

Ohje

  1. Riko kananmunat kulhoon. Sekoita niiden rakenne rikki vispilällä. 
  2. Lisää kananmunien joukkoon ensin 1 dl maitoa. 
  3. Lisää kaurajauho, gluteeniton jauhoseos ja halutessasi ksantaani. Sekoita tasaiseksi vispilällä. 
  4. Lisää sokeri, suola ja loppu maito. Sekoita.
  5. Sulata voi (30 g). Lisää se taikinaan. 
  6. Anna taikinan turvota noin 15 minuuttia. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. 
  7. Voitele lasagnevuoka (30 x 20 cm) reilulla määrällä voita (20 g).
  8. Sekoita taikinaa ja kaada se vuokaan juuri ennen paistamista.
  9. Paista gluteenitonta pannukakkua uunin alimmalla ritilätasolla 225 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes se on saanut sopivasti väriä.



Vinkki


  • Ksantaani parantaa taikinan rakennetta, mutta ei ole välttämätön. Joissakin jauhoseoksissa sitä on jo valmiiksi jauhon mukana. 
  • Jos teet gluteenitonta pannukakkua henkilölle, jolla on keliakia, ole tarkka, että pannariin ei joudu jäämiä gluteenista (vehnä, ohra, ruis).

 

Gluteeniton pannukakku

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

20 x 30 cm pannari ("lasagnevuoka")

alle 1 tunti



Pieni gluteeniton pannukakku tehdään uunivuokaan (lasagnevuoka on tähän täydellinen valinta). Jos haluat tehdä pannaria pellillisen, kaksinkertaista ainesten määrä.

Kaurajauho sopii taikinaan gluteenittoman jauhon kaveriksi, mutta pääset herkuttelemaan, vaikka kaapista löytyisi vain yksi gluteeniton jauhoseos.


Ainekset     (30 x 20 cm pannukakku)

3

kananmunaa

5 dl

maitoa (esim. täysmaito)

1 dl

kaurajauhoa (tai gluteenitonta jauhoseosta)

1 dl

gluteenitonta jauhoseosta (vaalea, esim. Sunnuntai)

(0,5 tl

ksantaania, ei pakollinen)

1 rkl

sokeria

0,75 tl

suolaa

30 g + 20 g

voita (taikinaan + vuokaan)

Gluteeniton pannukakku maistuu hillon tai raikkaiden marjojen kanssa.

Ohje

  1. Riko kananmunat kulhoon. Sekoita niiden rakenne rikki vispilällä. 
  2. Lisää kananmunien joukkoon ensin 1 dl maitoa. 
  3. Lisää kaurajauho, gluteeniton jauhoseos ja halutessasi ksantaani. Sekoita tasaiseksi vispilällä. 
  4. Lisää sokeri, suola ja loppu maito. Sekoita.
  5. Sulata voi (30 g). Lisää se taikinaan. 
  6. Anna taikinan turvota noin 15 minuuttia. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. 
  7. Voitele lasagnevuoka (30 x 20 cm) reilulla määrällä voita (20 g).
  8. Sekoita taikinaa ja kaada se vuokaan juuri ennen paistamista.
  9. Paista gluteenitonta pannukakkua uunin alimmalla ritilätasolla 225 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes se on saanut sopivasti väriä.



Vinkki


  • Ksantaani parantaa taikinan rakennetta, mutta ei ole välttämätön. Joissakin jauhoseoksissa sitä on jo valmiiksi jauhon mukana. 
  • Jos teet gluteenitonta pannukakkua henkilölle, jolla on keliakia, ole tarkka, että pannariin ei joudu jäämiä gluteenista (vehnä, ohra, ruis).